+ Cevap Yaz
7 sonuçtan 1 ile 7 arası gösteriliyor

Konu: Algoritması ve kodu?

Üye Lanil Adlı Üyenin Profil Grafiği

Algoritması ve kodu?

Öncelikle ilk mesajım oldugu için herkeze merhaba demek istiyorum.Uzun süredir Ceviz forumlarını takip ediyorum bu konuda sizlerden yardım istemeyi uygun buldum.Eger bir kusurum varsa forum kurallarıyla ilgili şimdiden özürdiliyorum.Sorum şöyle olucak;
    Hangi sayıların karesi alındığında, son 2 basamakları "11,22,33,44,55,66,77,88,99" ile biter.Bunun algoritması ve kodlamasında yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar?
    Herkeze iyigünler diliyorum..

Üye tujix Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Çanakkale

a=girilen_sayi//sayi 133 olsun
    b=Tam(a/100)*100//100 olur
    c=a-b//33 olur
    eger c%11=0 ise sayi 11 ve katlariyla bitiyor degilse programi sonlandir.//c%11= 0 oldugu icin durum saglanir.

tujix öncelikle teşekkür ederim bu yazdıgın işime yarıcak, fakat yanlış anlattım galiba mesela; bir a sayısının karesi alınıcak ornek olarak 133 alalım. 133'ün karesi 1729 yapıyor. ve benim istedigim karesi alınınca son 2 basamagı 11 veya katları ile bitmesi. yani 1729 sayısının son 2 basamagı 22 olmalı veya 33 ve bunun gibi.Bu şekilde kaç sayı vardır aradıgım bu.Tekrar teşekkür ederim tujix.

Yer
    Çanakkale

Yanlis okumusum soruyu ama ufak bi degisiklikle halledilebiliyor.

a=girilen_sayi
    b=Tam(a*a/100)*100//burada degisiklik
    c=a-b
    eger c%11=0 ise sayi 11 ve katlariyla bitiyor degilse programi sonlandir.

bu girilen bir sayinin durumunu kontrol ediyor.eger kac tane bu sartlari saglayan sayi oldugunu ogrenmek istiyorsan "a=girilen sayi "sini kullanicidan degilde bi dongu icerisinden alirsin .

a=girilen_sayi
    b=Tam(a*a/100)*100//burada degisiklik
    c=a-b
    ----------
    tujix bu yazdığın algoritmada c=13-169? örn:
    a=13
    b=Tam(13*13/100)*100 // işlemin sonucu (169/100)*100 = 169 cıkar
    c=13-169
    --------------
    Ben şöyle birşey düşünmüştüm a başlangıç değeri 0 olarak başlasa ve 1 artarak vereceğim üst sınıra kadar bütün sayıların karesini alıp son 2 basamaklarını kontrol edip 11,22,33...,99 olanları bildirmesi.Biraz vakit alan birşey sanırım cokta rahatsız etmek istemiyorum.Fakat girilen "a" değerini yaptığın gibi 100'e bölmek çözüm son 2 basamağını elde ederiz.Tekrar teşekkür ederim.
    -------------
    a=girilen_sayi
    b=a*a
    c=b/100 // bu şekilde karesi alınan sayının son 2 basamağını elde etmezmiyiz?

Yer
    Çanakkale

girilen sayi=a=13 olsun
    karesi 169
    b=Tam(a*a/100)*100
    bu islem a'nın karesinin yuze bolumunun tam degerinin 100 ile carpimi demek.yani Tam(169/100)//buradaki Tam->Tam deger fonksiyonun yerini tutuyor.yani 169 un tam degeri 1 dir bunun 100 ile carpimi 100 girilen sayi ile farki da 69 dur yani son iki basamk.gerisini yapabilrisin sanriim

Tamamdır o kısmı anlayamamışım kusurumabakma yazılımda pek iyi değilim yeniyim hatta Teşekkürler tujix yardımın için.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz