PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 3 boyutlu masaüstü

MEHMET
09/07/2004, 15:49
bu ayki PCnet dergisinde okuduğum kadarıyla sun firması 3 boyutlu masaüstü işletim sistemi hazırlığı içinde..
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/details.html deki resimlerinden bu yeni işletim sistemlerin çok heyecan verici olacağı kesin.
buyrun görüntüsü.

http://wwws.sun.com/software/products/projectlookingglass/ss10.jpg

redial
09/07/2004, 15:59
monitorler 3 boyutlu olmadiktan sonra gerisi bos fikrimce..

MEHMET
09/07/2004, 16:06
nedir hocam bu aceleniz. 3 boyutlu monitorde zevkli olurdu hani. azınlık raporundaki bilgisayarlar gibi olacak aslında..
:)

indream
09/07/2004, 19:31
çok iyi olur da peformans ???

laucian
09/07/2004, 19:56
azınlık raporundaki sistem yavaş olsun bizim olsun..

alper
10/07/2004, 00:38
Windows Longhorn sürümünde de artık masaüstünün 3 boyutlu olacağından bahsediliyordu yanlız beta sürümünü için bu geçerli değildi

Gurhan
10/07/2004, 21:07
Windows Longhorn sürümünde de artık masaüstünün 3 boyutlu olacağından bahsediliyordu yanlız beta sürümünü için bu geçerli değildi
yeri değil belki ama Longhorn ne ayrı bir işletim sistemi mi?

Ansugo
10/07/2004, 23:37
Resimden görülen kafa karıştırmaktan başka işe yaramıyacağı, fazlası değil.

muharrem_tac
11/07/2004, 00:01
Sun Microsystems bilindiği gibi aslında son derece saygın bir konumda ve işi böyle görsellikten çok verilerle uğraşmak ... En büyük kuruluşların altyapısı Sun tabanlıdır . Sun Microsystems 'in bilişim dünyasına Java , Open Office , Star Office gibi çok önemli ve çok yaygın katkıları olmuştur .

Genelde looking - glass gibi görselliği ön planda tutan ve yüksek grafik donanımı gerektiren atılımları SGI gibi yıllardır 3D sistemler üzerinde çalışan firmalardan ya da Apple gibi tamamen tasarıma eğilmiş , özgün tasarımı şirket felsefesi olarak benimsemiş kuruluşlardan bekliyorken , açıkçası böyle bir atılımın Sun 'dan gelmiş olması pekçokları gibi beni de şaşırtmıştı . Fakat Çin ile yaptıkları 1 milyon masaüstü Java Desktop System anlaşması Sun 'ın artık Masüstü ve 3D sistemlere de ağırlık vereceğinin bir göstergesi . Scott Mc Neally , Bill Gates gibi , Steve Jobs gibi bilişim dünyasının yaşayan dahilerinden biri olduğunu kanıtlıyor .

alper
11/07/2004, 01:13
@gurhan sana cevizden bir örnek vereyim
http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=155
belki microsoftun sitesinde daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsin şahsen ben bakmadım

Ansugo
11/07/2004, 14:32
Bu uc boyutlu masaustu olayının yıllar once bir smilasyonu var idi Windows 98 için. Yani aslında fikir yeni değil.

alper
11/07/2004, 18:25
konu dışı olacak ama
//ansugo imzanın anlamı nedir?

selami_32
12/07/2004, 01:13
Bu uc boyutlu masaustu olayının yıllar once bir smilasyonu var idi Windows 98 için. Yani aslında fikir yeni değil.

evet ben de bir tane denemiştim onun mantığı 3D oyunlar gibiydi sola dönüyorsun ofis programı var sağa dönüyorsun başka programlar ilerideki salondan sağa dönüyorsun müzik programları yok o kadar değildi şey bir oda yapmışlar duvarlarda programlar gibi bişeydi hatırlayamıyorum aslında o şekilde daha güzel çalışmalar yapılabilir.çünkü 3D teknoloji daha ilerleridi ve bilgisayarların hızları da arttı.

saygılar.