Gördüğüm kadarıyla bir hata yok,dün akşam ki sorun gibi platform farklılığından kaynaklanabilir
Üye giriş sistemi yaptım. Bu sistem kendi bilgisayarımda sorunsuzca çalışıyor. Sonra bunu internetten kiraladığım alana yükledim ancak sessionlar çalışmadı. hem session numarası elde edemedim. hemde login sayfasında atadığım sessionlar diğer sayfalarda gözükmedi. Yardımcı olmak isteyeleri yormamak için gereksiz şeyleri eklemedim. oturum.php sayfası, tarih.php sayfası gibi. Sizce bu kodlamada yanlışlık var mı yoksa yüklediğim alan ile mi alakalı. Düşüncesi olan tüm arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
not: Sistem jquary ile entegre çalışıyor.
kullanıcı giriş paneli kodları:
login olma sayfasının kodları:PHP Kodu:<form method="post" name="form_1" action="javascript:islemYap();">
<p>
Kullanıcı Adı: <br />
<input type="text" id="isim" name='isim'
</p>
<p>
Şifre: <br />
<input type="password" id="sifre" name='sifre'>
<p>
<p> <input type="submit" name="gonder" value="Giriş yap" onclick="return islemYap();"/>
</form>
PHP Kodu:<?php
$a = @$_POST['isim']; //kullanıcı kutusu değişkene atanıyor
$b = @$_POST['sifre']; //şifre kutusu değişkene atanıyor
if ($a == "" && $b == ""){ echo "SİSTEME GİRİŞ BÖLÜMÜ"; die;}
include ("include/oturum.php");
$ara = @mysql_query ("select Id, kul_adi, sifre, isim, soyisim, yetki from kullanicilar where kul_adi = BINARY '$a' && sifre = BINARY '$b';",$oturum);
$kullanici = @mysql_fetch_row($ara);
$sonuc_ad = mysql_affected_rows();
if ($sonuc_ad == 1){
session_start();
$_SESSION["session_id"] = $_COOKIE['PHPSESSID']; // session id oluşturulup session a atanıyor
$_SESSION["kul_adi"] = $kullanici[1]; // kullanıcı adı session a atanıyor
$_SESSION["isimm"] = $kullanici[3]; // kullanıcı adı session a atanıyor
$_SESSION["soyisim"] = $kullanici[4]; // kullanıcı soyadı session a atanıyor
include ("include/tarih.php");
$tarih = tarih(8); // istenilen tarih formatına göre function çağrılıyor
$durum_guncelle = mysql_query("update kullanicilar set online = 'sistemde', giris_saati = '$tarih' where Id = '$id';", $oturum);
?>
Giriş Başarılı. Lütfen Bekleyiniz. Yönlendiriliyorsunuz.
<SCRIPT>
function getgoing(){
top.location='gir_cik_islemler/giris.php';
}
if(top.frames.length==0){
setTimeout('getgoing()',2000);
}
</SCRIPT>
<?php
} else {echo "Kullanıcı Adı veya Şifre <u>YANLIŞ</u>";} // kutu sorgusu yanlış ise uyarı döndürülüyor
} ?>
Gördüğüm kadarıyla bir hata yok,dün akşam ki sorun gibi platform farklılığından kaynaklanabilir
yorumun için teşekkür ederim.
Evet. Yalnız session_start(); 'ı 3. satıra, ob_start(); 'ı 2. satıra, <?php 'yi de 1. satıra yazıp en son satıra ob_end_flush(); yapıp dener misiniz birde. Ve javascript metodunuzun post olduğuna emin olun.
sevgili dumanist verdiğin öneriyi denedim olmadı. ben bu sorunu host sahiplerine iletmiştim verdikleri cevap şu olmuş.
Değerli müşterimiz,
Bu kodlamanızdan kaynaklanıyor, ben sizin için sitenizde register_globals Off değerini on konumuna getirerek tüm değişkenlerinizin register edilmesini sağladım.
ancak bundan sonrada düzelmedi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks