PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : tersten yaşamak nasıl olurdu?

euler
02/07/2004, 21:15
Tersten Yasamak Nasil Olurdu?

Yaşamin en tatsız tarafı sona eriş şeklidir. Acaba yaşamı tersten yaşamak nasıl olurdu? Nasıl mı?

Cami'de (yada neye inanıyorsanız işte) uyanıyorsunuz. Bir tahta sandık içersinde, herkes karşınızda saf durmuş, iyiliğinize dua ediyor ve tüm haklar helal edilmiş vaziyette.Tabuttan doğruluyorsunuz, yağlı, olgun ve ağırbaşlı olarak. Herkes etrafınızda, büyük bir itibar, iltifatlar, çocuklar torunlar hepsi hazır. Arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz. Doğar dogmaz devlet size maaş bağlıyor, aylık veya üç ayda bir maaşınızı alıyorsunuz. Ne güzel, hazır maaş, hazır ev... Altmışli yaşlara kadar herşey garanti, huzur içinde yaşıyorsunuz. Sağlığınız gittikçe düzeliyor. Kaslar güçleniyor, kuvvetleniyorsunuz. Bir gün çalışmak istiyorsunuz ve ise ilk başladığınız gün size hoşgeldin hediyesi olarak bir plaket ve altin kol saati veriyor patronunuz. Ve Genel Müdürlük veya bunun gibi yüksek bir makamdan tecrübeli bir insan olarak işe başlıyorsunuz. Herkes karşınızda elpençe divan... Vücudunuzda da bazı hoşa giden hareketler de başlıyor. Gittikçe zayıflıyor forma giriyorsunuz Diğer hormonal aktiviteler artıyor, fevkalade..... Aman ne güzel günler başlıyor... Derken birgün patron size artık üniversiteye gitsen daha iyi olur diyor. Bu arada babanız ortaya çıkmıs, "fazla çalıstın" diyor "artik eve dön, işi bırak, okumaya başla, harçlığın benden olsun..." Keyfe bakar mısınız? Okuduğunuz dersler gittikçe kolaylaşıyor. Ekmek elden su gölden bir dönem başlıyor. Partiler, diskotekler, kızların sayısı artıyor. Derken Anne ve Babanız sizi götürüp getirmeye başlıyor, araba kullanma derdi de yok artık...Günün birinde sizi okuldan da alıyorlar, "evde otur, keyfine bak, oyuncaklarınla oyna" diyorlar... Mamanız ağzınıza veriliyor, zaman zaman altınızı bile temizliyorlar, hatta bu durum alışkanlık yaratıyor ve hiç tuvalet kullanmamaya başlıyorsunuz.

Derken anneniz birgün size süt verme kararını alıyor ve başka bir keyifli dönem
başlıyor. Mama artık her yerde, her an ve en taze şeklinde hazır.
Bir gün karanlık ılık ve sıcak bir ortama giriyorsunuz. Beslenmeniz için
ağzınızı açmaya dahi gerek yok, bir kordonla besleniyor sıcacık yumuşacık gürültüsüz ve patırtısız bir ortamda yaşıyorsunuz. Küçülüyor,küçülüyor,ufacık bir hücre halini alıyorsunuz.

Ve günün birinde müthiş keyifli bir orgazm ile hayatınız bitiyor...

Cekici
02/07/2004, 22:54
Pehh senaryoya bak önce müdür oluyorsun sonra eleman koyar adama bea. olm git bana gazoz getir... ulan senin başlarım gazozuna git len kendin al gazozunu (eski müd.)
sonra adamı kuyruğundan tavana asarlar yok öle kimse düşmeyi istemez ama herkes yükselmek ister onun için önce doğ sonra yok ol... kafiyeli oldu bea..:) :P

selami_32
02/07/2004, 22:57
müthiş bir hayal gücü...

söyleyecek söz bulamıyorum doğrusu. hayatı düzden zor yaşıyorum tersten de mutlaka çuvallayacak bir şey bulurdum. inan bana.

cappytoi
02/07/2004, 23:49
hiç 1 yaşını tam olarak hatırlayabilir misin? bu sefer de bilinçsiz olarak yaşama veda edecektin. düşünsene beynin gittikçe küçülecek, gittikçe öğrendiğin şeyler kaybolacak. Bence en iyisi bildiğimiz gibi yaşamak :)

JJ
08/07/2004, 00:12
eger tam olarak tersten yasasaydik hayati, camide tabut icinde dogmazdik. duzden yasarken camiye gidip, canli canli tabuta girip orda tabutun icinde mi oluyoruz?

