+ Cevap Yaz
Toplam 4 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 4 En SonEn Son
31 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Nasıl Çalışmalı??

Cevizci bilketay Adlı Üyenin Profil Grafiği

Nasıl Çalışmalı??

Arkadaşlar php yi tam manasıyla öğrenmek için nasıl bir yol izlemeli?? yani bir kitap alıp okumak pek bir işe yaramıyor uygulamadıktan sonra. kitaptan uygulama yapmak ta çok zor oluyor. yani kısaca nasıl çalışalım?? web den felan döküman bulup bilgisayar başında sabahlayalım mı??

Registered User

Oncelikle PHP'ye gercekten ihtiyacin olmali; gercekten ihtiyacin yoksa, olana kadar bekle, simdilik ogrenme...
    Laf olsun diye degil de gercekten yapmak istedigin/ihtiyacin olan bir site tasarimi varsa aklinda, onu yapmaya basla.

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Sanırım evet.. Yanı dokuman okumak degıl belkı ama bol bol pratık yapman gerekıyor.. Ornegın ıse bu forumda sorulan sorulara cevap aramakla baslayabılırsın..

cL
    cL hatta değil
    Susmaz
    Yer
    Apache 2.0.49

Bende yeni sayılırım, 1.5-2 ay kadar oldu.Ben ilk başta hiç uygulama falan yapmadım.İlk önce bulabildiğim kadar php sitesi buldum.Hepsinin her sayfasını okudum.Bir süre uygulama yapmadım.Bir süre sonra uygulama yapma ihtiyacı hissettim.Halada öğrenmek istediğim bir konu varsa onunla ilgili kodları inceliyorum, dökümanları okuyorum ondan sonra kendim bir şeyler yazıyorum.Bu şekilde bana daha kolay geliyor.Ayrıca bir sürü site gezip işe yararları sık kullanılanlara ekliyorum.O siteleri çok iyi incelediğim için ihtiyacım olan bir şeyi elimle koymuş gibi buluyorum.Birde şu tavsiyeyi vereyim.Html öğren hemde çok iyi.Daha önce programlama görmediysen algoritmalar bul www.google.com dan (algoritma yaz türkçe kaynaklar çıkar ne olduğunu anlarsın.) onları oku.Kendin bir kaç tane yapmaya çalış.Örnek vereyim ben Qbasicle başladım 2 ay sonra sıkıldım Php'ye başladım.Mantığı anlamıştım Qbasicte ama fonksiyonları Phpde öğrendim.Böyle yani.Yeni başlayan birinin neler yaptığını merak ettiğini biliyorum çünkü bende merak ediyordum.Demek böyle yapıyorlarmış.

Kayıtsız Üye

hazır örnekleri bol bol kurcala..
    biraz yol kot ettikten sonra internette hakkı öcal'ın dökümanlarını gerekli zamanlarda inceleyebilirsin.

Sheboist Newbie KAFAYI-7M Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Ankara

Ben scriptleri inceleyerek ve editleyerek başlamıştım. Örn : phpBB
    U n d e f i n e D - O n l i n e (Yapım Aşamasında)

<?
    if ( empty($HAYAT) ) {
    echo "Ben neden geldim dünyaya!";
    } else {
    echo "Hayat çok güzel...";
    }
    ?>

Primus inter pares Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Kuzey Kutbu

Ben direk site yaparak başlamıştım sonra sitede ihtiyaç duyulacak ufak scriptleri kendim yazmaya başlamıştım ama bunu yaparken benzer fakat basit uygulamaları incelemekte faydalı oluyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi oluyor sende zamanla bir stil bulacaksındır.
    hava sıcak, de ki mayıs papatyasıyım
    ardımda dört mevsim, içimde sen...

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Öncelikle kitapları oku.
    Sonra kendine başka bir uğraş bul mesela sıkıcı olması için tarihle ilgilenebilirsin, bu arada kymetini anladığın bilgisayara iyice bir yapışırsın.
    İkinci olarak başkalarının ne yaptığına bakma. Önemli olan senin ne yapacağındır. Mesela kendine bir hedef koy. Ve bunun nasıl olabileceği üzerinde düşün. Senin için en iyi olanı ancak sen düşünebilirsin. Eğer bir yerde sıkışıyorsan, araştırdığın nokta kullandığın birimlerin( bu php için işlevlerdir) özelliklerini ve kaabiliyetlerini araştır. Yapmak istediğin şeyden uzak olduklarını görürsen 3 seçeneğin var, bu işlevlerle farklı bir yöntem denemek, yapacağın işe uygun işlevler bulmak, tamamıyla yeni baştan düşünmek.
    Bu arada iş temelli düşünmek şu an terkedilmiş bir programlama biçimine seni sürükler. Veriyi özde tutan yöntemlerle uğraşmaya çalış. Bu şekilde başlarsan işin daha kolay olur.
    Kolay gelsin.

Cevizci
    Yer
    İstanbul

Benim ilk scriptim bir anonymous mail yollama aracı idi. Sonra ilk adam gibi scriptim olan bir haber ekleme script`i yazdım.

Sonra o ufacık haber ekleme script`ini geliştirdim ve basit bir PHP sitesi haline getirdim. Döküman, download vs. gibi kısımlar da ekledim o script`e. Hala da o script`e bağlı uygulamalar geliştiriyorum. Belki buna "dar alanda kısa paslaşma" diyebilirsiniz fakat, kendimce ve biraz da amatörce, işimi görecek bir İYS (cms) yazmaya başladım. Hatta yazdım.. O siteyi bir dönem kullandım, yayınladım vs.

Bu günlerde ise artık o amatör ruhu biraz da olsa atlatıp okulumuz için bir öğrenci portalı yazmaya başladım. Okuduğum lisenin öğrencilerinin gelip üye olup gönüllerince yazı yazabilecekleri bir site hazırladım.. Esas kısım bitti fakat admin paneli ve sairesi kaldı, Neyse bunlar senin için gereksiz şeyler, ama esas konuya bağlayacağım.

"Nasıl başlarım?" sorusuna cevap olarak bir kitap alıp okumanı önerebilirim. Netten edinebileceğin kaynaklar sınırlı.. Bir de şunu düşün, başladıktan sonra devamlı yapma isteği uyanıyorsa içinde devam et. Eğer "banane bunlardan" gibi bir düşünceye kapılırsan devamını getirmenin pek bir anlamı yok.

Ezbere iş yapmamaya özen göstermeni öneririm, örneğin bir scripti bire bir alıp, mantığını anlamadan c/p yöntemi ile kendi scriptinin içine eklemen sana birşey kazandırmayacaktır. HunTER`ın da dediği gibi bol pratik her zaman yararlı olacaktır.

acemi ise gayet doğru söylemiş.. Laf olsun diye uygulama yazmanın pek bir anlamı yok aslında. Kafanda oluşmuş bir projeyi fiiliyata dökmek için harekete geçersen daha bir heves dolu, daha bir şevk dolu olarak öğrenirsin bir takım şeyleri.

Zaten temelini aldıktan sonra, sintaksını anladıktan sonra gerisi geliyor.

Başarılar..
    I think PHP should stand for Possitively horrible prose, or, on a good day; Preposterously handable prose!

Üye penarena Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

Basketboll kitabı alıp orda şut çekme tekniklerini öğrenebilirsin ama bu demek değilki iyi şut çekersin.. Yani sen php öğrenebilirsin, potasiyelin var.. Ama düzgün adam akıllı bir site yapmadan hiç bi zaman tam olarak öğrenemessin.. Bende php bilioyordum ama çok az kullanıyordum ve isteiğim çoğu şeyi yapamıyordum.. Sonra k-oyun u yaptım, bissürü bişi öğrendim.. İnanılmayacak kadar büyük bir deneyim..

Bu arada öğreneceksen pusula yayınlarınn kitabını tavsiye ederim.. Örnekleri çalışır temiz anlatır. Karıştırmaaz.. Ve mysql yu ihmal etme.. Onsuz bişer yapamazasın.. Yapılır ama.. Anla işte.. Bu arada php öğrenmek istiyorsan ve hosting lazımsa Sponsorun olayım.. Yani http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=7522 (Sponsorluk isteyenler !!!) .. Kolay gelsin..
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)