Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon
Bulunan 1 den 10 - Toplam 11
Youtube embed kodu - - Programlama - Ceviz Forum
  1. #1
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    10-Mayıs-2005
    Mesaj
    101

    Yıldız Youtube embed kodu

    Merhaba,
    Youtube embed kodu şöyle;
    PHP Kodu:
    <object width="425" height="350">
    <
    param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param>
    <
    param name="wmode" value="transparent"></param>
    <
    embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
    </
    object
    Ben bu kodun içinden sadece "http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" bölgeyi db e nasıl yazdırabilirim.

    Yanı kullanıcı textfield e eklerken tam embed kodunu eklicek fakat video ekleye tıkladımı database e sadece video linki eklenecek.
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşşekürler.

  2. #2
    Yns
    Yns Çevrimdışı
    Üyeliği İptal Edildi Yns Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    03-Ekim-2004
    Mesaj
    2,801

    Varsayılan

    preg_match() fonksiyonunu forumda ve manualda incele.

    <embed src="([^"].*)" gibi bir desen yakalayacaktir saniyorum.

  3. #3
    Ceviz Üyesi perlci Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    12-Eylül-2004
    Mesaj
    2,234

    Varsayılan

    php + regex kullanacaksın.Bunun için şu adresten gerekli bilgilerden

    http://weblogtoolscollection.com/regex/regex.php yararlanabilirsin.

    Diğer bir not : hazır script burda yazılmıyor. Varsa kodların takıldığın yerleri kodunla birlite ver,bizde yol gösterelim.
    Yoksa konu kapatılacaktır.
    adanzyephp.com
    PHP,CSS,AJAX,PERL

  4. #4
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    09-Nisan-2004
    Mesaj
    374

    Varsayılan

    db
    Kod:
    CREATE TABLE youtube_linkler (
      link_id mediumint(11) NOT NULL auto_increment,
      tarih int(11) NOT NULL default '0',
      link_url varchar(255) NOT NULL default '',
      PRIMARY KEY  (link_id)
    ) TYPE=MyISAM;
    veriyi eklemek
    Kod:
    $sql = mysql_query("INSERT into youtube_linkler 		
    	(tarih,
    	link_url)
    	VALUES
    	('".date('d.m.Y H:i:s')."',
    	'".$posttan_gelen_link_adresi."')");
    	echo "link eklendi";
    kısaca böyle bişi yazdım test etmedim, istediğin gibimi
    istediğin gibiyse azcık geliştir bunu acayip güvenlik açığı sorunu olur senin için

  5. #5
    Ceviz Üyesi oCRaCy Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    16-Nisan-2006
    Nereden
    İstanbul
    Mesaj
    758

    Varsayılan

    Alıntı dvdbil Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    db
    Kod:
    CREATE TABLE youtube_linkler (
      link_id mediumint(11) NOT NULL auto_increment,
      tarih int(11) NOT NULL default '0',
      link_url varchar(255) NOT NULL default '',
      PRIMARY KEY  (link_id)
    ) TYPE=MyISAM;
    veriyi eklemek
    Kod:
    $sql = mysql_query("INSERT into youtube_linkler 		
    	(tarih,
    	link_url)
    	VALUES
    	('".date('d.m.Y H:i:s')."',
    	'".$posttan_gelen_link_adresi."')");
    	echo "link eklendi";
    kısaca böyle bişi yazdım test etmedim, istediğin gibimi
    istediğin gibiyse azcık geliştir bunu acayip güvenlik açığı sorunu olur senin için
    dvdbil sorunu yanlış anlamışsın.. arkadaşın istediği başka, senin yazdığı başka..
    akorbul.com | akor bulmanın en kolay yolu

  6. #6
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    10-Mayıs-2005
    Mesaj
    101

    Varsayılan

    Alıntı Yns Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    preg_match() fonksiyonunu forumda ve manualda incele.

    <embed src="([^"].*)" gibi bir desen yakalayacaktir saniyorum.
    Yns yazdıgın deseni çalıştıramadım. Tahminen " işareti yüzünden yabamadım. Ama incelediigim dökümanlardan şöle bir şey oluşturdum.
    PHP Kodu:
     <?php 
     $metin
    "
     <object width=\"425\" height=\"350\"> 
    <param name=\"movie\" value=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\"></param> 
    <param name=\"wmode\" value=\"transparent\"></param> 
    <embed src=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\" type=\"application/x-shockwave-flash\" wmode=\"transparent\" width=\"425\" height=\"350\"></embed> 
    </object> 
     <embed src=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\""
    ;
     If ( 
    preg_match("/http\W\W\Wwww\Wyoutube\Wcom\W.\W/"$metin$dizi) )
     Print 
    $dizi[0];
     
    // Ekrana string strong big stung yazdirir 
     
    ?>
    Şimdi sorun şu?
    1)Sonunda bulunan video kodunu yazdıramadım çünkü kaç karakter oldugunu bilmiyorum ve "_", "-" karakterlerde içeriyor.
    2) Youtube kodunu nasıl benim istedigim kod şekline çevirecem çünkü;
    PHP Kodu:
    <param name="movie" 
    böyle çalışmıyor.
    <param name=\"movie\" böyle çalışıyor.

  7. #7
    Ceviz Üyesi oCRaCy Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    16-Nisan-2006
    Nereden
    İstanbul
    Mesaj
    758

    Varsayılan

    Regexden pek anlamıyorum ama TrueReal bu işini görür sanırım.

    PHP Kodu:
    <?php
    $youtube 
    '<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>';
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",$youtube,$link);
    echo 
    $link[1];
    ?>
    akorbul.com | akor bulmanın en kolay yolu

  8. #8
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    10-Mayıs-2005
    Mesaj
    101

    Varsayılan

    Alıntı oCRaCy Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Regexden pek anlamıyorum ama TrueReal bu işini görür sanırım.

    PHP Kodu:
    <?php
    $youtube 
    '<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>';
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",$youtube,$link);
    echo 
    $link[1];
    ?>
    Çok çok çok Teşşekürler. Gerçekten çalıştı son bir darbe kaldı ondada yardımcı olabilirmisin.
    PHP Kodu:
    <form action="tesp.php" method="POST">
    <input type="text" name="link" size="40">
    <input type="submit" name="Submit" value="Tamam">
    </form>
    <?php 
    $youtube 
    $_POST[link]; 
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",$youtube,$link); 
    echo 
    $link[1]; 
    ?>
    Sorun $_POST[link] nasıl '' işaretleri arasına sokacagım

  9. #9
    Ceviz Üyesi oCRaCy Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    16-Nisan-2006
    Nereden
    İstanbul
    Mesaj
    758

    Varsayılan

    tam anlıyamadım ama ' ' işaretlerinin arasına girmesine gerek yok link input'undan

    Kod:
    <object width="425" height="350"> 
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param> 
    <param name="wmode" value="transparent"></param> 
    <embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed> 
    </object>
    Bu geldiği takdirde kod çalışır..
    akorbul.com | akor bulmanın en kolay yolu

  10. #10
    Ceviz Üyesi oCRaCy Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    16-Nisan-2006
    Nereden
    İstanbul
    Mesaj
    758

    Varsayılan

    localde denedim, formdan gelen veriler slaçlı şekilde geliyor..

    Çözüm için srtipslahes() önerebilirim..


    PHP Kodu:
    <form action='tesp.php' method='POST'> 
    <input type='text' name='link' value='<object width="425" height="350"> 
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param> 
    <param name="wmode" value="transparent"></param> 
    <embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed> 
    </object>' size='40'> 
    <input type='submit' value='Tamam'> 
    </form> 
    <?php 
    if($_POST['link']){
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",stripslashes($_POST['link']),$out); 
    echo 
    '<hr>'.$out[1]; 
    }
    ?>
    akorbul.com | akor bulmanın en kolay yolu

Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yer İmleri

Mesaj Yetkileriniz

  • Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •