Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows XP "HERŞEYDE" sorun çıkarıyor!!!
KAFAYI-7M
09/07/2004, 01:21
Evet arkadaşlar önceden hiç böyle hatalar vermiyordu. Sonra bilgisayarıma bi format attım ve geri yüklemeye kalktığımda boot edip yaptım. Mavi dosyaların kurulduğu bölümde sürekli cd den okunamıyor yeniden dene, dosyayı atla gibi yazılar yazıyordu. Bende yeniden dene dedim ve okuyordu. Birkaç dosyayı okuyamadı ne kadarda yeniden dene desemde. Başka windows xp cd si aldım arkadaştan ordan okuttum o dosyayı. Bunu yaptığımda windows kurulumu zar zor ve dosyalar eksizsiz tamamlandı. Fakat bilgisayarım ne photoshop'ı ne msn messenger'ı ne de internet explorer'ı adam akıllı çalıştırdı. Sonra formatladım yeniden kurdum, formatladım yeniden kurdum. Hiçbir seferinde düzgün çalışmadı. İnternetten indirdiğim dosyalar ya setup aşamasında yada çalıştırırken hata veriyor. Sorun ne olabilir? Yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sorun mu var ortada? Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız makbule geçer...
d_baggio
09/07/2004, 01:40
arkadasim elindeki cd bir isletim sistemini upgrade edecek turdenmi yoksa sifir kurulumdan mi once bunu acikliga kavusturalim.bildigim kadariyle win xp nini 98 uzerine guncelenen versiyonlari var.bunu bi arastir derim.ha birde hata nerde cikiyor sorun nedir?bunu ca yazsaydin daha acik seyler soleyebilirdik.
Evet arkadaşlar önceden hiç böyle hatalar vermiyordu. Sonra bilgisayarıma bi format attım ve geri yüklemeye kalktığımda boot edip yaptım. Mavi dosyaların kurulduğu bölümde sürekli cd den okunamıyor yeniden dene, dosyayı atla gibi yazılar yazıyordu. Bende yeniden dene dedim ve okuyordu. Birkaç dosyayı okuyamadı ne kadarda yeniden dene desemde. Başka windows xp cd si aldım arkadaştan ordan okuttum o dosyayı. Bunu yaptığımda windows kurulumu zar zor ve dosyalar eksizsiz tamamlandı. Fakat bilgisayarım ne photoshop'ı ne msn messenger'ı ne de internet explorer'ı adam akıllı çalıştırdı. Sonra formatladım yeniden kurdum, formatladım yeniden kurdum. Hiçbir seferinde düzgün çalışmadı. İnternetten indirdiğim dosyalar ya setup aşamasında yada çalıştırırken hata veriyor. Sorun ne olabilir? Yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sorun mu var ortada? Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız makbule geçer...
Üstat seni kırmak istemem ama anlatımına biraz daha özen gösterebilirsen sanırım ben diğer arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilieceğiz... Çok iyi anlayamadım ama eğer mümkünse sağlam bir xp cd si ile kurulum yapmayı denesene...
KAFAYI-7M
09/07/2004, 02:14
@aokocax ; 3 farklı cd ile denedim. 2 bootable ve birde bootsuz. Ayrıca anlaşılmayan ne? Uzun yazılarda pek açıklayıcı olamıyorum.
@d_baggio ; 2 bootable yani direk windows xp yi kurabilceğimiz ve birde bootsuz yani upgrade eden cinsten denedim olmadı. Hata belli bi yerde çıkmıyor. Hata heryerde. "Hata raporu gönder" yazan pencere çıkıyor sürekli. Şu an bilgisayarımda tek çalışan uygulamalar mirc, msn messenger, windows media player, internet explorer. Başka hiçbirşey çalışmıyor desem yeridir.
d_baggio
09/07/2004, 02:20
bak kardesim.ilk once temiz bi formatla hdd.yi.daha sonra win xp yi upgrade secenegi ile yukle.bakalim devaM etcekmi...devam ederse bilki ya cd rom driverin tam olarak cdyi okumuyor yada cd cizik, bozuk, vs...