Grafik
08/07/2004, 01:02
abi şimdi bişi anlamadım doğum tamamda bu ölüm nasıl oluyor ?

yani hikayedeki vatandaş seri darbelerlemi ölüyor yoksa boğularakmı ? gerçekten hikayenin burasını anlamadım :)

euler
08/07/2004, 01:09
eger tam olarak tersten yasasaydik hayati, camide tabut icinde dogmazdik. duzden yasarken camiye gidip, canli canli tabuta girip orda tabutun icinde mi oluyoruz?
Tamam sen toprak altında doğ o zaman :)

JJ
08/07/2004, 01:10
soyle oluyor, malum yere girdikten sonra hucreleri surekli birlesiyor, madde kaybedip kuculuyor, sonra tekrar birlesiyor, en son 4 hucre, onlar birlesip 2 hucre, onlar da birlesip 1 hucre kaliyor, sonra onun icinden bir sperm cikip babasina gidiyor, geriye yumurta kaliyor, ortada insan kalmiyor.

euler
08/07/2004, 01:11
abi şimdi bişi anlamadım doğum tamamda bu ölüm nasıl oluyor ?

yani hikayedeki vatandaş seri darbelerlemi ölüyor yoksa boğularakmı ? gerçekten hikayenin burasını anlamadım :)
Bu konuda çeşitli yorumlar yapılabilir :)

JJ
08/07/2004, 01:12
Tamam sen toprak altında doğ o zaman :)yine anlamadin. diyelim ki bu adam duz yasarken araba kazasinda oldu. bunu alip goturduler tabuta koydular (aradaki prosedurleri atliyorum) sonra camiye goturduler. tersten yasarken tabutta dogmazsin. dogmamis cesedin tabuttadir, ondan seni cikarip kaza mahaline gotururler, ustunden bir araba gecer ve dogarsin.

Grafik
08/07/2004, 01:18
muhabbet tatlı devam edilsin :) ama siz devam edin ben yatıyorum :)

euler
08/07/2004, 01:28
yine anlamadin. diyelim ki bu adam duz yasarken araba kazasinda oldu. bunu alip goturduler tabuta koydular (aradaki prosedurleri atliyorum) sonra camiye goturduler. tersten yasarken tabutta dogmazsin. dogmamis cesedin tabuttadir, ondan seni cikarip kaza mahaline gotururler, ustunden bir araba gecer ve dogarsin.
O zaman şöyle olsun.
Doğmadan önce, hayata hazırlık babında önce toprakta sonra da camide (yada her nerdeyse) biraz yatırıyorlar, sonra ok bu dünyaya gelebilir durumu ortaya çıkarsa olay mahaline götürüyorlar ve doğuyorsun.
Nasıl oldu mu bu sefer? :)

JJ
08/07/2004, 01:51
:)
evet. hatta gelistirilebilir.
nasil ki dogmadan once bir dollenme, embriyo donemi + 9 ay anne karninda yasiyoruz, bu ters yasamda da ilk once toprak altinda yavas yavas bedenimiz olusuyor, sonra yeri kazip bizi cikarip tabuta koyuyorlar, sonra camide namazimizi kiliyorlar, sonra kaza mahaline goturuyorlar ve orada ustumuzden araba gecerek doguyoruz.

ama dogum sekli herkes icin farkli olabilir. tersten hayatin bir onemli ozelligi de ne zaman olecegimizi bilmemiz. duz yasamda genc olen de oluyor hatta cocukken de. ama ters yasamda mutlaka bebekligimize kadar yasiyoruz. vakti gelmeden olum tehlikesi yok.

JJ
08/07/2004, 01:53
bu tersten yasam fikrini kendin mi buldun yoksa bir yerden mi duydun? guzel bir fikir. (ama daha once dusunmemistim desem yalan olur)

euler
08/07/2004, 11:07
bu tersten yasam fikrini kendin mi buldun yoksa bir yerden mi duydun? guzel bir fikir. (ama daha once dusunmemistim desem yalan olur):super:
Hayır kendim bulmadım. Bir arkadaşım mail ile göndermişti.

hetfield
20/07/2004, 04:58
george'un yaşam görüşü di mi bu?
seinfeld'den

xander
20/07/2004, 09:27
Anlatıma göre senin için tersten olan yaşam bir şekilde birilerine göre düz olacaktı.! Eğer böyle bir şey olsaydı düşünsenize tersten yaşayamayan insanlar !" :). Sonuç olarak herkezin tersten yaşaması mümkün olamazdı. Siz genel müdür olarak işe başlarken size hizmet eden elemanlar gibi..!

prox
21/07/2004, 15:03
ters yaşamda mezarlıkta babanı ziyaret edip babam x tarihte doğacak diyebilirsin.

