![]() | ![]() |
| | #11 (permalink) |
| artık Bursa Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: Bursa
|
evet istisnaları da düşünürsek eğer büyük bir fonksiyon olur
__________________ Bilişim; bilgi ve yetenek meselesi değil ahlak ve karakter meselesidir. . . www.bursaportal.com www.sercanvirlan.com |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2008
| Şimdi sorun aslında Türkçe'nin sondan eklemeli yapısında. Dilbilimsel açıdan kural şudur: 3. Tekil şahıs, kelimenin en son sesli harfine göre iylik eki alır. Ben sondan bir önceki karaktere kadar gittmiştim. Else if le geriye doğru devam edilebilir istediğimiz kadar. Sondan 3. karakteri de eklersek Mert'i de kapsar. Hatta abartıp sondan dördüncü karakteri de ekledim şöyle oldu: (Ad değil Mert Merkt bile olsa çalışır bu haliyle )PHP Kodu: Sanırım bu işe yarar.
|
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Üçekmek Üyelik Tarihi: 05/2008 Yer: Sevenlerin Gönlünde
| Alıntı:
2- Fazla if else ye gerek yok son ünlüyü bulduracak bir işlev(fonksiyon) yardımcı olacaktır.
__________________ <?php $Turkoman = ($kisi == "ÜçEkmek") ? "GERÇEK" : "SAHTE" ; ?> | |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| artık Bursa Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: Bursa
| Alıntı:
benzer durum Gol kelimesinde o harfi inceltme işareti almazken ince okunur (futboldaki gol)
__________________ Bilişim; bilgi ve yetenek meselesi değil ahlak ve karakter meselesidir. . . www.bursaportal.com www.sercanvirlan.com | |
| | |
| | #16 (permalink) |
|
Bu arada Etyka, yaptığın çalışma gerçekten takdire şayan sakın yermek için yazdığımı sanma. Çok sevdiğim bir konu olduğu için sormadan duramıyorum.
__________________ <?php $Turkoman = ($kisi == "ÜçEkmek") ? "GERÇEK" : "SAHTE" ; ?> |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2008
| Alıntı:
Kelimenin en son sesli harfini direk bulup if else basmasak daha mantıklı olur tabi . Ama kelimenin en son harfi istisna duruma sahip. Çünkü eğer en son harf sesliyse ve misal e harfiyse in değil nin eki alıyor. Sadece son sesli harfi bulursak ve mesela son sesli harf ü ise nün mü yoksa ün mü yazdıracağımız karışıyor. O yüzden biraz da mecburen harf harf geriye gittim ![]() Bu arada yukarıdaki son halinde gözümden kaçmış: PHP Kodu: ![]() PHP Kodu: | |
| | |
| | #19 (permalink) |
|
İsim ya da isim işlevindeki kelime ya da kelime grubu ünsüz ile bitiyorsa ek +In* şeklinde gelir. Eğer ünlü ile bitiyorsa +nIn şeklinde eklenir. Eğer kelimenin hece yapısı KVKK (Mert) ya da VKK (Alp) (K[konsonant] = ünsüz V[vokal] = ünlü) ise bu durumda en sondaki ünlü aranıp buna göre bu eklerden birisi gelir. Saat, Kemal, gol gibi istisnaların -ki bunlar yabancı kökenli Türkçe kelimelerdir - yazılacak uygulamaya ayrıca tanıtılması gerekir. * burada +In ekin +In, +İn, +Un, +Ün şekilleri anlamında
__________________ <?php $Turkoman = ($kisi == "ÜçEkmek") ? "GERÇEK" : "SAHTE" ; ?> |
| | |
| | #20 (permalink) |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
|
Gittikçe gelişiyor, çok kişinin işine yarayacaktır. Paylaştığın ve emeğin için tekrar teşekkürler Etyka.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| eki , iyelik eki , php , türkçeleştirme |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Oyunlar | ÇOCUK oyunları | Oyunlar | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | Web Tasarım | Dsmart | Arkadaş | Evlilik | Oyunlar | indir | Haber | Chat | Muhabbet | D dili | |