KAFAYI-7M
09/07/2004, 02:28
Upgrade derken ilk önce eski sürüm bir windows kurup onu upgrade edip xp yapmak mı?
Bu arada dvd rom da bir sorunda olabilir. Gözüm tutmuyor pek bu aleti. Fakat cd writer iyi çalışıyor. Ben boot ederken cd writer'ımı göstermeye çalışsam. Bu mümkün mü ?
Ok sanki yeni cd'ler ile denememiş, mavi ekran da hata verdiğinde arkadaşının cd sinden devam ediyorsun gibiydi. Daha önce yaptığın kurulumda bu sorun yaşanmadığına göre yazılımsal olarak sorun yok gibi, bir ihtimal şu tip bir şey olabilir, eğer sağlam kurulumu(eski) yaptıktan sonra bilgisayarına bir ekleme yapmış(hardware) ve bunun driverlarını donanım ile birlikte gelen cd den tanıtmışsan, xp sorunsuz çalışmıştır. Yeni kurulum yaptığında ise bu donanım otomatik olarak xp tarafından algınlamış (yanlış veya eski driverları ile) sorun zuhur :) etmiş olabilir. Özellikle scanner driverlarında bu tip sorunlar olabiliyor... XP kurulumu konusunda çok fazla bilgili değilim ama umarım yardımcı olabilmişimdir.
KAFAYI-7M
09/07/2004, 02:37
Seagate 80 gb hdd almıştım ama aldıktan sonra 2-3 kere windows xp direk kurmuştum ve sorun yaşamamıştım. Ama şimdi neden sorun yaşıyorum. Bu arada hdd 2 partition ve biri (c) fat32 ve windows bu partitionda yüklü. Diğer partition (d) ntfs. Bunu da bir ayrıntı olarak vereyim dedim. Sorunun bundan kaynaklandığını sanmıyorum...
d_baggio
09/07/2004, 02:41
himm..birde hem hdd nin hem cdrom dvd romun master slave ayarlarini kontrol et .hdlerini fat 32 formatinda formatla cdwriteri master yap dene.eger dvd pioneer yada aopen sorun cikariyo
selami_32
09/07/2004, 08:37
. İnternetten indirdiğim dosyalar ya setup aşamasında yada çalıştırırken hata veriyor. Sorun ne olabilir? Yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sorun mu var ortada? Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız makbule geçer...
saygıdeğer abim xp'yi kuruyorsun neyse çalışıyor sonra arşivinde olan bazı programları kuruyorsun ve windows xp saçmalamaya başlıyorsa win32 exe dosyalarına bulaşan bir virüs olmalı arşivinde. benim de başıma geldi ramden harddiske cdroma kadar herşeyi elden geçirmek zorunda kaldım en sonunda f-protla virüsü temizleyince düzeldi. belki senin sorunda öyledir. www.f-prot.com
ram in arzalı olabilir başka ram ile dene
KAFAYI-7M
09/07/2004, 23:30
Aaa evet birde ram değiştirmiştim. Daha doğrusu ram eklettim. 128 vardı 256 daha aldım SD. Ama bunun üzerine 2-3 kere kurdum windows'u. Bu arada hdd ikinci partition ntfs'den fat32 ye dönmüyo. Bu arada cd-writer'ı kasayı açmadan nasıl master gösterebilirim? Biostan olduğu kesin diye düşünüyorum. Öyle mi?
KAFAYI-7M
09/07/2004, 23:48
F-Prot 3 tane şey buldu ve sildi. Bakalım ne olacak. Bu arada Samsung DVD-Rom (master), Philips CD-Writer (slave)...
selami_32
09/07/2004, 23:51
ram in arzalı olabilir başka ram ile dene
aa evet ram onu unutmuştuk Gurhan +1
KAFAYI-7M
09/07/2004, 23:52
Malesef hiçbir işe yaramadı arkadaşlar f-prot. Hala sorunlar duruyor.
selami_32
09/07/2004, 23:54
sonraki takılan rami sök sorunların yok olacak sanırsam.
saygılar. (Gürhan'a teşekkür etmeyi unutma)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.