Merhaba,
Uzunca bir süredir bakmak isteyipde bakamamıştım. Ama son günlerde projelerdeki HTML kodu boğuşmalarım artık çokca övülen Template motorlarına bakmam gerektiğini düşündürdü bana.
Herneyse..
smarty.php.net adresinde çokca övülen template motorunu incelemeye başladım.. Ama çok ilginç bi şey dikkatimi çekti, zaten yapılan yorumlarda da benzer düşüncelere rastladım.
Smarty bir php programcısı için işleri oldukça kolaylaştırıyor ama bir tasarımcı için, yani photoshop, dreamweaver v.b. programlar kullanan, programcılık yapmayan birisi yani, template söz dizimi oldukça zor göründü bana..
Yani if-else,while,foreach gibi bir programlama dilinden hiç bir fark olmayan söz dizimi içeren yeni bir dil smarty..
Bazı php programcıları html içinde smarty if-else kodlarını yerleştirmek ile php if-else kodlarını yerleştirmek arasında hiç bir fark yok,bunun faydası neresinde diyorlar ki mantıksız da değil..
Ama bi kaç katmanlı uygulamalarda logic ve presentation (iş mantığı ve sunum) bölümleri ayrıştırılıyor en azından diyorlar..
Yinede herşeyi tekrar bi gözden geçirince, smarty i de görünce, HTML ve PHP kodlarını mükemmel bi şekilde ayrıştırmanın - hem tasarımcı hem programcı yükü açısından - bir yolu olmadığına inanmaya başladım..
Sizler ne dersiniz ?

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks