+ Cevap Yaz
5 sonuçtan 1 ile 5 arası gösteriliyor

Konu: html frameset, iframe, include, require htmlden phpye geçiş sorunları

Üye plumeria Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    istanbul

html frameset, iframe, include, require htmlden phpye geçiş sorunları

Merhaba sevgili cevizciler bu benim ilk mesajım, daha önce html, css ve photoshop öğrenmiştim 30 gündür php eğitim cd'si ile boğuşuyordum nihayet 2 gün önce bitirebildim, ancak tıpkı alfabeyi öğrenip okuyamamak gibi öğrendiklerimle hiçbirşey yapamıyorum bu birazda araba kullanmayı teorik olarak bilip pratiğe dökememeye benziyor belkide benim zekam bu iş için yeterli değildir , çözemediğim sorunlarımı maddeler halinde sıraladım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    1. html ile iframe kullanarak bir sayfanın içinden başka bir sayfayı çağırabiliyoruz çağırdığımız sayfa tarayıcı çıktısı neyse o şekilde görünüyor ve istediğimiz sonucu veriyor php ile include veya require komutlarıyla aynı sonucu nasıl alabilirim, resimler görünmüyor ve aynı sayfada birden fazla include Ya da require kullanırsam ikinci include Ya da require komutunun çağırdığı içeriğin kodları görünüyor.
    1. Html ile frameli sayfalarla çalışarak sabit bir görünüm oluşturabiliyoruz mesela üst kısımda banner ve menüyü sabitleyip linkleri verip alt kısımda da (framenin içinde gösterilecek kısım) sayfaları görüntüleyebiliyoruz böylece her sayfada banner ve menü kodlarını eklemeye gerek kalmıyor, bu sabit görünüme php kullanarak nasıl ulaşabilirim.

In Death's Embrace Mengu Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Dersaadet

Sayın plumeria,

HTML kodlarınızı PHP içerisinde kullanabilirsiniz.

Diyelimki iframe kullanmak istiyorsunuz, şu şekilde kullanabilirsiniz:
    PHP Kodu:
    echo '<iframe src="/giris.php" width="100%"></iframe>';
    // veya..
    echo "<iframe src=\"/giris.php\" width=\"100%\"></iframe>"
    Aynı kodları frame sistemi için de kullanabilirsiniz.
    Mortal screams pierce the cold air
    As steel meets flesh and the strong rule the weak
    And then, the great rains set in
    And but for a moment it seemed
    As if all the blood had been cleansed by the Gods

Üye plumeria Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    istanbul

anlatmak istediklerimi anlatamamış olabilirim, bu html kodlarına karşılık gelen php kodları yokmu? örneğin iframeyi ele alalım php kullanarak yapmak istesem

a.html b.html c.html d.html e.html diye 5 tane html sayfam olsun

index.php dosyasından
    Kod:
    include "a.html"; print"<br>";
    include "b.html"; print"<br>";
    include "c.html"; print"<br>";
    include "d.html"; print"<br>";
    include "e.html"; print"<br>";

şeklinde çağırıp görüntülemek istiyorum ama resimler görünmüyor ve ikinci include dan sonra b.html nin içeriğini tarayıcıda görünmesi gerektiği gibi değil kaynak kodu şekliyle görüntüleniyor benim isteğim bu sayfaların içeriklerini tarayıcıda göründükleri gibi görüntülemek.

php çırağı v3 minorcoder Adlı Üyenin Profil Grafiği

sanırım burda bir yanlış anlama var. bildiğin gibi (ya da bildiğini tahmin ediyorum) html'ye temel dil diyebiliriz ve bazi şeyler bu temelller üzerine kurulur. html'de kullanılan frameseti, iframe, div gibi kodları php'de kullanmak durumundasınız. yazdığınıza göre alfabeyi öğrenmişsiniz, akıcı (dinamik ) cümleler kurmak istiyorsunuz ama harfleri yapmak icin çizgi çizmek gerekiyor.

Özgür Yazılım MaviAteş Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    /home/MaviAtes

Bende şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Bu sizin yaşadığınız durum yeni başlayanların çok sık yaptığı bir hatadır.

Önce şunu iyi anlamak gerekiyor. PHP bir programlama dilidir, HTML ise işaretleme dilidir.
    HTML ile tasarımlar oluşturursunuz, php ile sunucu bilgisayara akıllı ve mantıklı işlemler yaptırırsınız.
    PHP yaptığı mantıklı işlemler sayesinde ziyaretçiye farklı sonuçlar üretir. Yani PHP 'yi sayfa tasarlamak için değil, tasarlanan sayfa üzerinde ziyaretçinin isteğine göre farklı içerikler göstermek için kullanıyoruz.

include ve iframe bir birinden tamamen farklı amaçlar için bulunan kodlardır.
    ilk bakışta ikisi de iki farklı sayfayı birleştiriyor gibi gözükse de sizinde gördüğünüz gibi öyle değil.

include ile iframe ya da frame 'de olduğu gibi sayfada sabit bir kısım kalsın, sayfanın diğer tarafı değişsin gibi bir beklentide olmak yanlıştır.

Include 'den faydalanmak için ben PHP 'ye ilk başladığımda şöyle yapardım, size de tavsiye ederim.
    Kendime bir menu.php dosyası oluştururdum. Sonra sayfa tasarımımı yaparken tüm sayfalarda menünün gelmesi gerektiği yere
    <?php include("menu.php"); ?>
    komutu ile menu.php dosyasını çağırırdım, böylece menü üzerinde sonradan yaptığım bir değişiklik tüm sayfalara aynı anda yansırdı.
    Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)