+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 1 2 En SonEn Son
11 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: wamp server a başka bir php ekleme??

Ceviz Üyesi

Varsayılan wamp server a başka bir php ekleme??

merhaba arkadaslar,

kullanmıs oldugum wamp server icinde php 5.3.0 kurulu zaten, ben ayrıca php 5.2.13 kurdum ve bunu wamp server a eklemek istiyorum bunun bir yolu var mı acaba?simdiden teşekkür ederim..

sdemirkeser Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Ceviz Üstadı

wamp server yerine elle kurarsaniz hem mantigini ogrenir hemde istediginiz versiyonu kurabilirsiniz

http://www.programlamatv.com/ders/ph...u-ve-ayarlari/

Ceviz Üyesi

burdaki video da gosterilne php surumu eski oldugu icin benim indirdigim php ile işlem yaptıgı bazı dosyaları farklı. o yuzden takıldım..

Ceviz Üstadı

Alıntı yazici, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    burdaki video da gosterilne php surumu eski oldugu icin benim indirdigim php ile işlem yaptıgı bazı dosyaları farklı. o yuzden takıldım..
    mantik nihayetinde ayni hocam. php.

fazladan apache 2.2 sürümüne tanitiyorsaniz klasor tanimlamanaiz gerekiyor

PHP Kodu:
    <Directory "C:/Program Files/php/">

AllowOverride All
        Options All
        Order allow
    ,deny
        Allow from all
    </Directory
    hepsini elle kurup aktif olarak (win7, xp, vs vs ) hepsinde kullaniyorum herhangi bir problem yok. takildiginiz bir yer varsa sorabilirsiniz

Ceviz Üyesi

burdaki video da indirilen php dosyası icinde install.txt diye bi dosya var onu acıp icinde degisiklikler yapıyor fakat benim indirdigim php dosyası icerisinde install.txt diye bisey yok.orda takıldım.

ayrıca ben bide su adresteki sekilde http://www.ceviz.net/windows-ta-apac...mu-ii_a41.html kurmayı denedim, yazılanların hepsini yaptım fakat yine calıstıramadım.bu islemler dogrumu peki ya da ben nerede yanlıslık yapmıs olabilirim??

Ceviz Üstadı

verdiginiz linkteki mantikta ayni zaten. yaptiginiz baska bir hata vardir ama muneccimle kestirmek zor

Ceviz Üyesi

peki php yi installer le kurmakla ya da zipli dosyasını kopyalayarak kurmak arasında ne fark var?

Ceviz Üyesi

orda anlatılanların aynısını yapıyorum.apache yi kurduktan sonra httpd.conf acıp en altta belirtilen seyleri kopyalıyorum.sonra c nin altına php diye bir klasor olusturup bunun icine php yi kuruyorum.bu arada apache nin kurulu oldugu klasorun yolu "C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2" seklinde bundan kaynaklanan bisey olabilir mi?yada baska nerde hata yapmıs olabilirm ki??

sdelta Adlı Üyenin Profil Grafiği
    <?php ?>

www.wampserver.com da addonlar mevcut istediğiniz php ve mysql sürümünü wampserver' a entegre edebilirsiniz. PHP'nin son sürümü 5.3.2 dir, yapacağınız yeni projeleri bu sürüme uyarlı yapmanız daha mantıklı olacaktır, php6 çıktığında kodlarınızı php6 ya daha rahat çevirebilirsiniz, hatta işlem yapmanıza gerek bile kalmayabilir.

Ceviz Üyesi

wamp server a istedigim php surumunu ekleyebilirim evet ama soyle bi problemim vardı benim wamp taki php de memcache i aktif edemiyodum bunu ancak php yi ayrıca kurarken yapabilirim fakat wamp te boyle bi secenek olmadıgı icin wamp kurmuyorum apache i ve php yi ayrı ayrı kurmak zorunda kaldım ama php yi apache ye tanıtamadım bi turlu

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz