iyi de sonucu sağlayan 4 tane r değeri var hiç biride tam sayı değil...
iyi de sonucu sağlayan 4 tane r değeri var hiç biride tam sayı değil...
Blog Adresim
LIGHTSWITCH
sonuç tam sayı çıkmak zorunda değilki 4 tane yok 2 kök var biri - biri + ben for döngüsünde 0 dan başlatıyorum o yüzden tek bi kökü bulması lazım ama bulmaya çalışıoda çalışıo sonç yok
0 dan başlatıp 1 er 1 er artırıyorsun ama sonuç küsüratlı onu anlatmaya çalışıyorum.
sallıyorum sonuç 1.5
sen 0 dan başladın , 0 , 1, 2, 3...
1.5' u atladın geçtin...
Blog Adresim
LIGHTSWITCH
hayda doğru diyorsun onu düşünmedim en basit hesapta takıldım allah sonumu hayır ede makinanın titreşim sönümleme hesabı yaptırıyorum o yüzden sürekli bu hesaplar karşıma çıkıcak biren biri hiç yokmu acaba nasıl yapılacağını
Böyle bişey olur mu acaba. En azından değer aralığını veriyorPHP Kodu:set_time_limit(100);
$kissi = .2;
$artis = .000001;
$baslangic = -10;
$bitis = 10;
for($r = $baslangic; $r <= $bitis; $r = $r + $artis) {
$formul = sqrt(1+4*(pow($kissi,2))*pow($r,2)) / sqrt( pow( (1-pow($r,2)),2)+4*pow($kissi,2)*pow($r,2));
if($kissi < $formul) {
$a = $r;
}
if($kissi > $formul) {
$b = $r;
}
if($kissi == $formul ) {
$c = $r;
}
}
if(!isset($c)) {
$c = "?";
}
echo "r = ".$c. " (". $a ." < r < ".$b.")";
(Ben sosyoloji mezunuyum, yanlış olabilir
)
şurada bu kompleks işlemler için birkaç class mevcut. İncele bi belki işine yarar.
http://www.phpclasses.org/package/20...variables.html
walla çalıştırdımda 5dk oldu sonuç gelmedidüşünce olarak doğru ama aralik vermesi değilde direk sonucu bulması önemli yani çat die r yi bulucak.çünkü 2 kök var birisi negatif birisi pozitif iki kökten pozitifi alıcak bana diicekki r=2.93 bende onu alıcam arabadaki süspansiyon yayının katsayısını bulucam
ama çok şükür başta tıkandık...
walla zaten programda hata var 1 rer 1 rer arttırıo baştan kısır döngüye girmişim![]()
tamam bi bakim işe yararsa paylaşırım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Yer İmleri