PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Virüsleri protesto aracı olarak kullanmak ?

Ateşbalığı
03/07/2004, 14:05
Sizce amaç aracı haklı çıkarır mı ? (http://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=393)

"Kendilerine ‘‘Çernobil Grubu’’ adını veren korsanlar,önceki yıllarda, internet'te yaptıkları duyuruda amaçlarının radyoaktif tehlikeye dikkat çekmek olduğunu savunarak virüsten zarar görenlerden özür diliyorlar. DÜNYADA bilgisayar sistemlerinde 4 milyar dolarlık zarara yol açan ‘CIH’ adlı Çernobil virüsünü yazanlar arasında iki Türk bilgisayar korsanı da bulunuyor. "

Yaralı virüsler diye aratmıştım googleden . Çevre bilincine vurgu ve kimyasal toplu katliyamları kınaması bakımından oldukça yaralı olduğu gözüküyor.İnsan okurken taktir etmeden edemiyor.Fakat akla şöyle bir soruda geliyor: amacımıza giden yolda kullandığımız araçaların, konuyla hiç alakası olamayan suçsuz insanların yıllarca ürettiği HDD de duran verilerini yok etmesi nekadar doğru bir davranış.

Virüsü yazan kişiler, sadece orduların bilgisayarlarına zarar verecek şekilde yazamazlar mıydı ?

Ben teknik anlamda yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum.Fakat yapılabiliyorsa eğer yapılmamasını kınıyorum.

Sevgiler,

Ansugo
03/07/2004, 19:57
Çernobil'den daha büyük bir tehlike olusturmuslar. 100 bin bilgisayarin anakarti, biosu çernobilden daha büyük etki eder. ( Çay bahçelerini etkilemez )

redial
03/07/2004, 20:08
Bilgisayar virusleride siddetin disavurumudur, siddetten kimseye fayda gelmez, siddetin iyisi olmaz.

selami_32
03/07/2004, 22:27
kuvvetli bir sadistlik örneğine zayıf bir bahane

saygılar.

laucian
03/07/2004, 22:36
bana biraz bilimkurgu filmlerinden fırlama bir senaryo gibi geliyor..nedir; sınıfın en sessiz, içine kapanık, gözlüklü herkes tarafından alay edilen elemanı bunalımın da etkisi ile kendini tek bir konuya odaklaştırır (bu örnekte programlama kod yazma olacağı üzere..) peşinden siz misiniz bana vakti ile eziyet çektiren..bakın artık ben sizden daha güçlüyüm diyerekten ya gider milletin bilgisayarlarına (ve dolaylı yoldan kendilerine) zarar verir ya da egosunu tatmin etmek için milletle alay eder..(CD-ROM kapağını açarak korkutmak mesela..)

benim fikrim kişi normalde nasıl bir ahlaka sahipse, bu sanal aleme aynen yansıyor..yani vakti ile sub7 kullanarak milletin bilgisayarlarına zarar verenler, sınıfın aklı selim efendi çocukları değil, mahallede birbirine taş atıp sopa ile kovalayan tipleri idi...

Euclides
03/07/2004, 23:08
bana biraz bilimkurgu filmlerinden fırlama bir senaryo gibi geliyor..nedir; sınıfın en sessiz, içine kapanık, gözlüklü herkes tarafından alay edilen elemanı bunalımın da etkisi ile kendini tek bir konuya odaklaştırır (bu örnekte programlama kod yazma olacağı üzere..) peşinden siz misiniz bana vakti ile eziyet çektiren..bakın artık ben sizden daha güçlüyüm diyerekten ya gider milletin bilgisayarlarına (ve dolaylı yoldan kendilerine) zarar verir ya da egosunu tatmin etmek için milletle alay eder..(CD-ROM kapağını açarak korkutmak mesela..)

walla laucian sen bu konuyu bir z0mbie ile görüş. Yeryüzünde özgün metamorhpic engine'a sahip olan ~10 adet virus vardır. 2 tanesini z0mbie yazmıştır.
2.....
forumdaki bu virus konusunun hepsi için "virus=zararlı program" diyen arkadaşlar bu yazıyı okusun.

bence virus üzerinde en yetkili kişilerlerden biri z0mbie'dir bakalım dünyada ilk ondaki virus programcısı virusler için ne demiş...
http://z0mbie.host.sk/disclaimer_e.html

Grafik
03/07/2004, 23:11
wormlar virüs değilmiş, trojanlarda değilmiş , virüsler'de son 5 yıl içinde ölmüş sonra virüsler zararlı programda değilmiş...

SYMANTEC'de spor olsun diye çalışıyormuş..

laucian
04/07/2004, 00:17
forumdaki bu virus konusunun hepsi için "virus=zararlı program" diyen arkadaşlar bu yazıyı okusun.
bence virus üzerinde en yetkili kişilerlerden biri z0mbie'dir bakalım dünyada ilk ondaki virus programcısı virusler için ne demiş...

tamam bende zaten bu konuda hem fikirim..dediğim gibi eğer başkasına zarar vermeye yönelik bir yapın yoksa, zaten oturup yazdığın kod network uçurma, makina patlama içerikli olmaz..

Ateşbalığı
04/07/2004, 00:22

evet sadece bakabildim :) Ötesini yapamadım ben uslu biriyim.Ne denirse onu yaparım.

Mesela sözlük açıp günlerce bu cümleler içinde geçen kelimelri tek tek çevirp onları tekara türkçe cümle haline getirmek için uğraşmadım :)

Sevgiler,

laucian
04/07/2004, 00:30
demin yazmayı unuttum yazı gerçekten güzeldi..paylaştığı içinde Euclides'e saygı sevgi..

penarena
04/07/2004, 00:41
Pardon bunun aşırı islam toplulukların, islami ezdikleri için bomba batlatmasından farkı nedir?!? Aynı metalite.. Zarar vererek dikkat çekiyorlar..

laucian
04/07/2004, 00:48
birileri "biz çok güçsüsüz ama adelet eşitlik bizim de hakkımız..bizi ezmeyin yoksa bizde böyle kalleşlik yaparız" diyor.. diğeri "ben çok güçlüyüm..güçsüzü ezerim bitirrim.." diyor..

yaa hep derim..sevgi meselesi..ne güzel demiş ilhan irem; sevgi ve ışıkla :D :D

Ateşbalığı
04/07/2004, 01:27
//Aslına bakarsanız virüslerin ne olup olmadığını bu topicde beraber anlamaya çalışsak daha sağlıklı olur kantindeyim. (http://forum.ceviz.net/showthread.php?p=90519#post90519)

Yaralı virüs olur mu olmaz mı bilmiyorum, bugün makinama blaşan vürüsleri temizlemeye çalışmaktan araştırma yapamdım :)

Ama Euclides diyorsa mutlaka vardır zira araştırmadan konuşan bir arkadaşımız değil kendisi.Ama yukarıda bahsi geçen diğer topicde ayrıntılı açık anlaşılır bilgiler vermek için can atarsan lütfen kendini engelleme ,zira ben öğrenmek için sabırsızlanıyorum.İngilizce bilmediğimi de direk vurgulayayım bari :)

Konuya ilşkin ise , hiçbir çözüm yolu kalmadığında insanların canı gerçekten acımışsa bazen şidet haklı görülebilir kanatindeyim.Ama tabiki bu şideti doğru şekilde kerçekten ulaşması gerekn noktaya yönlendirmek gerekir.Ve tekrar vurguluyorum başka çare yoksa, yada bu örnekte olduğu gibi çareler arsında en zararsızı ise.

Tabi bu örnek için bu çareyi doğru yere yönelttiklerinden bahsedilemez.Benim kınadığımda zaten buydu.

Bazen hariçden gazel okuruz, olayı yaşamayanlar olarak insanların acısını anlamaz ve neden böyle yapıyorlar deriz.

Volkan Konağın şarkısnın dinlediniz mi bilmiyorum .Babası kanserden ölmüş.Bu paralelde düşünürsek ,Volkan Konağın böyle bir becerisi olsa kullanırdı gibi geliyor bana.Ama öfkesini akıtacağı kanalları iyi seçmeli tabiki.Gidipde babası için benim makinamın sistemini çökertiyorsa işte orada bir sakatlık var demektir.

Sevgiler,

Ateşbalığı
09/07/2004, 09:48
Bu linkte CIH virüsü için yazılmış bir antivirüs programı var. (http://www.cuncur.com/dosya.asp?dosya=1270&kategori=18)

Virüsler hakkında yaptığım araştırmada rasladım, merak ettim bu yazılımı indirdim ve çalıştırdım.Normalde virüs taramalraı çok uzn sürer diye çay alim gelim dedim, geldiğimde tarama bitmişti ve ekranım normaldi.

Aslında silmeden önce bana sor demiştim.Ama sormadı kerata,eee şimdi virüs yok mu demek oluyor bu ?

Ayrıca bukadar zararlı bir virüsü bir bardak çay alım ve gelim süresinde nasıl tarayabiliyor ?Yoksa kıtırpiyoz birşey mi ?Öle işte merak ettim soruyorum.

Sevgiler,

Ateşbalığı
09/07/2004, 10:03
Yine okuduğum bir kaynakta yazılım firmalarınında müşterilerine sattıkları yazılımların servis anlaşmalarını yaptırmaya zorlamak için yazılımların içine çeşitli küçük virüsler koyuyorlarmış.

Tabi zamanla bu virüs yazılımda sorunlar yaratıyor, yüksek meblalı servis anlamasını imzalamayan müşteri yinde yazılımı aldığı firmayı arıyor çıkan sorunlardan dolayı, yazılım firmasıda servis anlaşmamız olmadığı için sizi öncelikli sıraya alamayacağız diyor,tabi bu geçen sürede şirket yazılımı kullanamdığı için para kaybediyor.Bu nedenlede servis anlaşmasını imzalamk zorunda kalıyor.

Buda çok ahlak dışı birşey.Kınıyorum.

Sevgiler,

ArkHe
09/07/2004, 12:12
Antivirus yazilimlarini pek sevmem. Fakat, virus taramalari uzun suruyor dediginiz, bir antivirus yazilimi ile sanirim. O yazilim, tek bir virus taramiyor. Veritabaninda bulunan belki milyonlarca virusun imzasini ariyor dosyalarda. Uzun surmesi de bundan oturudur sanirim. Bu verdiginiz link, ya da Symantec gibi firmalarin dagittigi onemli virusler icin olan ucretsiz tarayicilar ise tek bir virusu aradiklari icin kisa suruyorlardir. Kullandiginiz programa "silmeden once bana sor" dediginiz halde, bir uyari almadiysaniz muhtemelen bu virusu konuk etmiyorsunuz demektir.

Kolay Gelsin...

h_ozkan
09/07/2004, 13:31
virus nedir ne değildir, daha önce tartışılmıştı gerçi, ama belki bir katkı olur. symantec sitesinden (http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/aab56492973adccd8825694500552355/024c927836400f528825675100593eb2?OpenDocument&src=sec_web_nam) virus worm ve trojan arasındaki farklara bakılabilir.
Virus protesto aracı olarak kullanılabilir ama konuyla doğrudan ilgisi olmayan kişilere de zararı dokunacağından amacına ulaşmaz gibime geliyor.