Ne gerek var ki... 
Boşu boşuna hantallaşacak kodun ve daha karmaşık bir duruma gelecek. İlla istiyorsan, MadBlazer'ın dediğini yap.
PHP'de $this bir anahtar sözcüktür. İçinde bulunduğu nesneyi temsil eder. Yani nesneye eşdeğer sınıftaki yöntemi çağırır.
PHP Kodu:
$bu = new nesne;
Burada yeni bir nesne oluşturduk. Bundan önce:
PHP Kodu:
class nesne{
function yaz($str){echo $str;}
}
Dedik şimdi. Biz bu yaz yöntemini kullanmak istiyoruz:
PHP Kodu:
$bu->yaz("Merhaba Dünya");
ancak yeni bir yöntemimiz var, eski nesne sınıfına bakalım:
PHP Kodu:
class nesne{
function yaz($str){echo $str;}
function yine_yaz($str){$this->yaz($str);}
}
Şimdi bu yöntemi nesnede uygulayalım:
PHP Kodu:
$bu->yine_yaz("Merhaba Dünya");
Böylece PHP'nin yaptığı şey $bu adlı nesneye eşdeğer olan sınıfı (nesne adlı sınıfı) buldu ve onun içindeki yine_yaz() yöntemi için $bu->yaz() yöntemini kullandı.
Böyle anlatılınca karmaşık ve gereksiz görünüyor; ancak $this oldukça kolay ve aşırı önemli bir şey bence... Örneğin ben şu anda bir HTML çatısı oluşturmaya çalışıyorum, doğal olarak echo komutunu kullanamıyorum; çünkü her şeyi muhteşem bir düzende, sırada ve çeşitli tab uzaklığında atmam gerekiyor. Bu yüzden sürekli kendi sınıfımdan işlevleri kullanıyorum. Ayrıca yalnızca işlevleri değil; $this ile sınıftaki değişkenleri de çağırabilirsin...
Umarım anlamışsındır...
Bu arada: (KONU DIŞI)
(...);ama kodlamalarda Türkçe kullanmayi daha çok seviyorum.
Saygı duyuyorum...
Ayrıca çok haklısın... Size yerden göğre kadar hak veriyorum; keşke kendi öz dilimizde kodlama yapabilsek. Umarım biri birgün çıkar Türkçe'nin gücünü gösterecek bir dil yazar...
Sık Kullanılanlar