Yani Windows'da batch programi mi yazmak istiyorsun?
bir program yazmak istiyorum konsol'a (linux taysa bash shell, win de ise command'a) istediğim komutları alıp çıktıyı yine programda verecek, bunun mümkün olduğunu biliyorum çünki daha önce bi ip scanner da görmüştüm, ping komutu gönderiyordum command'a ve çıktıyı alıyordu, bunu nasıl yapabilirim?
Yani Windows'da batch programi mi yazmak istiyorsun?
hayır hayır öyle birşey değil.. ya istediğim şu, linux ortamında mac adresi değiştirmek için şu komutları giriyoruz: ifconfig eth0 down ifconfig eth0 hw .......... ifconfig eth0 up ben bunu şu şekilde yapmak istiyorum hiç bash ile uğraşmadan, bir program yazıcam, programı açtığımda hangi ağın mac adresini değiştirmek isteddiğini soracak(eth0, eth1, eth2.....), daha sonra yeni mac adresini soracak ve yukardaki komutları bash a gönderecek, bash hata verirse onu ekrana yazdıracak.. sys kütüphanesiyleydi sanırım, windows ortamında ping için yapılmışını görmüştüm ama kaybettim ve bulamıyorum, program hangi aralıktaki ip leri kontrol etmesini istediğimizi soruyordu daha sonra o aralıktaki ip ler için teker teker command da ping komutu yollayıp sonuca göre işlem yapıyordu.. edit: alt satıra geçiyorum mesajı gönder deyince düz gönderiyo neler oluyooor?!!?
os modülüne bak.
içerisinde os.popen() fonksiyonu senin istediğin fonksiyon.
bende ki çıktısı:Kod:import os cikti = os.popen("sensors") # [0] for satir in cikti.readlines(): print satir
[0] sensors komutu linux altinda islemci sicakligini gosteriyor.bigbang@yns test $ python test.py
k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +73.0°C
Core1 Temp: +73.0°C
mükemmel! çok teşekkür ederim.. birde farklı bir yöntem vardı bi aklıma gelse.. windows'ta da çalışıyormu bu? birde bende sensors komutu çalışmadı, deneme için onu dir yaptım dosyaları listeledi fonksiyon çalışıyor yani..
sensors komutunun çalışması için lm_sensors kurulu olması gerekiyor sanırım.
windowsta da aynı şekilde çalışıyor.Kod:yns bigbang # pisi info lm_sensors Yüklü paket: Ad: lm_sensors, versiyon 3.0.2, sürüm 5, inşa -- Özet: Donanım izleme programları Açıklama: Hardware Monitoring user-space utilities Bileşen: Pilonga Sağladıkları: Bağımlılıklar:kernel Dağıtım: Pardus, Dağıtım Sürümü: 2008 Mimari: i686, Yerleşik Boyut: 525298
öncelikle şunu belirtiyim alt satıra geçemiyorum u foruma birşey yazarken, formda aşağı deçiyor ama gönderdiğimde düz yazı gözüküyor kusura bakmayın(ubuntu firefox).. ~$ sensors 'sensors' programı şu anda kurulu değil. Yüklemek için şunu yazabilirsiniz: sudo apt-get install lm-sensors bash: sensors: command not found burda hata mesajını da çekmek istiyorum, eğer hata verirse hiçbirşey göstermiyor program
ayrıca commands modülü de var
PHP Kodu:import commands
c = commands.getoutput('dir C:')
print c
evet şimdi oldu, böylece hata da yazdırılıyor, peki bu ikisinin farkı nedir aynı şeyse neden iki tane var?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks