Tam Sürümünü Görmek İçin : Hatam nerede?
Selam C ve C++ programlamaya yeni başladım elimde Deitel&Deitel'in C ve C++ adlı kitabı var ondan çalışıyorum şimdi kitaptaki bir örneği yapmaya çalışıyorum örnek 10 kişilik bir sınıfın not ortalamasını bulmaya yönelik programı yazım fakat Dev C++ derleyicim hata veriyor ilk int satirinda ve diğer bazı satırlarda acaba hatamı bulabilir misiniz?
/*Sayici ve while ın kullanımına örnek1*/
#include<stdio.h>
int main()
{
int ortalama,toplam,sayici,not,x;
sayici=1;
toplam=0;
while(sayici<=10)
{
printf("Notu girin:");
scanf ("%d",¬);
sayici=sayici+1;
toplam=toplam+not;
}
ortalama=toplam/10;
printf("ortalama %d\n",ortalama);
scanf("%d",&x);
return 0;
}
main'in icine arguman yazmadigin icin olabilir ama hata mesajini yazarsan daha iyi olur.
int ortalama,toplam,sayici,not,x;
satırında parse error befor " " diyo yani boşluktan önce
scanf ("%d",¬); satırında parse error
toplam=toplam+not; satırında parse error
scanf("%d",&x); x undeclared [NOT:Oradaki x i xp mallık yaptığı için yazdım yani programı çalıştırıyorum mesela basit bir toplama veya herhangi bir program program çalışıyor ama işlemler bitince zart diye pencere kapanıyo o "x"i bilgisayar benden bi yanıt beklesin pencereyi kapamasın diye yaptım] diğer yaptığım programlarda oluyodu gayet güzel ayrıca yine aynı satırd (each unddeclared diye bi hata veriyo
saygılar
ben Borland Turbo C++ 3.0 ile derledim senin yazdigin kodu, sorun cikmadi. derleyicinde sorun olabilir baska derleyici ile dene.
Hmm linki var mı sen de download linki ben bi araştırayım da sen yaz gene de bakiyim ben bi.
ha bi de şey ya Windows XP ile en iyi çalışan derleyici hangisi???
heralde visual studiodur (microsoftun oldugu icin).
TC'nin linkini ozeline atiyorum.
acehreli
07/07/2004, 01:39
C.d., degiskenlerden birisinin adini secerken sanssizca bir anahtar sozcukle ayni secmissin. 'not' yerine baska bir ad kullanmayi dene.
not, mantiksal ! islecinin aynisidir:
#include <iostream>
int main()
{
bool bozuk = false;
if (not bozuk)
{
std::cout << "Kullanabilirim\n";
}
}
Ali
Eheeyy be saol yarım saattir acaba derleyicide mi sorun var diye yeni derleyici arıyordum çözdüm sorunu eheh aynısı aklıma gelmişti efet azimliyim çözücem bu işi hadi kolay gelsin ben sorularımı yöneltirim zamanla
*Çalışmaya devam eder*
Ha sana da soriyim daha bilgilisindri herhalde XP ile uyumu en iyi olan Compiler hangisi Ben dediğim gibi şu an Dev C++ yı kullanıyorum.
Oradaki x i xp mallık yaptığı için yazdım yani programı çalıştırıyorum mesela basit bir toplama veya herhangi bir program program çalışıyor ama işlemler bitince zart diye pencere kapanıyo o "x"i bilgisayar benden bi yanıt beklesin pencereyi kapamasın diye yaptım.
Bunun yerine her seferinde bunu eklemek yerine yani başka bir şey koyaiblirmiyim kodumun sonuna pencerenin zart diye kapanmaması için ??
acehreli
07/07/2004, 01:53
Forumlara gonderilen cogu programin sonunda ayni nedenden dolayi boyle gereksiz satirlar oluyor :)
MS DevStudio'da "pencere kapanmasin" gibisinden bir secenek vardi. Dev C++'ta olmadigini duydugumu hatirlar gibiyim :)
Bence en iyisi bir komut satiri baslatmak (cmd) ve programi oradan calistirmaktir.
Ali
getch(); koyabilirsin. bunun icin de en basa #include <conio.h> koymalisin
acehreli
07/07/2004, 01:58
JJ, bence bu yontem de sorunun dogru cozumu degil. Pencereyi acan Dev C++ olduguna gore, onu kapatmamak da onun gorevi olmali
Standart cikisa birseyler gondermek cok yaygin bir sey oldugu icin ve programcinin o seyleri gormek istemesi de dogal oldugu icin, bence pencerenin kapatilmamasi daha dogru olurmus.
(Simdi bir Google'layip bunun cozumunu arastiracagim.)
Ali
acehreli
07/07/2004, 02:03
Birisi, programi derledikten sonra sag-tiklayip "Close window on exit" secenegini bos birakmayi onermis. Bende DevC++ olmadigi icin bunun ne demek oldugunu tam anlayamiyorum.
Ali
e orası zaten işarteli ama olmuyo gene de
Gene soriyim Windows XP den mi oluyo acaba bu yoksa diğer windows sürümlerinde de olur mu bu pencerenin zart diye kapanması?
yoksa derleyiciden mi kaynaklanıyo?
Arkadaş cmd ile ms-dos a geç demiş ama hem zahmetli hem de xp dosta saçmalıyabiliyo
acehreli
07/07/2004, 02:42
Emin olmak icin bir kere daha: o secenegin secili OLMAMASI gerekiyormus.
Ali
amaan işaretli değil yav gece gece kafa götürmüyo ki şuna bak güneş doğucak şimdi
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.