burada döngü göremiyorum ki ?
if else ile her bot icin ayri ayri şart belirtmelisiniz.
selam arkadaşlar döngü kullanmadan şu şekilde bir kod yazmam gerek ama başaramadım.
if((eregi("BOT", $_SERVER[HTTP_REFERER]))&&(!eregi("BOT", $_SERVER[HTTP_USER_AGENT])){
// kodlarım
}
BOT olarak yazdığım yerleri, Google olarak kullanıyorum. Fakat bunu çoğaltmak istiyorum "Google, Bing, Msn, Yahoo" gibi. Fakat döngü kullanmak istemiyorum. Array tarzı birşeyler lazım. Lütfen yardım edin.
burada döngü göremiyorum ki ?
if else ile her bot icin ayri ayri şart belirtmelisiniz.
Selam. Ben zaten döngü ve else kullanmadan amacıma ulaşmak istiyorum arkadaşlar.
arkadaşlar o kodun çok esnek olmasını istiyorum. O yüzden biraz daha ağır olmasına tahammülüm yok. Yani döngü yada else olmadan bu işlemi yapamam mı diyorsunuz ?
yanlız şöyle bir durum da var. eregi fonksiyonu PHP 5.3 den sonra kullanılmayacak. O nedenle preg_match ile yapmayı dene.
Bu arada esnek olması derken. Altı üstü kactane if olacak ki ??? Tamamı esnek olsa ne olmasa ne... Bu kadar ince ayrıntıya dikkat ediyorsanız madem,
yukaridaki gibi degil de$_SERVER[HTTP_USER_AGENT]
bu şekilde tırnaklara da dikkat etmelisiniz.PHP Kodu:$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]
Uzun lafın kısası, bu işlemi preg_match ve if else dışında yapamazsınız. Cok cok sdemirkeser hocamın da dedigi gibi botları bir dizeye atarsiniz, bunu da fonksiyondan gecirip kullanırsınız. ama yine if else kullanacaksınız...
if(eregi(array_in(array('msn', 'google'), $bot'), $_SERVER[HTTP_REFERER])
if(eregi(array_in(array('msn', 'google'), $bot'), $_SERVER[HTTP_REFERER])
bu kodu bi türlü çalıştıramadım hocam. $bot ne anlama geliyor onuda anlamadım doğrusu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks