Bulunan 1 den 6 - Toplam 6
Adres satırını almak - - Programlama - Ceviz Forum
  1. #1
    Ceviz Üyesi webomer Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    13-Nisan-2005
    Mesaj
    281

    Varsayılan Adres satırını almak

    Herkese Selam,

    Arkadaşlar bir türlü adres satırını istediğim gibi ayarlayamadım.
    Şimdi mesela www.sitem.com/detay.php?id=2 bu şekilde bir linkim var adres satırında ve $_GET le adres satırından örneğin dili de alıyorum ama

    http://www.sitem.com/detay.phpid=2?language=English
    böyle oluyor ve açmıyor.

    ben böyle olmasını istiyorum
    http://www.sitem.com/detay.php?id=2&language=English

    Not: & ve ? işaretleri yanlış yerleşiyor esas problem bu?

    Sayfada adres satırını almak için kullandığım kod,
    PHP Kodu:
    <?$url_this ="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'].$_SERVER['QUERY_STRING'] ; ?>
    <a href="<? echo "$url_this"?>?language=Turkish" border="0"><img src="images/turk.jpg" border="0" width="40" height="28"></a>
    <a href="<? echo "$url_this"?>?language=English" border="0"><img src="usa.gif"  border="0" width="40" height="28"></a>
    <a href="<? echo "$url_this"?>?language=Deutch" border="0"><img src="images/alman.jpg"  border="0" width="40" height="28"></a>
    Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler iyi çalışmalar

  2. #2
    Ceviz Üyesi webomer Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    13-Nisan-2005
    Mesaj
    281

    Varsayılan

    Teşekkürler yardımlarınızla bu problemi hallettim bilgi olarak kalması niyetiyle aşağıya cevabını yazıyorum.

    bu şekilde çalışıyor
    PHP Kodu:
    <?$url_this ="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'] ."?".$_SERVER['QUERY_STRING'] ; ?>

  3. #3
    Ceviz Üyesi gurelcenk Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    25-Şubat-2004
    Nereden
    istanbul
    Mesaj
    648

    Varsayılan

    Kod:
    <?$url_this ="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF']."?".$_SERVER['QUERY_STRING'] ; ?> 
    <a href="<? echo "$url_this"; ?>&language=Turkish" border="0"><img src="images/turk.jpg" border="0" width="40" height="28"></a> 
    <a href="<? echo "$url_this"; ?>&language=English" border="0"><img src="usa.gif"  border="0" width="40" height="28"></a> 
    <a href="<? echo "$url_this"; ?>&language=Deutch" border="0"><img src="images/alman.jpg"  border="0" width="40" height="28"></a>
    "?" yerine "&" kullanmanız gerekiyor.

    kolay gelsin

  4. #4
    Ceviz Üyesi webomer Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    13-Nisan-2005
    Mesaj
    281

    Varsayılan

    Aynı anda yazmışız teşekkür ederim, iyi çalışmalar

  5. #5
    Üyeliği İptal Edildi Else Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    06-Nisan-2005
    Mesaj
    217

    Varsayılan

    $_ENV["REQUEST_URI"] ile alırsın

  6. #6
    Ceviz Üyesi ezoryak Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    30-Ekim-2008
    Nereden
    İstanbul
    Mesaj
    122

    Varsayılan

    aradan üç sene geçmiş olması bir şey değiştirmez sanırım. yine de şöyle bir problemim var.
    PHP Kodu:
    $url_this ="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'] ."?".$_SERVER['QUERY_STRING'] ;
            echo 
    '<a class="selectLang" href="'.$url_this.'lang='.$tablo_id.'">'.$tablo_id.'</a> '
    index.php?page=about.php bu linkte iken dil değiştirmek istediğimde dil değişmiyor ve adres satırı sürekli olarak
    index.php?page=about.php?lang=tr?lang=tr?lang=tr?l ang=tr?lang=tr şeklinde uzayıp gidiyor.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yer İmleri

Mesaj Yetkileriniz

  • Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •