Gerçekten objektif yaklaşıp bilerek cevaplarsanız sevinirim çünkü ben şuan yaş bir ağacım nasıl eğerseniz öyle kalırım..![]()
Şimdi ceviz.net başlı başına bir PHP yuvası yoksa ben geçermiydim php'e....
Evet burada bir sürü php coder arkadaşım var abilerim var bana php'de dikkat etmem gerekenler ne yapmam hangi yolu takip etmem gerektiğini....
mesela bir script yazarken işe nasıl koyulduğunu acaba önce bir kağıtta sistemi çizipmi yaptıklarını anlatırlarmı ben asp'de kağıtta çiziyordum iyide oluyordu...
Gerçekten objektif yaklaşıp bilerek cevaplarsanız sevinirim çünkü ben şuan yaş bir ağacım nasıl eğerseniz öyle kalırım..![]()
Once ogren. Ogrendikten sonra nasil yazacagini bulamazsan birileri mutlaka cevaplar.
Sımdı.. Madem yasken egılmek ıstıyosun senı bıraz egelım oyleyseIlk tavsıyem kesınlıkle kendıne bı yazım standardı belırle.. Ornegın..
Bu uc blokta aslında aynı ısı yapıyor.. Ama yazım olarak oldukca farklılar.. Kı kısısel tavsıyem dıgerlerıne gore cok daha rahat okunabılen ucuncu ornegı takıp etmen..PHP Kodu:
// 1. Ornek
$aylar = array('',"ocak","şubat");
for($i=1;$i<3;$i++)
echo "$aylar[$i]<br>\n";
/* Ikıncı Ornek */
$Aylar = array('',"ocak","şubat");
for($i=1;$i<3;$i++) {
echo $Aylar[$i]."<br>\n";
}
# Ucuncu Ornek
$months = array
(
1 => "Ocak",
2 => "Şubat"
);
for ($i=1; $i <= 2; $i++)
{
echo $months["$i"] . '<br>' . "\n";
}
Bı dıger seyde kendıne bı kutuphane olusturman.. Yanı tum fonksıyonlarını tek bı dosya altında toplamak.. Ve gerektıgınde sayfaya ınclude ıle cagırarak kullanmak gıbı.. Bu anlamda yazdıgın herseyı saklaman ve ıhtıyaclarına gore yazdıklarını yenıden duzenlemen sana zaman ve hız kazandıracaktır..
Yıne kodlarına acıklama satırı eklmeyıde unutmamalısın.. Yoksa uc ay once yazdıgın bı kodda aslında ne yaptıgını anlamakta zorlanırsın..PHP Kodu:# MD5 Formatında ve ıstenılen uzunlukta (max 32 karakter)
# Rastgele deger uretir
function OB_RandValue($lenght)
{
srand ((double) microtime() * 1000000);
$begin = rand(0,32-$lenght);
$value = substr(md5(uniqid(rand())),$begin,$lenght);
return $value;
}
# YYYY-MM-DD formatlı tarıhı unix zaman
# muhrune cevırır..
function OB_DateToTime($val)
{
$val = explode("-",$val);
$val = mktime(0,0,0,$val[1],$val[2],$val[0]);
return $val;
}
Ve son olarak ıse baslamadan once ne yapmak ıstedıgıne tam olarak karar vermelı ve oyle baslamalısın.. Yanı planlamada bı acık bırakmamalısın.. Yoksa kodlama yaparken zorlanman muhtemel.. Cunku herseyı aklında tutmazsın.. Ve evet bu anlamda ısı once kagıt uzerınde tasarlamak ıyı fıkır..
Ama bundan once php nın sınırlarını kavramalısın.. Neyı yapabılırsın neyı yapamazsın mesela.. Aksı halde yaptıgın planlama hatalı olabılır. Bu acıdan php ıle hazırlanmıs cesıtlı orneklerı ve php4'un fonksıyon lıstesını ıncelemek sana fıkır verebılır.. Yanı herseyden once ansugonun belırttıgı gıbı bıraz tecrube kazanmalısın.
Ve sıstemlı, duzenlı, kontrollu calısmalısın.. Kı ılerde basın fazla agrımasın..
Enson 29/10/2006 22:29 tarihinde Zerzevat Adam tarafından düzenlenmiştir.
Sadece üç ay önceki mi?![]()
Dogru uc gun oncekı demelıydım![]()
üç saat
ancak senin söylediklerini anlatan yazılar öyle çok öyle çok ki,
Ömer' in onları okumamış olacağı ihtimalini göremiyorum![]()
Evet dedim ya çarşamba ama bu akşamdan itibaren ne okul ne bişi var kafamda şu php'i bir öğreneyim ayrıca ben asıl sevdiğim işe devam ediyorum...
con_simit abimizin ısrarı ve içimden tetikleyen birşeyler nedeniyle pixelart işinde derinlere inmeye hazırlanıyorum..
Sağolsun herkes sağol ertuğrul abi...
evet ben asp'dede yorum satırı eklerim ayırca 3. örnek güzel belki biraz daha yavaş olur ama yinede ilk başlayanlar için...
ama bence sorun birde şurda öyle yazsam bile diğerini iyice okumalıyım çünkü herkes benim gibi yazmayabilir
bu tavsiyen icin te$ekkur ederim Hunter,HunTER, mesajından alıntı:
ben de yeni ba$layan biri olarak bunlari goz onunde bulunduracagim,
peki bir sey de ben sorayim,
Eger html kodlarina hakimsek ama php ile aramiz hic yoksa, bu i$e nerden ba$lamaliyiz? direk kitap alip veya e-book larla okuyarak mi yoksa azicik daha once yazilmi$ scriptleri elleyerek mi ? veya bunlardan ba$ka bi$ey mi ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks