Tam Sürümünü Görmek İçin : ebay
aranizda aktif ebay kullanicisi (alici / satici) var mi? ben bu aleme yeni girdim, daha hic alisverisim olmadi. daha once tecrube etmis olanlar tecrubelerini paylasabilir mi? esyalar ne ile geliyor, ne kadar zamanda geliyor, fiyati gumrukte sorun oluyor mu, gibi.
ebay sitesini aktif olarak kullanıyorum alıyorum satıyorum..
oldukça uygun fiyatlara istediğin herşeyi bulabilirsin...
yanlız buraya dikkat (!)
eğer TR deysen işin biraz zor çünkü
;
1-) satıcalar coğu zaman TR ye gönderim yapmıyor
2-) yapanlarda yüksek posta bedeli alıyor
3-) alanlarda mal TR ye gelince genelde gümrük sorununa takılıyor :)
4-) gümrük sorununa takılmayanlarda Tr'de garinti kamsamı dışında kalıyor..
vs.vs..
kısaca avrupa ülkelerindeysen problem yok ebay cevherinden faydalanabilirsin ama diğer ülkelerde durum biraz karışık...
cevap verdigin icin tesekkurler.
evet TR'deyim, zaten bu konuyu acmamin sebebi de bu. turkiye'den alip satan biri varsa onun bu konuda bildiklerini ogrenmek istedim.
Mingitau
08/07/2004, 01:44
Paypal TÜRKİYE kullanıyorsan ödeme için a. bir şekilde kredi kartından çekilen paranın geri ödeme durumunda paypal hesabında kalmasını sağla, eğer büyük meblağ ise yapılan ödeme senin için iyi olamyan bir tecrübe olabilir, b. Mutlaka Premiere Acc sahibi ol.
a.'yi tam anlamadim biraz daha acar misin? geri odeme nedir? ben birsey alirsam ve hatali cikarsa parami geri almak mi?
Mingitau
08/07/2004, 10:05
herhangi bir sebeple mal satın aldığın kişi sana geri ödeme yaparsa /* ulaştıramama, malın satıcı da iken hasar görmesi vs... */ Paypal geri ödemeyi, ödemeyi aldığı yere(Türkiye için Kredi Kartı/Debit Kart vs..) gönderiyor ancak bunu senden ödeeyi alırken kullandığı Transaction No üstünden Reverse işlem yapmak yrine ayrı bir işlem ile yapıyor bu durumda, (Türkiye için) Financial Services Authority Türkiye' ye iletim masrafı karşılanıncaya dek bu parayı kullanıyor ve sen bu süre içinde parayı kullanamıyorsun. Bu yüzden Paypal ile iletişime geçip bu özelliği düzeltirmelisin. Paypal satıcıdan herhangi bir geri ödeme aldığında, parayı kendi servisi içinde tutmalı.
Mesela ben Canon Powershot A75 dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Türkiyedeki fiyatı 600-650 milyon civarında. Walmart fiyatına bakıyorum 250$ gibi birşey. Ebay'daki fiyatlara bakıyorum yine 200-250$ civarına satanlar var. Grafik arkadaşımız da Almanya'da 230 euro civarı oldupunu söylemişti. Türkiye'yle arada bu kadar fiyat farkı olmasının nedeni nedir? Gümrük ve yüksek vergiler mi?
Ebay'de shipping ücretlerine bakıyorum, 10-15$ arası bir fiyat çıkarıyor. 200$lık bir ürün aldığımda + shipping ile beraber 215$ net rakam mı olur, yoksa ekstra olarak farklı ücretler de devreye giriyor mu?
Ya da örneğin İngiltere'de yada Amerika'da bir arkadaşım var. O oradan alıp bana gönderdiğinde yine yüksek posta ücreti, gümrük, garanti gibi sorunlar ortaya çıkar mı?
Sorular biraz fazla mı oldu ne... :)
Mingitau
08/07/2004, 16:17
O shippingler US only Türkiye için bir 50$ koyuyorsun shipping için....
O shippingler US only Türkiye için bir 50$ koyuyorsun shipping için....Hımm zip code girerek bakmıştım ama dediğin gibiyse pek bi avantajı yok TR için...
Axion sen bu konuda bilgilisin galiba, birkac sorum daha var.
dedigim gibi ben hem ebay'a hem paypal'a yeni girdim. simdi ben bir auction kazandim diyelim. paypal'da para gonderme nasil oluyor? benim su anda kredi kartim yok ama yakin zamanda almayi dusunuyorum. su halde paypal'in parayi benim hesabimdan cekmesi gerekiyor ve bu da 3-4 gun suruyor (oyle mi?). yani buna gore benim bi teklif vermeden bikac gun onceden paypal hesabima para yatirmam gerekiyor. bu hesaptan cekme yontemi disinda nasil odeme yapabilirim?
bir soru daha, paypal'dan para cekmem icin u.s.'de hesabim olmasi sart mi? gerekenden fazlasini yatirdim diyelim hesaba, kalanini geri cekemez miyim?
kredi karti aldiktan sonra paypal'a yatirmadan direk kredi kartimdan cekilerek parayi gonderebiliyor muyum?
"Bu yüzden Paypal ile iletişime geçip bu özelliği düzeltirmelisin" demissin, siteden yapiliyor mu, yoksa email mi atmam gerek?
50$ kargo cok olabilir ama bazi urunler yine de TR'den avantajli.
biraz uzun oldu ama yardim ederseniz sevinirim.
Mingitau
08/07/2004, 21:45
Şimdi bi kerem Türkiye' deki bankaların Paypal ile anlaşması yok o yüzden hesaptan para çekilmesi için en az Visa Electron ya da Visa Cheque debit kartı no' nu vermen gerekecek Paypal' a. Ki bu durumda da hesabından sadece harcama tutarın kadar para çekilir.
Paypal üyeliğin hangisi bilmiyorum ama Premium hesabının olması diğerine göre daha iyi.
Aldığın ürünler için ödeme sistemi basit, ebaydaki hesap görüntüleme ekranında paypal ile ödenebilecek şeylerde gerekli link ar email ve şifreni girerek ödeme ypabiliyorsun zaten sana mail ile eektronik irsaliye geliyor bu açık arttırmalardan birini kazandığında gelmediği takdirde yine ebay içinden irsaliye isteyebilirsin. Burda dikkat edeceğin şey yapacağın tüm alışverişin ebay kontrolünde olmasını sağlamak yani paypaldan direkt ödeme yapmamak. Bu alışveriş güvenliğin için önemli bir nokta.
İlgili işlem için Paypal Help' e durumu bildirmen yeterli.
USPS ile Türkiye'ye 64$ tutuyormuş shipping. Yüksek ücretli ürünlerde avantaj sağlayabilir. Özellikle paypal'ın Türkiye'yi de üyeler arasına almasından sonra... Gerçi HSBC Advantage, Worldcard ve Maximum kartlarımı kabul etmedi paypal ve çözemedim hangi kartları kabul ediyor henüz.
örneğin İngiltere'de yada Amerika'da bir arkadaşım var. O oradan alıp bana gönderdiğinde yine yüksek posta ücreti, gümrük, garanti gibi sorunlar ortaya çıkar mı? Bu konu hakkında bir fikri olan, deneyen, gören?
You can buy this phone with 280 USD if you will buy 3 units you will receive one as a giftdiyor adamin biri Nokia 6600 icin.
bkz: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=64355&item=5708812576&rd=1
280 dolar 400 milyona geliyor. bi de 3 tane alinca 1 tane hediye, 64$ posta ucreti bile ekleseniz burdan hayli karli oluyor. ustelik adam 83 alisverisinde %100 olumlu feedback almis. ben su anda alsam da odeyemem zaten, kredi kartim yok. anca adama havale yaparim, o da guvenli degil. su kredi kartini bi aliyim...
ha, bi de cornelius13, senin kartlari nasil kabul etmedi? ne dedi gecersiz falan mi? e o zaman benimkini de kabul etmez napcaz? :(
Şu anda çoğu banka ile henüz anlaşma yapılmamış sanırım. O yüzden HSBC, YapıKredi ve İş Bankası kartlarımı sistem engelliyor yani kabul etmiyor. Finansbank ve Garanti Bankası'nın BonusCard'ını kullanabiliyormuşsunuz şu an. Diğer kartlar için bir bilgi veremeyeceğim.
Mingitau
09/07/2004, 07:49
HSBC yi engelemesi komik olmakla birlikte İşbank ATM kartı(Visa Electron) ve Garanti Bankası Atm Kartı(Visa Electron) kabul görüyor. İşbankasından edindiğim bilgiye göre Paypal işlemlerinde iş bankasının swift kodunu girerek herhangi bir ABD banka hesabı gibi kullanabiliyormuşum ama ben hala beceremedim :(
darky_dark
09/07/2004, 08:44
HSBC ile sorun oldugunu sanmiyorum,
HSBC Sanal Kredi kartimi (visa bile degil mastercard, bazi yerler mastercard sevmez mesela)paypal kabul ediyor.. gerci hsbc kredi kartimi denemedim, pek de dusunmuyorum zaten..
tavsiyem de limitini istediginiz gibi degistirebildiginiz, sifirlayabildiginiz sanal kredi karti kullanmaniz yonunde olacaktir..
sevgi, saygi..
_DD_
darky_dark
09/07/2004, 08:48
diyor adamin biri Nokia 6600 icin.
bkz: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=64355&item=5708812576&rd=1
280 dolar 400 milyona geliyor. bi de 3 tane alinca 1 tane hediye, 64$ posta ucreti bile ekleseniz burdan hayli karli oluyor. ustelik adam 83 alisverisinde %100 olumlu feedback almis. ben su anda alsam da odeyemem zaten, kredi kartim yok. anca adama havale yaparim, o da guvenli degil. su kredi kartini bi aliyim...
ha, bi de cornelius13, senin kartlari nasil kabul etmedi? ne dedi gecersiz falan mi? e o zaman benimkini de kabul etmez napcaz? :(
3 + 1 nokia 6600 aldigin zaman teller icin odedigin para + shipping + gumruk ile ugrasmak zorunda kalirsin..
HSBC ile sorun oldugunu sanmiyorum,
HSBC Sanal Kredi kartimi (visa bile degil mastercard, bazi yerler mastercard sevmez mesela)paypal kabul ediyor.. gerci hsbc kredi kartimi denemedim, pek de dusunmuyorum zaten..
tavsiyem de limitini istediginiz gibi degistirebildiginiz, sifirlayabildiginiz sanal kredi karti kullanmaniz yonunde olacaktir..
sevgi, saygi..
_DD_ Eminmisiniz? Ben de HSBC Advantage kartıma ait Sanal Kartım ile başvurdum ancak kabul edilmedi. Daha sonra bankaya bir mail attım, henüz cevap gelmedi. İlginç...
Mingitau
09/07/2004, 14:44
Sanal Kartı tanımaması normal. ABD' den sanal kartınız ile işlem yapamazsınız.
darky_dark
09/07/2004, 15:08
hsbc internet bankaciligi uzerinden olusturdugum sanal kartimla -mastercard- ebay den paypal araciligiyla bu hafta carsamba aksami alisveris yaptim, kucuk 1 alisveristi ama oldu.
ayrica ayni sanal kart ile uluslararasi sitelerde uyeliklerim var; mesela easynews uzerinde.
ayrica gene ayni sanal kartimla amazondan alisveris yaptim, baska bir siteden powerball satin aldim, yani herhangi bir yerde tanimamasi gibi bir durum soz konusu degil, baska 1 neden olmali..
iste kartimin onay bekleyen uluslarasi harcamalari:
07 Temmuz 2004 Çarşamba PAYPAL EUROPE- USD/U E-commerce Satış 5,50 USD
08 Temmuz 2004 Perşembe EL DORADO SALES E-commerce Satış 9,98 USD
ayni bankanin sanal kartlar arasinda 1 farklilik olacagini sanmiyorum; bence musteri hizmetleri ile bir gorusurseniz iyi olur.
sevgi, saygi..
_DD_
Bilemiyorum darky_dark. HSBC Advantage Campus Mastercard kullanıyorum ve bu karta bağlı sanal kartım ile alışveriş yapıyorum internette. Ancak paypal kabul etmedi. HSBC Müşteri Hizmetlerine tekrar bir mail geçtim. Bakalım sonuç ne çıkacak.
darky_dark
09/07/2004, 15:58
kucuk 1 ihtimal campus mastercard oldugu icin uluslararasi alisverise kapali olabilir, tamamen bir fikir sadece, yani bir bilgim yok; ancak durum buysa bile acilabilecegini dusunuyorum.
benim kartim campus degil, standart kredi karti, o yuzden boyle bir dusunceye kapildim..
sevgi, saygi..
_DD_
advantage campus card kefil istiyor mu?
advantage campus card kefil istiyor mu? Hayır...
TR ile avrupa arasındaki fiyat farkları çok oluyor malasef..
şimdi ; ihtiyacınız olan küçük cihazları 1 kaç garantili yolla temin edebilirsiniz en sağlamı burda bulunan bir yakınınız varsa ona sipariş etmeniz..... maddi değer çok yüksek değilse ve aşırı dikkat çekmiyorsa problem olmayacaktır..
mesela bir ubs disk,ram,hdd ,digital f.mak. ,işlemci, vs.vs bunları yanında size hediye olarak yanında getirebilir ayrıca bir laptop bilgisayarıda yanında faturasıyla birlikde çıkarabilir ama 1 tane.... 5 tane olursa adama sorarlar hayırdır birader diye :) 1 tane olduğu zaman sorulduğu zaman getiren kişi kişisel bilgisayarım diyebilir yanlız eğer memur kıllanırsa yada cins bir adamsa o bilgisayarı pasaportunuza işler ülkeyi terk ederken yanınızda değilse gümrük bedelini alır ama bu çok nadir yaşanan bir durum..
2. yol ise bizzar tarfımca 1 hafta önce test edildi yiğenim için 3310 telefonu kutuya koyup postaya götürdüm içinde ne olduğunu sordular telefon olduğunu modelini söyledim. not aldılar hepsi bu tr'dede bir problem olmadan ulaştı..
velhasıl bu iki yol dışında yurtdışından bir mal alırsanız posta bedeli + gümrük bedeli ile tr'deki aynı fiyata gelir.....
önerim yurtdışındaki yakınlarınıza başvurun :)
Şu anda çoğu banka ile henüz anlaşma yapılmamış sanırım. O yüzden HSBC, YapıKredi ve İş Bankası kartlarımı sistem engelliyor yani kabul etmiyor. Finansbank ve Garanti Bankası'nın BonusCard'ını kullanabiliyormuşsunuz şu an. Diğer kartlar için bir bilgi veremeyeceğim.benim isbank universiteli visa cardimi kabul etti
İşbankasından edindiğim bilgiye göre Paypal işlemlerinde iş bankasının swift kodunu girerek herhangi bir ABD banka hesabı gibi kullanabiliyormuşum ama ben hala beceremedimbu konuda bir gelisme var mi?
iste kartimin onay bekleyen uluslarasi harcamalari:
07 Temmuz 2004 Çarşamba PAYPAL EUROPE- USD/U E-commerce Satış 5,50 USD
08 Temmuz 2004 Perşembe EL DORADO SALES E-commerce Satış 9,98 USD
bu urunler geldi mi? kargo ne kadar tuttu? cornelius13'un dedigi gibi 64$ civari ise baya zarar etmissindir.
Mingitau
22/07/2004, 21:43
JJ "Expanded Usage Code" online extre ye geldi mi ?
henuz degil. 4 gun surebilirmis.
Mingitau
22/07/2004, 22:42
Amex' lerde hemen geliyodu ondan sordum.
