+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 1. sayfa
1 2 En SonEn Son
15 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: PHP de başlıcalar

Eski Cevizci fasttech Adlı Üyenin Profil Grafiği

PHP de başlıcalar

Merhabalar PHP ye yeni ısınmaya başlayan biri için genel amaçlı olarak düşünürsek başlıca hangi şeyler öğrenilmelidir.

Gördüğüm kadarı ile bu php bir derya sankim. Bu sorunun cevabını baya ihtiyacım var.

Üye Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

@Redial

Ben türkçesi olduğunu bilmiyodum manualin.

Ama şimdi baktımki türkçesinden bişi örenileceğini sanmıyorum.
    Yedekleme yap!

Üye Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

@fasttech
    Bir arkadaşım bana php.net den daha yalın anlatan(bence)bir pdf verdi bunları tafsiye ediyorum.(ingilizce)

SAMS PHP and MySQL Web Development.pdf
    Mastering PHP 4.1.pdf
    Teach Yourself MySQL in 21 Days.pdf
    Hungry Minds MySQL and PHP Database Applications.pdf
    Yedekleme yap!

redial
    misafir

php manuelin, php konusundaki en iyi kaynak oldugunu dusunuyorum, ozellikle konu sonlarindaki user comment lar sayesinde cok sey ogrendim...
    (Bu arada manuelin sadece kucuk bir kismi turkce, ceviri biraz yavas ilerliyor)

Ama fazla kaynak kesinlikle zarari dokunacak bir sey degil.

Üye
    Yer
    Ankara

Manual, iyi bir kaynak olsa da sadece dil yapısı ve işlevler hakkında bilgi verebilir. PHP'yi ogrenmek icin degil, daimi bir referans kaynagı olarak kullanılmalıdır.

Eger problemlere nasıl yaklaşılması ve PHP ile nasıl çözülmesi gerektiği konusunda bir kaynak isterseniz SAMS'in PHP and MySQL Web Development 2nd Edition kitabı en iyi seçeneklerden birisi olacaktır. Kitap oldukça kapsamlı ve işi oldukça baştan alıyor. (Ayrıca WROX'un kitapları da çok iyidir.)

Kolay gelsin.
    UTF-8 kullanalım, kullanmayanları uyaralım.

Registered User

Orjinal mesajı gönderen ee++
    Manual, iyi bir kaynak olsa da sadece dil yapısı ve işlevler hakkında bilgi verebilir. PHP'yi ogrenmek icin degil, daimi bir referans kaynagı olarak kullanılmalıdır.
    Bu bence daha once hicbir dil bilmeyen kisiler icin gecerli bir durum.

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Bana kalırsa herseyden once kendıne bı kıtap edın.. Kı benım tavsıyem Alfa yayınlarından cıkan "PHP ve MySQL Uygulama Geliştirme Klavuzu". Kıtap sana adında anlasılabılecegı gıbı PHP ogrenme surecınde klavuzluk edıcektır.

Eger sımdılık masrafa gırmek ıstemıyosan Hakkı Öcal'ın yazdığı chm formatındakı PHP kıtapcıgını da su adresten ındırebılırsın. www.cesob.com/Ceviz/Download/Document/phptr.zip
    Enson 18/06/2003 17:10 tarihinde HunTER tarafından düzenlenmiştir.

Üye
    Yer
    Ankara

Orjinal mesajı gönderen Ansugo
    Bu bence daha once hicbir dil bilmeyen kisiler icin gecerli bir durum.
    Hic bir Web programlama dili bilmeyen desek belki daha dogru olur. Web ortamındaki sorunlar daha farklı, malum.
    UTF-8 kullanalım, kullanmayanları uyaralım.

Üye LoS.ToF Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Antalya

Açıkcası ben kendi görüşümü belirmem gerekirse. PHP'yi internet ortamında sadece çok basit bazı html bilgisi ile öğrendim.

Eğerki interneti olabildiğince geniş derecede kullanabilirseniz gerçekten güzel bilgiler edinebilirsiniz.

İngilizcem yok demeyin çünkü sözlük adında bir şey var eğerki mantıklı bir insansanız kelimelerin ne manalara geldiğini rahatcana çözersiniz. Ayrıca her zaman için en iyi kaynak PHP'nin manual'idir. (net üzerindeki ingilizce manual)

Eğerki yeni başlayan birisiysen. Yukarıdaki linkleri izle bol bol kaynak kod incele yapılarını bir kağıda not al filan. Sonra onları çiz daha rahat anlarsın.

(Bu arada kusura bakmayın beyler bayanlar işlerimden dolayı pek giremiyorum (Evden hiç giremiyorum :P))
    Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir. M.K.A.

Why Not: Kişisel Web Güncem

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz