Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ hakkında bir ricam war?
Ya arkadaşlar ben c++ da mantığı kaptım ayılır daha yeniyim de :)
Şİmdi örnek olarak
#include <iostream>
using namespace std;
//Örnek program
int main()
{
cout<<"Örnek bir program"<<"n\";
return 0;
}
Programını yazdım diyelim borlan c++ builder programında.. Sonra bu yazdığımı nasıl ne şekilde nerede kaydedeceğimi bulamadım ... Bana bundan sonra yapmm gerekenleri birisi anlatırmı lütfen...
slmlar..eğer c++ dilinde yeni isen borland builder gibi karışık bir derleyici yerine Dev C++ benzeri arayüzü daha basit olan bir derleyeci tavsiye ederim.. orada yapacağın sey prensip olarak yazdığın kodu *.cpp olarak kaydetmen ve daha sonra "run" butonu üzerinden çalıştırman... gerçi bunu compile & run diyerekte yapabilirsin..
veya daha kaçamak bi cevap vermem gerekirse; programı nasıl kullanacağına dair bir tutorial internette mevut..o sana fazlası ile yardımcı olur..
Borland Builder ile uğraşmayalı uzun zaman oldu ama sanırım yazdığın programın consolda derlenmesi için özel ayar olması gerekli, bence borland'ın free compiler 5.5 ini kullan
http://www.borland.com/products/downloads/download_cbuilder.html
burdan indirebilirsin
bin klasörünün içinde
bcc32.exe dosyadi.cpp ile derleme yapabilirsin...
Not:bin klasörünün içine iki tane cfg dosyası yapman lazım dosya adları ve içerikleri şöyle olucak
bcc32.cfg
-I"c:\Borland\Bcc55\include"
-L"c:\Borland\Bcc55\lib"
ilink32.cfg
-L"c:\Borland\Bcc55\lib"
Bunlar tamam arkadaşlar borland c++ bilder 5.0 dan bi sorunum yok... pRogramı nası çalıştırmam gerektiğinide biliyrum elimde kitapp var ama yazdıklarımı bilder olmayan bi pc de çalıltıramıyorum.. Sorun bu.
psikopat®
10/07/2004, 17:03
programı yazdıktan sonra "compile and make" etmen lazım veya direk build dersen de exe dosyasını oluşturabilirsin. daha sonra exe dosyasını istediğin gibi çalıştır o sana kalmış birşey....
acehreli
10/07/2004, 22:06
Eger hic calismiyorsa, belki de program dinamik olarak baglandigi icindir. Goturdugun ortamda bulunmayan dinamik bir kutuphaneye ihtiyaci vardir. (?)
Eger oyleyse, programi 'static' olarak olusturmayi dene (static linking). Bu da proje ile ilgili menulerdeki seceneklerden birisidir herhalde...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.