+ Cevap Yaz
Toplam 5 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 4 5 En SonEn Son
43 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Siz bu kadar Php yi nerden öğrendiniz?!?!

Üye penarena Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

Siz bu kadar Php yi nerden öğrendiniz?!?!

ya beyler ben php ile çok ilginenen biri olarak bir kitap aldım, kitabın içinde sandığımdan çok daha az bilgi çıkıtı.. Yani her ne kadar bazı kodları iyi açıklasada aynı dersler internettende bulunabilirdi.. Ben internette her türlü siteyi aradım ama çok bişi bulmadım yada çok bişi anlamadım...
    Şimdi sorum siz bu kadar kodu nerden nasıl öğrendiniz.. öğretin bende öğreniyim....Yani sırf explode komutunun ne işe yaradığını anlamak için tam bir günümü yahoodaki sitelere bakmakla geçti... o zman siz bu kadar komutu örenmek için yıllar vermiş olmanız gerek...
    bana biraz saçma geldi, Eğer önerceğiniz iyi bi site varsa yada iyi bi yöntem.... Lütfen sçyleyin...
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

Primus inter pares Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Kuzey Kutbu

Doğru zamanda doğru yerde ol, doğru soruyu sor daha kısa zaman harcarsın.
    hava sıcak, de ki mayıs papatyasıyım
    ardımda dört mevsim, içimde sen...

Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

saol abi de sen bana doğru zman yer i söylersen bunlara hiç gerek kalmıyacaktır..ehuaheuhauhe
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Su sıralar cevız de ol ornegın Bunun dısında eger bı fonksıyon yada deyımın nasıl kullanıldıgını ogrenmek ıstıyorsan aramaya oncelıkle www.php.net/manual adresınden basla.. Evet ıngılızce ama sadece orneklerı ıncelemen yeterlı olucaktır ogrenmen ıcın..

Ornegın explode fonksıyonuna aıt ornegın www.php.net/manual adresınde yapıcagın ufak bı aramayla surda oldugunu gorebılırsın http://tr2.php.net/manual/tr/function.explode.php

Kod:
    $pizza = "piece1 piece2 piece3 piece4 piece5 piece6";
    $pieces = explode(" ", $pizza);

$data = "foo:*:1023:1000::/home/foo:/bin/sh";
    list($user,$pass,$uid,$gid,$gecos,$home,$shell) = explode(":",$data);

Ve sen tum bu orneklerı oldugu gıbı kopyalayıp calıstırabılırsın.. Sımdı yukardakı satırlara bakarak explode fonksıyonun ıkı parametre aldıgını bunlardan ılkının ayracı temsıl ettıgını ıkıncısının ıse parcalanacak strıngı tuttugunu gorebılırsın..

Fakat bazen fonksıyon o denlı basıttırkı bu tıp bı ornege ıhtıyac duyulmaz.. Bu durumda sadece fonksıyonun prototıpı verılır

Kod:
    array explode ( string separator, string string [, int limit])

Yıne yukardakı ornek explode fonksıyonun prototıpıdır.. Ve sunu ıfade etmektedır.. Bu fonksıyon bırı tercıhe baglı olmak uzere uc parametre alır (() arasında vırgul ıle ayrılmıs her ıfade bırer parametredır).. Bunlardan ılkı string formatındakı separotor (yanı ayrac), ıkıncısı strıng formatındakı strıng (yanı parcalanacak ıfade) ve ucuncusu tercıhe baglı (tercıhe baglı olmasını [] arasında yazılmıs olmasından anlıyoruz) limit parametresı.. Buda benımde sımdı ogrendıgım bı parametre ve sanırım parcalamayı lımıtlemek ıcın (ornegın sadece 5 parca gıbı) kullanılıyor.. Son olarak fonksıyonun en basındakı "array" ıfadesınden bu fonksıyonun sonucu bır dızı olarak dondurdugunu anlıyabılıyoruz..

Dahası yıne aynı sayfada "see also (sunlarada bak)" ıle belırtılmıs fonksıyonları ınceleyerekte daha fazla sey ogrenebılırsın..

Ozetle manual PHP kullanırken goz atman gereken tek ve yagane seydır.. Bunun dısında kıtaplar sana sadece bazı temel algorıtmaları yada kullanımları (haber scrıptı yazmak gıbı) ogretebılır.. Ama sayısız fonksıyonu ızah etmek zaten bı kıtabın yapabılecegı bısey degıldır..

Son bı tavsıye PHP ıle bı ıse baslarken yada bı ısleve ıhtıyac duydugunda once manualde konuyla ılgılı fonksıyonlara bı goz at.. Ardından ısı yapmaya basla.. Goruceksınkı aslında cogu ısı senın yapmana gerek yok.. PHP zaten herseyı onceden dusunup sana ıhtıyac duyacagın fonksıyonları vermıstır..

Kolay gelsın

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Ha bıde yontem konusunda tavsıyem her fonksıyon yada ornegı en az bırkez calıstırarak test etmendır.. Dahası ornekte ongorulmeyen bazı durumlarıda sen test edebılırsın.. Bunun dısında sıklıkla kullanman gereken bı fonksıyonda print_r() olabılır..

