+ Cevap Yaz
7 sonuçtan 1 ile 7 arası gösteriliyor

Konu: PHP,MYSQL,APACHE kurulum !

OOP Mania sımone Adlı Üyenin Profil Grafiği

PHP,MYSQL,APACHE kurulum !

Şimdi arkadaşlar PHP ye başlamaya karar verdik ok. Kuralım dedik bunu XP ye araştırdık ettik girdik adreslerden indirdik. Şimdi benim indirdiğim büyük ihtimalle son sürümü PHP nin . Apache yi de ceviz.net e bakarak kurdum. Ama yazdığım PHP kodlarını apache nin htdocs klasörüne atıp sonra explorer da 127.0.0.1 yazarak ordanda seçip çalıştırabiliyorum : Bunun başka bi yolu yokmu?Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Birde Apache nin sitesinde XP users için uyarısı vardı servis pack 1 yüklenmeli falan diyodu. Ben de bu servis pack i yükleyemedim çünkü hata veriyo foruma mesaj attım kaçak olduğu için ddi birisi. VE bu MYSQL ile ilgili ne yapıcam ben bunu ne indirdim nede kurdum ne yapmam lazım?? Kısacası yardımlarınızı bekliyorum . Bu işe başladık bitirelim bari. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

ASA
    ASA hatta değil
    The ZeroTimeR ASA Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Monitor Onu

Nasil ba$ka bir yol?
    Millet cali$tiramamaktan yakinir, sen ba$ka turlu cali$tirmak istiyorsun...
    Istersen 127.0.0.1 yerine localhost yazabilirsin ya da ba$ka bir$ey yazdiginda algilanmasini saglayabilirsin, ya da htdocs yerine ba$ka bir klasoru web kok dizinin yaparsin, ya da apache'nin cali$tigi portu degi$tirebilirsin, boyle minor degi$iklikler yapabilirsin.

MySQL'de PHP'nin hemen ilk gunlerinde lazim olmayabilir, ancak kullanilmasi yararinadir. Apache veya PHP ile direkt bir baglantisi olmadigi icin, digerlerinde bir degi$iklik yapmadan sakince kurabilirsin.

"Bazilari, ba$arili insanlarin oyle dogduklarina inanir. I$te ben burada diyorum ki, gercek $ampiyon atindan 10 defa du$en, 10 defasinda da atina yeniden sicrayan adamdir!"
    Jean Driscoll
    Boston Maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altin Madalyali Atleti.

(c) ASA The ZeroTimeR

Primus inter pares Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Kuzey Kutbu

Özel mesaj kabul etmiyorsun sanırım, mailinide kimse bilmiyorki sana XP SP1 yüklemek için sık kullanılan seriali değiştirmen gerektiğini, bunuda yapan mini programlar olduğunu falan yazsın söylesin. Burdan açık açık bunu söyleyemeyiz ki.

Diğer konuda da ASA haklı istersen simone.net olarak bile çalıştırabilirsin 127.0.0.1 yerine. Tabi başına başka bir şey yaz mesela ben.simone.net gibi.
    hava sıcak, de ki mayıs papatyasıyım
    ardımda dört mevsim, içimde sen...

mingitaw Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

İstiyorsan PHP yi CGI olarak kur ondan sonra şöyle komutla çalıştır:

c:\php_yolu\php c:\htdocs_yolu\php_scriptim.php

Tabi sonuç ekrana dökülecek sadece başka bişi olmayacak...
    Daha başka yol yok herhalde...
    Bir de index.php yi o IIS in gerekli yerine gir ki makine gördüğünde bu ne böyle diyip sana bunların listesini vermesin.
    index.php göstersin sana direkt...
    Enson 22/04/2003 09:56 tarihinde Mingitau tarafından düzenlenmiştir.

OOP Mania sımone Adlı Üyenin Profil Grafiği

Mail adresi konusunda ben forumda yazıyor biliyordum o yüzded tekrar yazma gereğini duymadım . mail adresim mcaaltuntas@hotmail.com şu servis pack ile ilgili mail atarsanız sevinirim. Birde herhalde ben yazlış anladım ben php ile yaptığım *.php dosyaları hangi dizine kopyalarsam çalışacak sanıyordum yani anladığım kadarı ile root dizininde olması lazım bende o dizini apache\htdocs\ a ayarladım ama isteyerek değil herhalde. Kısacası yazlızca dediğim gibi çalışıyo herhalde yaptığım şeyleri o dizine kopyalayıp çalıştırmam lazım

Uzak Üye BerkH Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Strasbourg

Cgi olarakmı Modul olarakmı kurmak faydalıdır. Ben cgi olarak yuklemiştimde.. Kalici veritabanı baglantısı yapılabilmesimi tek farkları?

friendfeed.com/mustafa atix Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul - Kocaeli - Bursa

Linux üstünde apache php mysql kurulumunu anlatan bir kısa makale de ben yazdım. Belki alternatif arayanlar için faydalı olabilir.

http://cookingthecode.com/a21_Php-My...-Lamp-Kurulumu

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)