Bulunan 1 den 5 - Toplam 5
Gmail hesabından mail gönder - - Programlama - Ceviz Forum
  1. #1
    Ceviz Üyesi apaydin0054 Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    18-Nisan-2007
    Mesaj
    463

    Varsayılan Gmail hesabından mail gönder

    Kod:
    function reklamgonder()
    {
    //gmail adresini kullanmak için gmailer isimli bir script buldum
    //onu burada çağırıyorum
    require_once('phpgmailer/class.phpgmailer.php');
    //bağlantımı yapıyorum
    include('../baglanti.php');
    //formdan gelen değerleri çekiyorum
    $mesaj    = $_POST['mesaj'];
    $konu      = $_POST['konu'];
    $kategori = $_POST['kategori'];
     
    //veritabanımdaki mail adreslerini istenen kategoriye göre soruyorum
    $sor = mysql_query("SELECT * FROM ".$DBPrefix."tablo where kategori='".$kategori."' ORDER BY id ASC");
    //ve mail göndermeye başlıyorum
     while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){
      $isim        = $yaz['unvan'];
      $email      = $yaz['email'];
      $kategori  = $yaz['kategori'];
      $tarih       = date('h:i:s') . "\n";
    //mail göndermek için kullandığım kodlar
    $mail = new PHPGMailer();
    $mail->Username = 'mailadresiniz@gmail.com'; 
    $mail->Password = 'mailsifresi';
    $mail->From = 'mailadresiniz@gmail.com'; 
    $mail->FromName = gönderici ismi';
    $mail->Subject = $konu;
    $mail->AddAddress($email);
    $mail->Body = $mesaj.$kategori;
    $mail->Send();
    //mail gittimi gitmedimi kontrolüm
      if($mail)
      {
       echo'<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Success.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'.$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderildi. </td>
         </tr>
       </table><hr>';
      }
      else
      {
       echo'<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'.$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>;
     
      }
    //spam için aldığım duraklama yöntemi olarak bu kodu kullanıyorum
    //yaptığım araştırmaya göre o anki zamanın 3 saniye sonrasına kadar bekletip
    //devam ediyor...
     
       var_dump(time_sleep_until(time()+3));  
    }
    }

    Arkadaşlar bu kodu yine bu siteden aldım konunun olduğu yerde cevap gelmedi eski konu olduğundan görülmüyor diye düşündüm ve burda sormaya karar verdim ...

    Yukarıdaki kod ile birlikte eklentiler var phpgmailer klasörü var .. Onlarda bir problemim yok fakat benim sorunum bu kod .. Bu kodda javascript php karşımı bişeyler var .. Arkadaş bu kodu bu şekilde paylaştı.Ben burada javascripti nerede açarım kaparım ve php yi nerede açarım kaparım bulamadım .Denedim bikaç yer beyaz sayfa çıktı yardımcı olursanız memnun olurum ...

  2. #2
    Ceviz Üyesi I-TECH-INN Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    08-Mayıs-2008
    Nereden
    Karşıyaka
    Mesaj
    552

    Varsayılan

    @apaydin0054; yanlış görmediysem yada yanlış betiği vermediyseniz bu verdiklerinde JS bulunmamakta.

    26. satırda $mail->FromName = gönderici ismi'; yazılmış , Onu $mail->FromName = 'gönderici ismi'; olarak düzenlerseniz gönderim yapması lazım.

    Kolay gelsin

  3. #3
    Ceviz Üyesi apaydin0054 Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    18-Nisan-2007
    Mesaj
    463

    Varsayılan

    Kod:
    function reklamgonder()
    Bu kodu javascript kodu diye biliyorum değilmiymiş O halde Ben bi deniyim bakalım inş olur

  4. #4
    Ceviz Üyesi I-TECH-INN Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    08-Mayıs-2008
    Nereden
    Karşıyaka
    Mesaj
    552

    Varsayılan

    O bir php fonksiyonu. İşlem bitince düzeltmeleri tamamlayınca ayrı bir sayfada veya aynı sayfada reklamgonder(); yazarak formunuzu yollama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Birde ,

    PHP Kodu:
    else
      {
       echo
    '<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'
    .$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>;
     
      } 
    Yerine ,

    PHP Kodu:
      else
      {
       echo
    '<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'
    .$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>'
    ;
     
      } 
    Yazarsanız sorun kalmayacaktır. (diye tahmin ediyorum)

  5. #5
    Ceviz Üyesi apaydin0054 Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    18-Nisan-2007
    Mesaj
    463

    Varsayılan

    Denedim yine olmadı phpgmailer klasörünü paylaşayım bi deneyim mümkünse çalışer şekilde php olarak paylaşın.

    http://www.grsym.com/phpgmailer.zip

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yer İmleri

Mesaj Yetkileriniz

  • Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •