Tam Sürümünü Görmek İçin : Süper bilgisayar
yildizib
06/07/2004, 19:44
Hayatta kendi bilgisayarımla alakalı yapmak ve bilmek istediklerimi düşünürsem.Kendi bilgisayarım derken en süper bilgisayar beyinden bahsediyorum.
1-Gerçek sınırımın ne olduğunu bilmek istiyorum.
2-Neleri yapabilirim bilmek istiyorum.
3-Hafızamı ne kadar etkin kullanıyorum.
4-İlişkilendirme (bağlantı ve benzerlikleri fark edebilme)konusunda ne kadar becerikliyim.
5-En önemlisi de tüm bunlara sahipsem bunları yönetecek olan güçlü iradeye sahip olmayı.
6-Tüm bunları neden bilmek istediğimi.
Şimdi ben bun konuyu cevaplamak isterdim ancak ne zaman iki kelime yazsak ya konu kapanır yahut söz konusu yazı hakkında anket açılır. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar muhabbeti.. Öyleki doğrular birilerinin fikri idelojisi olmuş. Bak hele !...
Benden bir ipucu
Sen Makamların Kutbu Abdulkadir Geylanin "FUTUHUL GAYB" eserini oku ve hayatına geçir.
O zaman beynin dışında olan bir irade olduğunu görecek ve istemediğin kadar ilmin sırları sahibi tarafından sana açılacak ve hizmetine verilecektir.
Sonrada varmış olduğun sırlar içersinde "SIRRIMI KORU VE SAKLA" sözünü öğreneceksin. Ve herhangi bir internet formunda yahut başka bir ortamda ehil sahibinden başka kimseye verilip anlatılamıyacağını kavracaksın.
Ben Anket durumuna düşmden, sen istersen var bu yola koyul. Yok bana uymaz der İstemessen ;
Kendi fikri ne göre cevap kayıran olacaktır.
Vesselam.
Şimdi ben bun konuyu cevaplamak isterdim ancak ne zaman iki kelime yazsak ya konu kapanır
Şimdi bu konu kapanmazsa utanacak mısın?
Başka türlü yazsak büyük ihtimal kapanırdı sanırım. Bu durumda kapanmaya bilir. Eleştirilince utanılmasımı gerekli? Ancak Her iki durumda da utanılcak bir şey yaptığımı zannetmiyorum.
Mingitau
07/07/2004, 19:33
İyide sen böyle hoşaf yağlı yapmadığın zamanlarda kopi past yapıyosun ve Hunter demişken, Harun Yahya' nın Forum Botu gibisin....
İyide sen böyle hoşaf yağlı yapmadığın zamanlarda
Yazmış olduğum konulardaki kaynakları HY den almamın sebebi oranın forum botu olmam'dan değil sadece konu ile ilgili açıklamaya doğru bir kaynak olduğundan ötürü yazıyı almışımdır.(Benim fikrimce ) Bu benim başka bir kaynak kullanmıyacağım yahut başka bir yorum eklemiyeceğim anlamına gelmesin.
Öyleki söz konusu olan bir konu ile kendimce doğru olduğundan emin olduğum bir makale araştırma vb kaynağı burda paylaşmak bir yerlerin botu olduğumuz anlamına niye gelsin. Ben ordaki kaynak taki yorumu birilerine dayatmak içinde koymuş değilim.
Ancak formda her türlü konu hakkında şu sitelerdeki , şu kaynaklardaki bilgileri ve şu gibi düşünen kaynaklardan alıntı yapılması yahut yararlanılıp buraya eklenmesi yasaktır diye de bir şey görmedim.
Hunter Sözleri ;
Evet boylesı bı gelısmeyı dahı kendı ıdeolojısıne yontacak kadar sapkın olabılıyo bazıları..
Cevap :
Hiçbir olay, hiçbir detay yoktur ki Allah'ın bilgisi dışında var olmuş olsun. Her olay çok ince bir plan üzerine Allah tarafından sonsuz akıl ve hikmet ile tasarlanmış ve yaratılmıştır. İnsanın ayağına sıçrayan bir çamur damlasından tutun da, patlayan bir lastikten, ciltte oluşan bir pürüzden, bir hastalıktan, yolunda gitmiyor gibi görünen bir işe, yazılan bir yazıdan söylenen en ufak bir söze kadar herşey özel bir plan üzerine Allah tarafından insanın karşısına çıkarılmaktadır.
İşte, inananlarla inkarcılar arasındaki (Sözümüz meclisten dışarı) en temel fark bu noktada açığa çıkar. Müminler hem kendi başlarına gelen hem de çevrelerinde gerçekleşen olayları çok farklı bir bakış açısı ile değerlendirirler. Bu değerlendirme şekli Kuran'ın onlara öğrettiği şekilde, yani her olayı bir deneme gözüyle değerlendirme doğrultusundadır. Ve her olayı hayır gözüyle bakıp değerlendirirler. "Hunter Yöneticisinin söylemiş olduğu gibi bir beşer ıdeolojısıne yontarak değil."
bundan ötürü olaylara hayır gözüylen bakıp değerlendiren insanlar için sapkın kelimesini diyen Kişi ya cahelatten ya bencillikten konuşmuş olur.
Vesselam.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.