+ Cevap Yaz
Toplam 10 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 4 5 ... En SonEn Son
98 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: En İyi php kitabı....

Üye penarena Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

En İyi php kitabı....

beyler ben bir php kitabı alacam ama dost kitap evine girince azım açık kaldı. Okkkadar çok çeşit vardıki naapacamı şaşırdım..... Daha evel bazı konular hakkında benzer kitaplar almıştım.. Yani söylemek istediğim: bilmeden kitap alınca çok pişman olunulanabiliyo.... Ördekin: Scriptler çalışmaz... Örnekler vermez... Saçma sapan alakasız anlatır.. veya ve hatta en önemlisi Seviyemin uygun olmamaası... Bebekler içinde olabilir, Uzmanlar içinde... O yüzden napacamı şaşırdım....EN iyisi bi size sorıyım dediim...
    BU arada biliyosanız bir kitaplığın internet sitesininde verebilirsiniz... Orda php diye aratır yorumları okurum.......

Neyse ben şimdiden size çookkk teşşekkür ederimmmm.....
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Aslında Türkiye' deki kitapların neredeyse tamamı başlangıç kitabı. Şöyle temeliyle PHP Programlama ama nasıl diye işleyen bişi yok.

Yurt dışından ise New Riders -- Web Application Development with PHP ' yi tavsiye ederim. Kazaa' da yapacağın bir aramayla rahatlıkla bulup ortalama (dial up) 3-4 saatte bir pdf kopyasını edinebilirsin. Kitap Open Document Lisansı ile yayınlanmış. Yani Elektronik kopyasını edinebilirsin ama izinsiz olarak hiç bir şekilde basılı kopyasını üretemezsin.

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Bu kacıncı tekrarım bılmıyorum ama Alfa Yayınlarından Cıkan "PHP ve MySQL" kıtabını alabılırsın.. Kıtap "Uzmanlar Icın" serısınde.. Yanı oldukca detaylı..

Daha fazlasına surdan ulasabılırsın.. http://www.alfakitap.com/kitap.asp?id=30&kitapID=1092 Bu arada forumda konuyla ılgılı ufak bı arama yapmanı tavsıye ederım..

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Php and MySQL

Hımm iyi bişiler yazıyo pratik uygulamalar kısmına dahil edelim.
    Enson 25/08/2003 18:45 tarihinde Mingitau tarafından düzenlenmiştir.

Üye LoS.ToF Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Antalya

en güzel kitap internet PHP için.
    Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir. M.K.A.

Why Not: Kişisel Web Güncem

Registered User

Orjinal mesajı gönderen Axion
    Aslında Türkiye' deki kitapların neredeyse tamamı başlangıç kitabı. Şöyle temeliyle PHP Programlama ama nasıl diye işleyen bişi yok.
    PHP'ye zaten "sadece" başlayabilirsin. Uzmanlaşamazsın, çünkü hiçbir insan beyni her sürümde değişme olasılığı olan 4000+ fonksiyonu ezberleyemez değil mi?

Ya da bugün olanın yarın olup olmayacağını bilmeden :P

-_- LEthaL Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Sakarya

Ya da bugün olanın yarın olup olmayacağını bilmeden :P
    Ben bu sözü bir yerden hatırlıyorum sanki
    : : F a t i h F U R K A N

Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

Saçma abi..... Birinci olara ben yabancı bi kitap okumam.... Ben italyada 2 sene kaldım, doğal olarakta italyan kitaplarını okudum... Ne kadar iğrenç bişi olduğunu biliyom yabancı bi dilddeki bi kitabı okumak... Tam anlamıyla iğrenç....

Daha sonra geleleim şu versiyon sorununa... Abi 4000+ fonksiyon olabilir ama bunlar her seferinde bunların sadece kullanılmayanları silinir ve yenileri eklenir....her halde adamlar dakka başı kod değiştircek kadar salak deillerdir... Böyle bişi olsa bile bunu php yapmazz.... ASP olsa ticari amacı olduğu için eski versiyon kaldırlır yeni versiyon yapılır herlez yeni veryona para ödesindiye. Ancak php çok suçsuz bir dildir.. Ticari amacı yok ve kolaydır.. Amacı çok koplike olmadan koplike işler yapmaktır.. ASP ise microsoft un ticari bir oynudur.....

Bu arada ben zaten bi tane aldım(kitap)... Bi kitap bilgisayardan çok zor okunur bunun için kitaptan okumak her zaman daha keyifli ve rahat... Sonuçta kitap internetten araştırıp alabileceğiniz bilgilari düzenli sunmuş... Ama benim amacım php nin taaa COM kullanımını bile çok ayrıntılı anlatan bi kitapdı, o bakımdan biraz hayalerrim suya düştü.... Ancak aldığım kitap(pusulu yayınlarının...) bir site editörü için her şeyi veriyo, yani her şeyi bilipde ne olacak...

Kendi sitemi ilk yaptığımla şimdikisi arasında tabiki bi fark var... Kullanılan teknikler belki şimdi çok daha zor ama aralarında eşşek gibi bi fark yok... YAni işin sırrı çok bilmek deil, OUT" da....

teşşekkürler...
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

Yer
    "Üyelik Tarihi" nin altı

out ile kastım çıkış. yani ne "Çok üretmek" demektide biraz saçma bi ilşki olduğnu bende kabul ediyorum..
    Yüzbaşı FENERBAHÇE

Registered User

Kendi kararlarını kendin veriyorsan, kendin kıyas edebiliyorsan bu daha güzel tabii ki.

Ancak manual saçma bir kitap değil. Manual bir referanstır. İçinde süslü püslü anlatımlar olmadığı içinde yabancuı dilde bir kitap okumak ile eş değildir.

Ikinci olarak 4000+ fonksiyon barındıran bir dil değildir. İstersen bunun neden dil olmadığı konularına girmeyelim. Ya da neden diğer diller de 50-100-150 arası fonksiyon olduğundan...

Diğerleri senin keyfin...

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)