PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Suç mudur?

hmustak
08/07/2004, 15:41
Bir siteyi alıp, editleyip, kafanıza göre başkabir isim altında kullanmanız kanunen suçmudur? İşin etik kısmından geçtik, bunu koruyan, savunan bir sistem yokmudur?
Sitenin gerçek sahibi bir şirket(ben), siteyi editleyende ayrı bir şirket, bunu bile bile yayıMlamayı sürdürende editleyen şirketin müşterisi bir şirket. Ev kullanıcısı filan değil! Ne yapılabilir? Hangi stepler doğrultusunda bu düzeltilebilir?

indream
08/07/2004, 15:57
türkiye içi dışı

hmustak
08/07/2004, 16:45
türkiye

Mingitau
08/07/2004, 16:51
hmustak linux derneği listelerinde Mustafa Akgül internet suçları ile ilgili bir açıklama yapmıştı istersen onunla temasa geç, eğer ciddi bir durum ise dediğin...

DeaDLY
09/07/2004, 00:09
Türkiye'de internet henüz o kadar gelişmedi.yani birisinin ülke sorunlarını bırakıp senin sorununla ilgileneceğini zannetmiyorum.İnternet yasalarına göre fake mail atmak bile suç , hem de hapsi var.ama fake mail atmaktan kaç kişi hapse girdi ?bence uğraştığına değmez.ama sitende haber olarak sitenizin editlendiğini yayınlayabilirsin.

KAFAYI-7M
09/07/2004, 02:34
Böyle şeylere karşı çıkamazsın, bir lamer gelir source alır gider hiç sormazda. Bu tür emeğe saygısızlık heryerde var. Ve bu durumlar karşısında senin ona yasal olarak yapabilceğin hiçbirşey yok.

d_baggio
09/07/2004, 02:38
:) su an bilisim suclari-telif haklari alinti kopyalama adi altinda bi savunma sistemi gormedim.

ArkHe
09/07/2004, 12:21
Ceza konusunda pek bilgim yok, birsey yapilabilecegini de sanmiyorum. Ve fakat, bence kendi sitenizin ana sayfasina sole hatri sayilir bir sekilde haber girmeniz bence uygun olacaktir. "Sitemizi kopyalayip kullanan adres sudur, kiniyoruz" vs. Sonra da, kopyayi kullanan firmaya bunu e-posta ya da herhangi bir yolla bildirmeniz. Akabinde aldiginiz cevap olumsuz, ve hatta terbiyesizce bile olsa, bunu da sitenizde yayinlayip ilgili kisiye tekrar bildirmeniz. :) Kisir dongu gibi olabilir ama buna fazla dayanabileceklerini sanmam, hem kullanmayi birakirlar belki, hemi de rezil-i rûsva olurlar. Hakkidir kotek, vermemek olmaz.

Kolay Gelsin...

o-z-a-n
09/07/2004, 12:59
Siteden teşhir edilebilir belki, ancak teşhir edilen kişi "hayır bu tasarım bana aittir, tasarımı çalan kişi ben değil odur" da diyebilir. Bu durumda taraflar ısrarcı olursa iş mahkemelik olabilir. Yapılan diğer işler incelemeye alınır, kodlar incelenir falan.(Bu Türkiye'de ne kadar doğru bir sonuç verir ya da böyle bir inceleme durumu var mıdır bilmiyorum.)

(bkz: Orkut Büyükkökten & Google tartışması (http://www.sabah.com.tr/2004/07/02/dun112.html))

Uğraşılan konu tasarım olduğunda "çalmanın" adı "esinlenme" olur. Bildiğim kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam) tasarım konusunda patent falan da verilmiyor ki yapılan işin sizin olduğu kesin kanıtlansın.

Kolay gelsin...