PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu tip siteler yasal mı?

cappytoi
30/06/2004, 23:01
Bu aralar şu erotik shop siteleri benim listeyi doldurdu; fakat bunların yasal olup olmadığı hakkında bir fikrim yok bundan dolayı da silip silmemekte kararsız kalıyorum. Bu konuda bilgisi olan biri bu erotik shoplar hakkında bir bilgi verebilir mi?

karavanabatu
30/06/2004, 23:06
Aslında yok.ama rahatsızsan sil.

Zerzevat Adam
30/06/2004, 23:06
Firma olarak erotik shoplar açılabildiğine göre siteleride yasal sayılıyor fakat sattığı ürünlere bağlı olur diye düşünüyorum.

Ve bence hoşnut değilsen boşver sil... Erotik shop'lar listeden silindi diye kimse sorun çıkartmaz, çıkartsada boşver...

Grafik
01/07/2004, 04:14
uygun bulmadığım ve onay vermediğim bir şey.... ama seni aydınlata bilirim.

T.C kanunlarında butür bir sınırlama yok tabi firma yasal ise... %90 yasal firmalar bu işi yapıyorlar korsan firmalar zaten kendi belli ediyor (sabit telefon yok,faks yok adres yok vs..)

orda satılan ürünler yurtdışından resmi yollarla TR ye getiriliyor bu nedenle yasak olsa türkiyeye girişide yasak olurdu. eğer biraz araştırırsan bir çok büyük alışveriş sitesinin +16 bölümlerindede butür ürünlerin satıldığı görebilirsin..

kısaca bu senin vicdani kararın kimse niye yokdun yada niye sildin demez.

bana sorarsan sil derim..

niye diye sorarsanda , psikoloji sağlam insanlar ve beyni ile vücudu orantılı çalışan insanların butür şeylere ihtiyacı yok .. geriye kalanlarda beyin algıları normal olmayan vatandaşlar onlara vesile olma bence...

saygılar.

cappytoi
01/07/2004, 13:14
aslında haklısınız ama şu an pek engel olamıyorum. Toplist programını değiştirdiğimde (şimdikinde onaylama yok isteyen patır patır kayıt oluyor ancak silebiliyorum) hepsini temizlemek en iyisi olacak...

Bir sorum daha var altında mp3ler deneme amaçlıdır, indirilmesi size bağlıdır gibi çeldirici sözler yazan mp3 siteleri yasal mı? Bir ara bunun yasal olduğunu duydum gibi. Bu konuda da bir açıklık getirirseniz çok memnun olcam (bu tip siteleri sildim gerçi ama genede öğrenmek de yarar var)

Grafik
01/07/2004, 13:24
yasal diyelim yasal olsun :)

normalde sarkının bir kısmının download ettirilmesi lazım yada indirilmesi yasak olması lazım yani sadece dinleme amaçlı...

yeniçıkan telif hakları kanunu nasıl bilmem bir inceleyip yazayım..

yasal diyelim yasal olsun.

cappytoi
01/07/2004, 14:02
bu biras ilginç oldu yasal mı değil mi? :)

Grafik
01/07/2004, 15:08
şuanki yasa nediyor bilmiyorum :) öncede bişe demiyordu ama biliyosun kanun değişti :)

cappytoi
01/07/2004, 16:23
dur bakalım bir bilen çıkar elbet :)

Zerzevat Adam
01/07/2004, 16:26
Şu var; O site silin diyor eğer kullanıcı silmezse "Günah bizden gitti." durumu devreye giriyor, sende "Günah ondan gitmiş" durumuna giriyorsun ve diyorsun ki: "Bu site internet kullanıcılarına kaynak olması amacıyla bir listedir buradaki site ve kullanıcıların yaptıkları suçlar bizi ilgilendirmez....

Ansugo Hu huu :)

cappytoi
01/07/2004, 16:47
yani yasal diosun... aman başımıza bi iş gelmesinde :)

Zerzevat Adam
01/07/2004, 16:58
Yasal demiyorum senin bir yükümlülüğün olmaz. Sen sitenden sadece link veriyorsun ve bu linkide sen eklemiyorsun.

Senin yapacağın şey sitene kullanım şartları vs. eklemen. Yani orada belirteceksin şu bu kurallar var diye...

Eğer uyulmazsa yükümlü olmadığını yazacaksın, silinir falan deme sonra hep silmek zorunda kalabilirsin...

cappytoi
01/07/2004, 23:39
aslında haklısın uğraşmak zor üstelik de elimdeki bu toplist programı ile... genede çekiniyorum... domain .gen.tr olunca adamlar el koyabilir. Hiç gördün mü bilmiyorum spam yüzünden el koyabiliyorlar mesela. Genede dediğini deneyeceğim. Aslında bu tip soruların sorulabileceği resmi bir kurum yok mu? (odtu vs...)

Zerzevat Adam
02/07/2004, 00:12
Ansugo var :) Daha büyük kurum görülmüş mü :)

penarena
04/07/2004, 08:52
shop yasal ama genellikle bu sitelerde yasal olmayan reklamlar olur.. Aynı zamanda bence toplistin kalitesini düşürür.. Bence silmelisin..