+ Cevap Yaz
Toplam 14 sayfadan 8. sayfa
İlkİlk ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... En SonEn Son
131 sonuçtan 71 ile 80 arası gösteriliyor

Konu: Google Adsense Kullanarak Para Kazanan Var mı?

Agresif Üye turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı MEHMET, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Türkçe ye ne olmuş.
    Bak ceviz e . ayda 6000 YTL goturuyor
    Hani nerde?

amacınız adsense veya türevleri ile para kazanıp yan gelip yatmaksa birden çok konuda makaleler içeren ve farklı ipler üzerinde duran ve içeriği sağdan soldan kopya olmamayan 3-5(belki 10) site size yeter.

Yok site kendi masrafını çıkarsın bana birşeyler bıraksın diyorsanız yine kendi oluşturduğunuz içeriği bir kaç dilde yayınlamak fazla fazla yetecektir...

Cevizci Professional Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Turker, gerçekten ceviz ne kadar kazanıyor Google'dan ?
    Merakımdan soruyorum.
    Günde/haftada/Ayda kaç gösterim var ?
    Ne kadar tıklanılma / Ne kadar görüntülenme ve karşılığında gelen para ne kadar ?

Ona göre insanlar google yada diğer reklamlardan gelir elde etmek gibi düşünceleri var ise, Ceviz'deki rakamları da görerekden bir fikir sahibi olabilir.

ve yine aslında sormak istediklerim var. Elbet tecrübe edeniniz vardır. (Kendim arayıp okumadım açıkcası.)
    Ben diyelimki ceviz'de geziyorum. Günde 20 mesaj'ı okuyorum. Bu 20 ayrı sayfaya girdiğimi ve hepsinde de reklam görüntüleniyor.
    Google bunu 1 görüntü olarakmı algılıyor ? (Tek ip)
    Yoksa her gezdiğim sayfa, ayrı bir ücret gelirisimi var ? (Sonuçta farklı reklamlar görüyorum vs.) Bu hem görüntüleme hemde farklı reklamlara tıklandığında, (Tek ip üzerinden) Bunun webmaster'a geliri farkediyormu ?

Hipokondriyak hiko Adlı Üyenin Profil Grafiği

Onemli olan google reklamlarinin goruntulenmesi, ne kadar cok goruntuleme olursa, tiklamalardan gelecek para miktarida o kadar artar, fakat ceviz.net'in geliri oyle sanilan kadar ucuk miktar degil, (keske Mehmet'in soyledigi rakamlar kadar olsa) cunki google reklamlarina goruntulenmesine gore cok az.

Bu yuzden google reklamlari ne kadar goruntulenirse, hesabin bloke olmasi o kadar onlenir, ve tiklamalar ne kadar cok olursa olsun, suphe yaratmadigi gibi gelir de o kadar fazla olur.

Alıntı Professional, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Turker, gerçekten ceviz ne kadar kazanıyor Google'dan ?
    Merakımdan soruyorum.
    Günde/haftada/Ayda kaç gösterim var ?
    Ne kadar tıklanılma / Ne kadar görüntülenme ve karşılığında gelen para ne kadar ?
    ceviz.net istatistiklerini yayınlıyoruz zaten, ordan bakabilirsin. gelir olarak aylık birkaç yüz $. tıklama oranlarını ve miktarını bilmiyorum. reklam işleriyle ansugo ilgileniyor.

Ben diyelimki ceviz'de geziyorum. Günde 20 mesaj'ı okuyorum. Bu 20 ayrı sayfaya girdiğimi ve hepsinde de reklam görüntüleniyor.
    Google bunu 1 görüntü olarakmı algılıyor ? (Tek ip)
    Hayır, görüntüleme sayısı artıyor. ayrıca google görüntülemeye para vermiyor. tıklama başına para veriyor.

Yoksa her gezdiğim sayfa, ayrı bir ücret gelirisimi var ? (Sonuçta farklı reklamlar görüyorum vs.) Bu hem görüntüleme hemde farklı reklamlara tıklandığında, (Tek ip üzerinden) Bunun webmaster'a geliri farkediyormu ?
    Aynı reklamın aynı sitede görüntülenme oranı birşey etkiliyor mu bilmiyorum fakat şöyle birşey var. X reklamı sitede yayınlanıyor diyelim. Sen siteye girer girmez bu reklamı gördün ve tıkladın. ben ise siteye girdim (o reklamı gördüm yada görmedim önemli değil) bir kaç sayfa gezdim ve X reklamına tıkladım. benim siteye kazandırdığım para seninkinden daha fazla oluyor.

Ceviz.netin aldığı hitin yarısını alan ancak geliri 10 katı olan bildiğim bir site var. İçerik olarak teknoloji ile alakalı herşey diyebilirim. Teknolojik alet edevat tanımı, haberler, duyurular vs. İçeriği ingilizce ve haftada en az 10-15 tane yazı ekliyorlar ki bu site daha 20 gün öncesine kadar SEO URL falan dahi kullanmıyordu. Sitenin tamamı google da indexli ve PR değeri 6(yada 7 emin değilim).

Cevizci Professional Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Alıntı turker, mesajından alıntı: Mesajı Gör

ayrıca google görüntülemeye para vermiyor. tıklama başına para veriyor.
    Bunu bilmiyordum
    1000 gösterim başına, belirli bir ücret geliyor sanıyordum. (7-11 $)

Bu olay kötüymüş. Benim aklımda neden gösterimden de çok cuzi de olsa, gelir elde edilebiliniyor diye kalmış, anlamadım

Bilgiler için teşekkürler.

Edit : Birde herkez ingilizce içerikli sitelerin daha fazla kazandırdığını belirtiyor.
    Bunu daha önceden anlayabiliyordum. Çünki izlenimi daha fazladır mantığıyla. Sonuçta Ortak dil. Tüm ülkelerden girişler olur vs..

Şimdi Turker'in mesajından öğrendiğim kadarıyla, izlenimden değilde sadece tıklanılmasından para kazanabiliyor ise bu ingilizce içerikli siteler ;
    Elin gevuru : "Helal olsun güzel bir site. Bu bilgi işimi gördü, Webmaster'a katkıda bulunayım ve şu reklamlara tıklayayım" mı diyor ? Bizler ise, reklam kelimesinden hoşlanmadığımız için inatla reklamlara tıklamıyoruz.

Uzun bir edit oldu. Daha uzatmiyim.

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Dediğin gibi tıklayalarda var dikkatini çeken birşey için tıklayanlarda var.

ayrıca reklam veren sayısını da unutmamak gerek. mesela bu sitede kaç tane farklı türkçe reklam gördün?

pan
    pan hatta değil
    Burst command 'til war! pan Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

öyle demiyor.yabancı reklam verenin belirlediği tık başı taban fiyat daha yüksek oluyor türk reklam verene göre.haliyle yayıncıya yansıyan kısmıda daha yüksek oluyor, böylece yabancı içerikli site daha çok kazandırıyor.bir de tabi, mesela "health" konusunda yabancı reklam veren sayısı mı daha fazladır, türkiye'de "sağlık" konusunda reklam veren mi? tabi ki yabancı.. böyle olunca reklam veren, reklamının iyi gösterimi -bi nevi dağılımı desek dogru olur sanırım, rekabet yani- için verdiği fiyatı yüksek tutuyor.

sonucta yayıncının kazandıgı para da havadan gelmiyor ve belirli bir standart yok.google reklamveren'in verdiği paradan komisyon kesip kalanı yayıncıya yansıtıyor.

ayrıca google çok gösterim/az tık'tan ziyade az gösterim/çok tık olayını tercih eder.istatistiksel manada bu bir nevi ne istediğini bilen ziyaretçi anlamına gelir çünkü.

içeriği geniş ve orjinal, düzgün formatlanmış ve belirli bir konuya odaklanmış sitelerin adsense'den kar marjı diğer sitelere oranla daha yüksektir tabi.bir diğer etkende yukarda bahsettiğim ingilizce içerik/amerika-kanada-avrupa taraflı ziyaretçi.
    "Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır."
    - Mustafa Kemal ATATÜRK

READ ONLY
    Yer
    MERSİN

Elin gevuru : "Helal olsun güzel bir site. Bu bilgi işimi gördü, Webmaster'a katkıda bulunayım ve şu reklamlara tıklayayım" mı diyor ?
    Açıkcası ben boyle bir anlayışa karşıyım. Etik değil. Hatta iş ahlakına da ters. Ceviz.Net turker'in dediği gibi gosterimi çok ama çok yuksek olmasına ragmen çok az tıklama alıyor ki (bu 150-200$ arasında değişiyor) çok az hitlerde (tıklama teşvikleri ile) olan bazı sitelerin gölgesine yaklaşamıyor. Mesela cevizdeki her aktif kullanıcı günde 1 kez google reklamlarını tıkla. ay sonun da ki meblağıyı tahmin bile edemem. yüzde bilmem kaç bin artar.

Kısaca az olsun ama ahlaki olsun.

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı MEHMET, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Açıkcası ben boyle bir anlayışa karşıyım. Etik değil. Hatta iş ahlakına da ters. Ceviz.Net turker'in dediği gibi gosterimi çok ama çok yuksek olmasına ragmen çok az tıklama alıyor ki (bu 150-200$ arasında değişiyor) çok az hitlerde (tıklama teşvikleri ile) olan bazı sitelerin gölgesine yaklaşamıyor. Mesela cevizdeki her aktif kullanıcı günde 1 kez google reklamlarını tıkla. ay sonun da ki meblağıyı tahmin bile edemem. yüzde bilmem kaç bin artar.

Kısaca az olsun ama ahlaki olsun.
    O şekilde olanları neden ahlaki değil diye düşünüyorsunuz? Click programlarını ve sadece linke tıklamak için girenleri es geçiyorum, ama bir sitedeki içerik güzelse ve ben o içerikle ilgiliysem Adsense ile gösterilen reklamlarda benim ilgi alanım içinde olacaktır. Belki o gün alış veriş yapmayı düşünmeyeceğim ama aklımda yer edecek. Bir firma için akılda yer etme olayı satıştan daha önemli olsa gerek diye düşünüyorum. Zira bir çok satışın ön ayağıdır akılda yer etme.
    Bu konuda Essen ile bir ara konuşmuştuk. Disclosure yazdığı her ay 15000 civarı tıklama aldığını söylemişti Adsense de. Bunun etikliği konusunda ise zaten gelen reklam o diclosure la ilgili diyordu ya guvenlik onlemi ya da o konuda hizmet veren bir yer. Bir süredüşününce reklamın mantığının tanıtım olduğuu satmak olmadığını anladım. Adam btıklamayla gelen birine ürününü tanıttı mı? Tanıttı. O zaman sorun yok. Eğer direkt satış olsaydı mantık, sizi bir pazarlama uzmanı arardı. Zend'den beni aradılardı mesela...

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)