SATAN
22/07/2004, 16:12
İşe bak be.... testen yaşam da Baba Senden sonra doğuyor...... ilginç...

SATAN
22/07/2004, 16:18
..ve eğer herkes tersten taşasaydı ilk insanın ve eşinin önce ölü olarak doğması gerekiyordu.. yani nasıl açıklıyabilirim bilmiyorum.. :confused: İlk insan en son dogacaktı o zaman.. Yani Düna anüfusu git gide azalacaktı... aslında o zaman ilk ölü insanlar olucaklardı onlar... :none:
Irrrrrhh..! Benim kafam karıştı yaşayın bildiğiniz gibi..

sevgi, saygılar...

ndemir
22/07/2004, 16:25
tersten yaşama fikri! çok güzel, aslında MATRIXin bi de buna benzer bir versiyonunu çekseler manyak olur :-)

cL
22/07/2004, 16:59
İşe bak be.... testen yaşam da Baba Senden sonra doğuyor...... ilginç...

Bunun gibi düşünceler çok saçma. Eğer annen, baban hayatta değilse sen nasıl hayata geleceksin. Herkes Adem ve Havva gibi mi olacak?

JJ
22/07/2004, 18:54
hic bir dusunce sacma degildir. butun dusuncelere saygili olunmasi gerekir.

SATAN
23/07/2004, 10:51
@cL, >> ??? Pardon ama konuyu tam okuyamamışsın galiba..! :garip: Burda tabuttan doğuyorsun..ve baban senin hayatını başaltan eylemi değil, bitiren eylemi yapıyor... Sonra babanın hayatına deden son veriyor... böyle ilk insana kadar gidiyor.. Tabi "tresten yaşamda" babanın senden sonra doğması için "gerçek hatatta" senden önce ölmüş olması gerekiyor.!!

@JJ +1 , "Bütün düşüncelere saygılı olunması Gerekir." :s006: ama nerdeeee...

laucian
23/07/2004, 13:11
hayalgücünün ürünü olan şeylerde "şu söyle olmaz bu böyle olmaz" diye mantık hatası aramak aslında bi mantık hatasıdır.. fikir kimin her kiminse bilmiorum ama tek kelime ile muhteşem bi düşünülmüş..mesela böyle bi şeyin filmi çekilse; eleman doğumdan itibaren habersiz bi şekilde bi önceki yaşamında yaşadığı şeyleri paralel bi şekilde tersten yaşasa, bunun ölüme yakın farkına varsa, ölüm-doğum arası ilginç bi duygusal doğunluğun içine girse falan..bi ton mantık hatası olan bi film olur, ama genede muhteşem olur..

euler
04/08/2004, 10:45
Bence de bu tarz bir film çekilse güzel olabilirdi...

cL
04/08/2004, 13:30
Bu düşüncenin saçma olduğunu düşünüyorum. Sizin düşüncenize her hangi bir saygısızlık yapmıyorum. Benim düşünceme saygılı olmalısınız.

euler
04/08/2004, 14:55
Ben sana karşı bir saygısızlık göremedim açıkçası. Herkesin kendi fikridir, saygı sonsuz.

Ben de laucian gibi, hayalgücünün eseri olan fikir ve ürünlerde mantık aramanın yanlış olduğu kanısındayım. Sonuçta gerçek değil, sadece hayalgücü. Öyle değil mi?

gakkoramo
04/08/2004, 16:33
ne yani bu durumda cennetten ya da cehennemden gelip bir müddet kabirde kalıp sonra dünyada yaşayıp yok mu olacaz(pardon bi an kendimi düşündüm) yani olunacak

euler
04/08/2004, 17:17
ne yani bu durumda cennetten ya da cehennemden gelip bir müddet kabirde kalıp sonra dünyada yaşayıp yok mu olacaz(pardon bi an kendimi düşündüm) yani olunacak Herkesin inancına ve hayalgücüne bağlı olarak değişebilecek bir durum...

cL
04/08/2004, 23:00
Ben sana karşı bir saygısızlık göremedim açıkçası. Herkesin kendi fikridir, saygı sonsuz.

Ben de laucian gibi, hayalgücünün eseri olan fikir ve ürünlerde mantık aramanın yanlış olduğu kanısındayım. Sonuçta gerçek değil, sadece hayalgücü. Öyle değil mi?

Benim düşünceme saygısızlık vardır.

" "Bütün düşüncelere saygılı olunması Gerekir." ama nerdeeee... "

ve dahası... Ben fikrimi söylediğim zaman buna saygısızlık denmesi, benim düşünceme saygısızlıktır.

gakkoramo
09/08/2004, 11:16
aranızda tersten yaşayan var mı?

euler
21/09/2004, 03:02
istersen bu projeyi ilk defa senin üzerinde deneyebiliriz gakkoramo.
ne dersin? sence de hoş olmaz mı? :p

stella
07/10/2004, 16:51
Yazarın adı neydi???
Tersten Yasamak Nasil Olurdu?