Mingitau
22/07/2004, 23:10
Bankaların uluslararası dolaşımda sembolü.
o kodu verip amerikan hesabi gibi withdraw edebiliyomuyuz paypaldaki paramizi? nerde yazar bu kod? nasil yapacaz?
edit: "nerde yazar bu kod" kismini buldum http://www.isbank.com.tr/kurumsal/k-dis-havale01.html
edit: orda yazan routing number'i kabul etmedi paypal.
bayrakli
31/10/2004, 13:32
Merhaba arkadaşlar
ben ebay dan alışveriş yapmak isteyen fakat bilgisi olmayanlardan birisiyim.
Kendim Türkiye'deyim, bir tanıdığım ingilterede.
Ürünün ingilteredeki tanıdığım kişiye postalanması istiyorum.
Kendi adıma ebaya üye olup kendi kredi kartımla alışveriş yapıp ürünü tanıdığım kişinin adresine postalanmasını isteyebilirmiyirm?
Veya nasıl alışveriş yapsam olumsuz bir sonuçla karşılaşmam?
Bir de tanıdığım kişi ebaya kendi adına kayıt yaptırsa benim kredi kartımla alışveriş yapıp, ürünü ingiltere deki adresine gönderilmesini istese diye düşünüyorum... bu sefer bakacaklar kişi ingilterede Türkiye de olan bir başka kişinin kredi kartını kullanarak alışveriş yapıyor. Bu yüzden bir sakınca olur diye düşünüyorum.
ne yapmam gerekir bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım etmesini rica ediyorum. Saygılarımla. Teşekkür ediyorum. .
Sadece Ebay'in ingiltere sitesinden alışveriş yapabilirsin. Çünkü, genellikle alışverişlerde ülke dışına gönderim yapılmıyor.
Tabi bu ürünü satan kişiye bağlı. Satıcı ile anlaşma yapabilirsen, sana gönderebilir.
eBay'de PayPal sistemi ile ödeme yapılabiliyor. PayPal, Türkiye'deki kredi kartlarını tanıyor ve alışverişlerde kullanabiliyorsun.
Dolayısyla alışverişlerde bir sorun çıkmaz. En çok, bankan seni telefonla arayıp böyle bir alış veriş yapıp yapmadığını sorar...
Merhaba arkadaşlar
ben ebay dan alışveriş yapmak isteyen fakat bilgisi olmayanlardan birisiyim.
Kendim Türkiye'deyim, bir tanıdığım ingilterede.
Ürünün ingilteredeki tanıdığım kişiye postalanması istiyorum.
Kendi adıma ebaya üye olup kendi kredi kartımla alışveriş yapıp ürünü tanıdığım kişinin adresine postalanmasını isteyebilirmiyirm?
Veya nasıl alışveriş yapsam olumsuz bir sonuçla karşılaşmam?
Bir de tanıdığım kişi ebaya kendi adına kayıt yaptırsa benim kredi kartımla alışveriş yapıp, ürünü ingiltere deki adresine gönderilmesini istese diye düşünüyorum... bu sefer bakacaklar kişi ingilterede Türkiye de olan bir başka kişinin kredi kartını kullanarak alışveriş yapıyor. Bu yüzden bir sakınca olur diye düşünüyorum.
ne yapmam gerekir bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım etmesini rica ediyorum. Saygılarımla. Teşekkür ediyorum. .
böyle bir uygulamaya girme bence , oradaki yakınına parasını gönder oalsın sana yollasın,, senin izlediğin karışık bir yol.
Amerikadan ve ebaydan ne alırsanız alın, satıcı Amerika dışına göndermiyorsa bile o malı sizin adınıza alıp Türkiyeye gönderen garantili ve sigortalı bir kurum var. Burası Paypaldaki paranızı da alıp size verdiği bir debit karta aktarıyor, böylece paypalda paranız kalmıyor. Linkleri buraya yazıyorum : http://www.n-pay.com
Sorusu olan olursa admin@n-pay.com
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.