+ Cevap Yaz
7 sonuçtan 1 ile 7 arası gösteriliyor

Konu: GUI ve Py2Exe Hakkında Yardım

Üye

GUI ve Py2Exe Hakkında Yardım

arkadaşlar bölüme ve sizlere slm

pythona yavaş yavaş adım atmaya başladım, gerçekten çok ilgimi çekti bir anda.
    yalnız kafamı karıştıran bir kaç konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

python'da GUI için bir çok kütüphane var. TKinter python ile geliyor onun dışında PyGTK, wxPython vs.vs.vs...

Bu yazdığım ve bilmediğimden dolayı yazamadığım kütüphanelerin en içeriklisi ve en kolay olanlarını yazabilir misiniz?

ikinci sorum ise Py2Exe hakkında. Python sonuçta yorumlayıcıya ihtiyaç duyan bir dil. Fakat ben bu py2exe ile derlenen python ile kodlanmış yazılımların python yorumlayıcıya ihtiyaç duymadığını okudum. doğruluk ne derecededir?

ilginiz için şimdiden çok teşekkürler
    Saygılarımla...

iNN
    iNN hatta değil
    Üye
    Yer
    Sakarya

bende başlangıç seviyesinde(belki daha da aşağısında) bir python kullanıcısıyım bildiğim kadarıyla python yorumlayıcıya ihtiyaç duyuyor(deneyemezmiyiz bunu? bilgisayarında python u silerek deneyebiliriz sanırım) zaten python ile ytaptığın şeyleri exe formatında kaydedemiyoruz

diğer sorunu bende bilmiyorum..

Üye

arkadaşlar önce py2exe.org da okudum pek inanmadım ama sonra denedim arkadaşın pc de py2exe ile yaptığınız exeler python yorumlayıcısına ihtiyaç duymuyor. tşk ederim herkese...

osx
    osx hatta değil
    Üye
    Yer
    Adana

En kolay ve basit gui aracı Tkinter, eksikleri var fakat bazı paketlerle bir noktaya kadar bu eksikler kapatılıyor fakat uç noktalarda yine yetersiz kalıyor... benim önerim önce Tkinter ile başlayıp, sonra da profesyonel gui araçlarına geçmeniz...

Evet, py2exe ile hazırlanan dosyalar python'dan bağımsız hale getirilebiliyor...
    Başarılar...

Üye

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim OSX

şöyle bir soru daha sorayım,
    delphi de sonuçta gui işlemlerini kütüphane ile yapıyor (kodlara bakarsanız fark edersiniz) ancak kimse oturupta kodlarla form veya buton oluşturmuyor, IDE si ile oluşturmak varken...

Python da bu şekilde kullanabileceğimiz bir IDE var mı ?
    ben Boa Constructor u yükledim, başarısız oldum ve pekte beğenmedim açıkcası.
    wxPython kütüphanesini kullanarak gui işlemleri yapıyormuş. wxPython kütüphanesini de yükledim öyle de sonuç vermedi.
    FarPy adında bir yazılım yükledim, bu ise sadece formları oluşturuyor, üzerinde kodlamanızı yapamıyorsunuz.

dediğim gibi OSX, kullanılabilecek sağlam bir IDE var mı ?
    gerçekten ilginize çok çok tşk ederim.
    Saygılarımla...
    Enson 06/09/2007 14:50 tarihinde BrsYuksel tarafından düzenlenmiştir. Sebep: nezaket

osx
    osx hatta değil
    Üye
    Yer
    Adana

önerebileceğim bütün görsel tasarım araçlarını denemişsin, aslında benimde pek bilgim yok bu konu hakkında... bir araç daha var http://glade.gnome.org/'dan indirebilirsiniz... Glade ile PyGTK için kod üretebilirsin fakat Windows'ta hiç denemedim...
    başarılar...

Üye

hocam bu glade olayı sorumu çok iyi bir şekilde cevapladı çok tşk ederim hoşuma gitti gerçekten fakat TKinter ve PyGTK kütüphanelerini öğrenip daha sonra işimi hızlandırmak için bunları kullanmamın daha doğru olduğu kararına vardım ama gerçekten çok tşk ederim. kendinize çok iyi bakın. eeyywww

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)