+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 2. sayfa
İlkİlk 1 2
12 sonuçtan 11 ile 12 arası gösteriliyor

Konu: Eclipse IDE'de Python Programlama Kullanımı

Üye

Bu bilgiler biraz eski sanırım. Verilen dosyaları indirdim. 1.4.5 sürümü inmedi bir türlü, ben de 1.4.8 sürümünü indirdim. Sanırım klasör taşımalarını da doğru yaptım ama bendeki açılan pencere maalesef burdaki ile aynı değil.

Kod tamamlama diye bir bölüm bulamadım. pydev project diye bir proje yok. Neyi eksik yapıyorum, neyi düzeltmem lazım?

Bir de bu kod yazma işini illa bir bilgisayarda yapmak zorunda mıyız? Bunun usb'ler için özel bir sürümü yok mu? Her bilgisayarda ayrı ayrı mı çalışmak gerek?

Pyton'a daha şimdi başlıyorum. Hiçbir bilgim yok. Forumun bu bölümünde paylaşılan videolardan ilkini izledim hoşuma gitti. Verilen ödevi yapayım da öyle ilerleyim dedim ama bu ayarlamaları yapamadığım için kaldım öyle. Yardımcı olursanız sevinirim

Yönetim Kurulu Rahman Yazgan Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Alıntı bulbay, mesajından alıntı:
    Bu bilgiler biraz eski sanırım. Verilen dosyaları indirdim. 1.4.5 sürümü inmedi bir türlü, ben de 1.4.8 sürümünü indirdim. Sanırım klasör taşımalarını da doğru yaptım ama bendeki açılan pencere maalesef burdaki ile aynı değil.

Kod tamamlama diye bir bölüm bulamadım. pydev project diye bir proje yok. Neyi eksik yapıyorum, neyi düzeltmem lazım?
    Buradaki bilgiler hâla geçerli
    Pydev'in hangi sürümünü kullandığınız önemli değil, o arşiv dosyasındaki dosyaları ilgili klasörlere eklerseniz Eclipse için pydev plugin i yüklenmiş olur.
    Bir de bu işlemleri Eclipse kapalıyken yapın.

Pydev plugin ini bu şekilde kurduktan sonra 1. resimdeki Interpreter - Python kısmından python.exe dosyasını göstermeniz gerekli. Yani Python kurulmuş olmalı.

Alıntı bulbay, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Bir de bu kod yazma işini illa bir bilgisayarda yapmak zorunda mıyız? Bunun usb'ler için özel bir sürümü yok mu? Her bilgisayarda ayrı ayrı mı çalışmak gerek?

Pyton'a daha şimdi başlıyorum. Hiçbir bilgim yok. Forumun bu bölümünde paylaşılan videolardan ilkini izledim hoşuma gitti. Verilen ödevi yapayım da öyle ilerleyim dedim ama bu ayarlamaları yapamadığım için kaldım öyle. Yardımcı olursanız sevinirim
    Kurulumsuz çalışan uygulamalardan kapsamlı ve genişletilebilir olarak Portable Python adlı bir uygulama var. Onda PyScripter IDE var, Eclipse kadar başarılı:

http://forum.ceviz.net/python-zope/8...le-python.html (Portable Python)

Yine farklı bir alternatif olarak NetBeans IDE'de de Python kullanabilirsiniz:

http://download.netbeans.org/netbeans/6.7/python/ea2/
    Bu yedi ölümcül günah, insanlığı yıkıma uğratır:
    Zahmetsiz servet, bilinçsiz haz, karaktersiz bilgi, ahlaksız ticaret,
    insaniyetsiz bilim, özverisiz inanç, ilkesiz siyaset. (Mahatma Gandhi)

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)