$fonksiyondisidegisken = "";
function DenemeFonksiyonu($a) {
return $a;
}
$fonksiyondisidegisken=DenemeFonksiyonu("yazi");
Merhaba arkadaşlar;
bir foksiyonun içinde fonksiyon dışında tanımlanmış bir değişkene değer atamak istiyorum.
Yani aşağıdaki örneğe benzeyen ama istediğimi gerçekleştirebilecek bir kod yazmak istyorum.
Kod:<? $fonksiyondisidegisken = ""; function DenemeFonksiyonu($a) { $fonksiyondisidegisken = $a; } DenemeFonksiyonu("Merhaba Dünya") echo $fonksiyondisidegisken; ?>
return $a;
}
Haydi Bil Bakalım
www.haydibil.com
@endsuz yolladığın kod işimi görmüyor çünkü benim fonksiyonum mysql'den aldığı verilere göre kendi içerisinde kendini çağırıyor. Böyle bir fonksiyonda döngü içindeki değeri hemen echo ile yazdırırsam sorun olmuyor istediğim veri ekrana basılmış oluyor. Ama benim istediğim bu değerleri ekrana basmak değil, bir değişken içine atayarak başka bir işlemde kullanmak. Fonksiyon içinde return dediğimde yine olmuyor. Çünkü fonksiyon kendi içinde kendini çağırdığı için sadece son döngüye giren değer return ile geri dönüyor. Yani dönmesi gereken değer "1,2,3,4" iken "4" olarak dönüyor.
Fonksiyon içinde global $degiskenadi; kullan.
Yalnız fonksiyon içinde global değişkenle uğraşan programcıları pek sevmiyorlar,(via side-effect)Kod:<? $a = "bla"; function degistir($arg) { global $a; $a = $arg; } degistir("bleh"); echo $a; ?>
gelen verilerin hepsini almak istiyorsan
$sql="select * from tablo";
while($satir=mysql_fetch_Array(mysql_query($sql)){
$a.="$satir[0]";
}
return $a;
}
$a. yapınca değişkene ekleme yapıyosun
Haydi Bil Bakalım
www.haydibil.com
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks