Size mantıksız, geleceği olmayan, saçma hatta kalıcı olmayan bir kazanç kapısı gelen adsense ve diğer reklamcılık programları* ile uzun zamandır normal işimde ay boyunca çalışarak kazandığım maaşdan bile fazla gelir elde ediyorum.
Reklam yayınlayarak para kazanma ek gelir kapısı olarak kalmak zorunda değil**, çeşitli iyi adımlar, yatırımlar*** ile arkadaşın da dediği gibi iyi paraları düzenli ve kalıcı bir şekilde kazanmak mümkün.
Çeşitli yollar var çoğu aynı kapıya çıksada, örneğin ben;
İlk başladığımda Türkiye hiti olan Türkçe sitelerden kazanamadığımı çünkü Türk reklamverenin para kazandırmadığını fark ettiğim gibi Türkçe siteden (en azından adsense ile) para kazanılamayacağını fark ettim ve "kopyala düzelt yapıştır" şeklinde 3-5 ingilizce içerikli (çöp) site yaptım ki çok az zaman aldı.
Asıl çabayı bu sitelere yabancı kaynaklı hit sağlamak için adwords dahil birçok reklam programı ve link değişimi gibi**** olaylarda harcadım ve ufak bir kısmını başardım.
İlk zamanlar toplamı 200-300+ tekil hit olan 4-5 site ile yanlış hatırlamıyorsam günlük 10-15$ civarında KALICI kazanç sahibi oldum.
Fakat bu hit kalıcı olmadı, siteme giren genelde yanlışlıkla girdi veya aradığını bulamadı ve bu tecrübe hikayesi pek uzun sürmedi peşinden telif hakkı gibi sorunlar, aynı içerikli sizden iyi kaliteli ve değerli siteler vesaire vesaire boşa çabaydı belkide..
Fakat ışığı gördüğüm için biraz para harcayayım dedim.
Fazla kazandırdığını bir şekilde öğrendiğim veya deneyerek fark ettiğim konular üzerine çoğu ingilizce 3-4 dilde makaleleri ücreti karşılığında yazdırdım.******
Bu makalelere yine kendim yaptığım sahte ama güncel ve içerikli blog vesaire sitelerinden link verip****** backlink ve çeşitli optimizasyonlar sayesinde aranan kelimede googledan hit almayı da başardım, peşinden GERÇEK ve içerikli yabancı blog vesaire sitelerinden makalelerim kopya olmadığı ve bilgi içerdiği için link aldığımı fark ettim.******
Şu an gelirimi, bu yönde yatırım(bana göre) yaparak bir çok site sayesinde hatırı sayılır bir gelir elde ediyorum.
Benim saydığım para kazanma amaçlı sitelerimden hiçbiri ne yazık ki Türkçe değil fakat !
Türkçe siteLERi ve Türk ziyaretçileri ile yine iyi para kazanan arkadaşlarım var.
Çeşitli konularda reklamveren Türk reklamvereni hatırı sayılır ücretlendirmeler yapıyor, dolayısıyla sizde bu hatırı sayılır ücretten payınıza düşeni alıyorsunuz.
(Şu sıralar bunun için çabalıyorum.)
Kod:
*Sadece adsense ye bağlı kalmak zorunda değilsiniz, eğer siteniz yabancı ziyaretçiye sahip ise, adsense kullanmaya tenezzül bile etmeyeceğiniz reklam programları ve fırsatlarını bulmanız zor değil.
**Bu yolla düzenli ve uzun süredir para kazandığım halde hala bu paraya güvenip taksitle birşey satın almam, çünkü bu paranın gelip gelmeyeceği her hesap dönemi soru işaretleri ile doludur.
*** Yatırımdan kastım, kaliteli ve çok içerik-site-ilgi dolayısıyla fazla ziyaretçi-gösterim-gelir
**** Öyle ki yabancı sitelerin ziyaretçi defterlerine dahi, siteye bakmasam bile iyi niyetli mesajımı yazıp mail-website hanelerine linkimi ekledim, ki bundan daha komik ama meyva veren çeşitli eylemler yaptım.
****** Makale yazdırmak için konuya karar verdikten sonra genelde yabancı webmaster forumlarından ücreti ile bu işi yapan çok kişi bulabilirsiniz. Fakat fikir alışverişi yaptığım çoğu kişi benle hemfikir, makale yazarları da yakın bir makaleyi alıp kelime yerleri ve ekleme çıkarmalar ile aynı makaleyi farklı renkte sunmak harici birşey yapmıyorlar, şu ana kadar bu yöntem işe yaradı artık kendim bile yazıyorum, hiç olmazsa farklı dillerdeki makaleleri farklı dillere çeviriyorum.
Ayrıca bu makale yazdırma olayı sadece FAYDALI bir site yapmak, faydalı olan içeriğinizin başka sitelerden linklenmesi, bu yolla hit ve seo açısından(google ağırlıklı) kullanılmaktadır, yoksa hiçbir sağlık sitemde hala online ameliyat yapamıyorum
Size ne kadar komik veya ilginç görünsede bu makale (çoğu/sözde)yazarlarından birkaçının 10 (!) larce aktif, ziyaretçi sahibi geneli blog sitesi tarzında sitesi var ve size sattığı makale için isterseniz link de satabilir.
Şu an bahsettiğim yol ile bence diğerlerine göre iyi bir yerdeyim ve iyi bir EK gelirim var.
Bana göre, sitelerimin %90lık kısmı BİLGİ amaçlı içeriği bol yazı ağırlıklı siteler fakat hepsi GERÇEK-FAYDALI-BENZERSİZ içeriği olan siteler ki bu yüzden artık ziyaretçi, hit kaygısı yaşamadan sadece seyrediyor, arada geliştiriyorum.
Şu an aklıma gelen bunlar.
Bookmarks