Bu fonksıyon explode fonkısyonu gıbı dızı yanı array donduren fonksıyonları test ederken sana neyın ne oldugunu gosterıcektır.. Temelde bu fonksıyon bır dızının ıcerıgını goruntulemektedır..

PHP Kodu:
    <?
    $array 
    = array(1,2,3);
    print_r($array);
    ?>
    Gıbı.. Sımdı yukardakı explode fonksıyonunu sınamak ıcın su tıp bı ornek yapabılırız..

PHP Kodu:
    <?
    $string 
    "Bu cümle kelimelerine bölünecek";
    $array explode(" ",$string);

print_r($array);
    ?>
    Ve sımdıde ornekte yer almayan limit parametresını sınayalım bakalım ne ıse yarıyormus..

PHP Kodu:
    <?
    $string 
    "Bu cümle kelimelerine bölünecek";
    $array explode(" ",$string,3);

print_r($array);
    ?>
    Evet dogru tahmın etmısız.. Cunku cıktı su sekılde

Kod:
    Array
    (
        [0] => Bu
        [1] => cümle
        [2] => kelimelerine bölünecek
    )

Yanı metın limit ıle belırttıgın sayıda parcaya bolunmus.. Yanı uc parcaya.. Bunu yaparken parcalamaya sol taraftan basladıgınıda gorebılıyoruz.. Sag tarafta ıse lımıttın dısında kalan tum parcalar tek bı eleman altında toplanmıs..

Ozetle, PHP ogrenmenın en ıyı yolu senınde gorebıldıgın gıbı sureklı kod yazarak onu test etmek..

Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

ya bakýn aklýma manyak bi fikir geldi... elimdeki bilgilerle bi php sitesi açýcam... siteyi burda duyurcam ve herkes siteye gelecek.. sitenin içeriði þu olacak... herkes bildiði kodlarý yazacak ve onu anlatacak.. sonra bunlarýn hepsini kaydedip bi site oluþturcam.. Sitede giren biri bizim yazdýðýmýz komutlari seçecek ve açýklamasýný okuyacak ve her bir komut için bir forum olacak, sayfanýn en altýnda... bi bakýma php manual gibi ama türkçe olacak ve asýl amaç kolaylýkla bir çok komutu öðrenmek.... nasýl bi fikir?!?1
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

ASA
    ASA hatta değil
    The ZeroTimeR ASA Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Monitor Onu

Gencosmanim...
    Heyecanini anlamakla birlikte, once kendin PHP bilgini, tamamiyle sana ait kodlarla bahsettigin tipte bir siteyi yurutebilecek bir portal sistemi hazirlayacak duzeye getir. Hatta hazirla.

Ondan sonra milletten sana kod yollamasini iste. Bu hem senin hem de bu guzel proje fikrinin uzun vadeli gelecegi icin daha yararli olacaktir.

"Bazilari, ba$arili insanlarin oyle dogduklarina inanir. I$te ben burada diyorum ki, gercek $ampiyon atindan 10 defa du$en, 10 defasinda da atina yeniden sicrayan adamdir!"
    Jean Driscoll
    Boston Maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altin Madalyali Atleti.

(c) ASA The ZeroTimeR

İptal Durumu PsyX Adlı Üyenin Profil Grafiği

bilmiyorum bana düşermi .. Bana KOMİK geldi..

i got the blues Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Hevesini kırmak istemem ama şöyle söyliyeyim..

Proje yapacaksanız "TEK KİŞİLİK DEV KADRO" ile çalışın...

Bir topluluktan birşey beklersen o topluluğun fazlalığı kadar sorun çıkacaktır

Kurdoğlu mustafa Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    istanbul

hunter... âcizâne bir şey söylemek istiyorum. -gerçi bu ara söylediklerimi hiç görmüyorsun ama-

makineyi kodlamayı bilmek kadar, insanları koklamayı da bilmek lâzım. bol bol ve yerli yersiz üç nokta (ya da ünlem) kullanan, imlâ hatâları kabul edilebilir limitlerin çok üstünde olan bu tiplere sen çok zamanını harcayarak edindiğin tecrübelerini döküyorsun da, tek satırını okuyup istifâde ediyorlar mı sanıyorsun?

burada insanların sâdece yazdıklarını görüyoruz. o yüzden bundan başka da bir ölçümüz olamıyor. bunlar yazarken yaptıkları yanlışlar sebebiyle değil, bu yanlışlarının işâret ettiği başka özellikleri sebebiyle haketmiyorlar.

gerçi ihsan senin, klavye senin, el senin. vicdanımın ötüşünü biraz da sana dinlettim. seni bağlamaz...

bu arada ömer. şu son yazdığını gördükten sonra bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki, burada çok mesâfe katettin. ceviz adama sâdece makineyi kullanmayı öğretmiyor...
    Kısmetindir gezdiren yer yer seni,
    Arşa çıksan âkıbet: yer yer seni.
    Ânın içün, ânın adı yer oldu,
    Önce besler, sonra kendi yer seni.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)