Yaşamin en tatsız tarafı sona eriş şeklidir. Acaba yaşamı tersten yaşamak nasıl olurdu? Nasıl mı?

Cami'de (yada neye inanıyorsanız işte) uyanıyorsunuz. Bir tahta sandık içersinde, herkes karşınızda saf durmuş, iyiliğinize dua ediyor ve tüm haklar helal edilmiş vaziyette.Tabuttan doğruluyorsunuz, yağlı, olgun ve ağırbaşlı olarak. Herkes etrafınızda, büyük bir itibar, iltifatlar, çocuklar torunlar hepsi hazır. Arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz. Doğar dogmaz devlet size maaş bağlıyor, aylık veya üç ayda bir maaşınızı alıyorsunuz. Ne güzel, hazır maaş, hazır ev... Altmışli yaşlara kadar herşey garanti, huzur içinde yaşıyorsunuz. Sağlığınız gittikçe düzeliyor. Kaslar güçleniyor, kuvvetleniyorsunuz. Bir gün çalışmak istiyorsunuz ve ise ilk başladığınız gün size hoşgeldin hediyesi olarak bir plaket ve altin kol saati veriyor patronunuz. Ve Genel Müdürlük veya bunun gibi yüksek bir makamdan tecrübeli bir insan olarak işe başlıyorsunuz. Herkes karşınızda elpençe divan... Vücudunuzda da bazı hoşa giden hareketler de başlıyor. Gittikçe zayıflıyor forma giriyorsunuz Diğer hormonal aktiviteler artıyor, fevkalade..... Aman ne güzel günler başlıyor... Derken birgün patron size artık üniversiteye gitsen daha iyi olur diyor. Bu arada babanız ortaya çıkmıs, "fazla çalıstın" diyor "artik eve dön, işi bırak, okumaya başla, harçlığın benden olsun..." Keyfe bakar mısınız? Okuduğunuz dersler gittikçe kolaylaşıyor. Ekmek elden su gölden bir dönem başlıyor. Partiler, diskotekler, kızların sayısı artıyor. Derken Anne ve Babanız sizi götürüp getirmeye başlıyor, araba kullanma derdi de yok artık...Günün birinde sizi okuldan da alıyorlar, "evde otur, keyfine bak, oyuncaklarınla oyna" diyorlar... Mamanız ağzınıza veriliyor, zaman zaman altınızı bile temizliyorlar, hatta bu durum alışkanlık yaratıyor ve hiç tuvalet kullanmamaya başlıyorsunuz.

Derken anneniz birgün size süt verme kararını alıyor ve başka bir keyifli dönem
başlıyor. Mama artık her yerde, her an ve en taze şeklinde hazır.
Bir gün karanlık ılık ve sıcak bir ortama giriyorsunuz. Beslenmeniz için
ağzınızı açmaya dahi gerek yok, bir kordonla besleniyor sıcacık yumuşacık gürültüsüz ve patırtısız bir ortamda yaşıyorsunuz. Küçülüyor,küçülüyor,ufacık bir hücre halini alıyorsunuz.

Ve günün birinde müthiş keyifli bir orgazm ile hayatınız bitiyor...

orange
07/10/2004, 19:54
İllaki ters ve düzden mi yaşanacak.Madem hayalgücü şuna bir makine takıp istenildiği yerden ileri veya geriye doğru yaşayalım.Güzel günleri hep,kötü günleri sardırarak yaşayalım :)

noname
08/10/2004, 00:11
ne yani bu durumda cennetten ya da cehennemden gelip bir müddet kabirde kalıp sonra dünyada yaşayıp yok mu olacaz(pardon bi an kendimi düşündüm) yani olunacak
Tersten yaşama fikri garip ama güsel Aslına bakılırsa yaşamamak daha güzel.Şu anki anlamda Tersten yaşamada Ana baba kavramı olmaz .
Ozaman onlar bizi olurşturan varlıklar degil yok edenler olur.
gakkoramo eger yokluktan geldiysen yokluga gidersin.Ama insanın geldigi yerle dönecegi yer birdir.

quarx
14/10/2004, 12:03
İllaki ters ve düzden mi yaşanacak.Madem hayalgücü şuna bir makine takıp istenildiği yerden ileri veya geriye doğru yaşayalım.Güzel günleri hep,kötü günleri sardırarak yaşayalım :)

tabi arada dinlenmek için pause ye basalım.