+ Cevap Yaz
Toplam 10 sayfadan 5. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... En SonEn Son
91 sonuçtan 41 ile 50 arası gösteriliyor

Konu: Dergi Quark'tamı ? Corel'de mi ?

Lunatic Design kursad Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Smyrna

Alıntı north, mesajından alıntı:
    ... .doc belgesinden kopyaladığım, quark a yapıştırdığım yazılar vardı. Bu güne kadar sorun yaşamıyordum. Aynı yazıları, aynı Quark' aynı yazı alanına (galiba text area deniyo) yapıştırdığım zaman, "ı" ve "ş" gibi karakterleri "i" ve "s" gibi karakterlere çeviriyor. PC aynı, Quark aynı, yazı aynı.. Nerden kaynaklanıyo bu sorun ?

Başka bir durumda, dosyayı dün akşam kaydetip kapattım, sabah açtığımda tüm ariallerdeki ı ş vb karakterler garip garip haller almış. Bilirsiniz türkçe karakter sorunu. Dün düzgündü.. Hiç bi ayar değişmedi...
    MS Windows'un font yönetimi çok sıkıntılar yaşatır. Word'den aldığın yazıların dğeişmesinin sebebi word belgesindeki yazıların farklı bir dil seçilerek yazılmış olabilmesinden kaynaklanabilir. Word'den kopyaladığın yazıları önce notepad'e sonra Quark'a yapılştırmayı dene.

ı,ş,ğ gibi karakterlerin değişik çıkması da kullandığın fontun ya da font bilgilerinin bozulmuş olmasından kaynaklanır. Bitstream Font navigator gibi bir font düzenleyicisiyle çalışırsan bu tip sorunların üstesinden gelmen çok kolay olur.

Üye

Merhaba arkadaslar bana kalırsa dergini quark ta çalış derim. Cunku quark hem daha pratik hemde istedigini yapabilirsin tireleme sorununa birebirdir. Hem ayrıca da corel de ki calismalarda baskıda sorun cıkıyor cunku bana cogu zaman corel is geliyor ben filme gonderiyorum ama baskısı berbat bir sekil alıyor yani corel de istedigin calısmayı cıkaramıyorsun baskıda.

Yer
    Smyrna

Alıntı mcelebix, mesajından alıntı:
    corel de ki calismalarda baskıda sorun cıkıyor cunku bana cogu zaman corel is geliyor ben filme gonderiyorum ama baskısı berbat bir sekil alıyor yani corel de istedigin calısmayı cıkaramıyorsun baskıda.
    Corel'i savunmaktan nefret ediyorum artık... Bu kadar da acımasızca yargılamayın canım. Ben de corel 'de iş çıkarıyorum ama benimkiler neredeyse mükemmel çıkıyor. Sorun nerde acaba

...Sanat insan içindir... burhanmt Adlı Üyenin Profil Grafiği

Dünya çapında tasarım ödülü alan Zaman Gazatesi de Quark'ta yapılıyor. Ek bilgi olarak yazayım dedim.

"..."

Üye

Alıntı kursad, mesajından alıntı:
    MS Windows'un font yönetimi çok sıkıntılar yaşatır. Word'den aldığın yazıların dğeişmesinin sebebi word belgesindeki yazıların farklı bir dil seçilerek yazılmış olabilmesinden kaynaklanabilir. Word'den kopyaladığın yazıları önce notepad'e sonra Quark'a yapılştırmayı dene.

ı,ş,ğ gibi karakterlerin değişik çıkması da kullandığın fontun ya da font bilgilerinin bozulmuş olmasından kaynaklanır. Bitstream Font navigator gibi bir font düzenleyicisiyle çalışırsan bu tip sorunların üstesinden gelmen çok kolay olur.
    Note pade de yapıştırdığımda olmadı. Fakat sorun esas şurada.. Bir önceki gün kopyala/yapıştır ile aldığım dökümandaki aynı yazıları şu anda da alamıyorum. Gerçi hepsini artık teker teker yazdım ama niye böyle yaptı çözemedim. Benim iki günüme mal oldu.

ışğ gibi karakterler düzgündü ama. Yani bu gün kaydetip kapattım, tekrar açtım, PC yi resetledim falan yaptım filan yaptım hep düzgündü.. ertesi gün geldiğimde bu tür sorunlarla karşılaştım.

Üye

Quark ı yeni kullanmaya başladım. Dergi işlerini falan Vektörel çizim programlarında halledebiliyodum. Fakat ilk defa gazete dizgisi yapıyorum. Quark iyi hoş, basit kullanımlı, profesyonel.. Fakat bi o kadarda sorunlu bi program. Daha programla tanışmamın birinci haftası font sorunu benim iki günüme mal oldu.. Yazık..

Alıntı burhanmt, mesajından alıntı:
    Dünya çapında tasarım ödülü alan Zaman Gazatesi de Quark'ta yapılıyor. Ek bilgi olarak yazayım dedim.
    Tasarım tasarımcıya aittir. Zaman gazetesinin tesislerini gördüm, bizim gazete de orada basılıyor. Yani bundan programa bir pay çıkartmak yanlış olur kanatindeyim.

Alıntı kursad, mesajından alıntı:
    Corel'i savunmaktan nefret ediyorum artık... Bu kadar da acımasızca yargılamayın canım. Ben de corel 'de iş çıkarıyorum ama benimkiler neredeyse mükemmel çıkıyor. Sorun nerde acaba
    Bende corelde iş çıkartıyorum. 7-8 senedir de corel kullanıyorum. Çalıştığım şirketler nedense hep corel di :-) Freehand sevmeme rağmen bi türlü nasip olmadı Freehand kullanan bi şirkette çalışmak. ( Ortama da ayak uydurmak gerekiyor tabii..) Herkez Corel de iş yaparken sen freehand de yapamıyosun. Sadece 8-10 ay kadar kullandım Freehand'i.

Ama şunu da kabul etmek lazım, Corel rezil rüsvan, ezik, yetim kalmış, öksüz, bi program :-) Çok mu gittim ? Bence az bile gittim :-)

Dipnot : Ayrıca eski üyeyim buraya ama uzun zaman girmeyince nickim silinmiş veya ben hatırlayamadım nickimi.. :-) Çenem düşdü bu gece..

Yer
    Smyrna

Ama şunu da kabul etmek lazım, Corel rezil rüsvan, ezik, yetim kalmış, öksüz, bi program :-) Çok mu gittim ? Bence az bile gittim :-)
    abi yapmayın ya... yerden yere vurdunuz garibimi

Eski Cevizci kubilay aka Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    denizli

Quark ı yeni kullanmaya başladım. Dergi işlerini falan Vektörel çizim programlarında halledebiliyodum. Fakat ilk defa gazete dizgisi yapıyorum. Quark iyi hoş, basit kullanımlı, profesyonel.. Fakat bi o kadarda sorunlu bi program. Daha programla tanışmamın birinci haftası font sorunu benim iki günüme mal oldu.. Yazık..

Tasarım tasarımcıya aittir. Zaman gazetesinin tesislerini gördüm, bizim gazete de orada basılıyor. Yani bundan programa bir pay çıkartmak yanlış olur kanatindeyim.

Bende corelde iş çıkartıyorum. 7-8 senedir de corel kullanıyorum. Çalıştığım şirketler nedense hep corel di :-) Freehand sevmeme rağmen bi türlü nasip olmadı Freehand kullanan bi şirkette çalışmak. ( Ortama da ayak uydurmak gerekiyor tabii..) Herkez Corel de iş yaparken sen freehand de yapamıyosun. Sadece 8-10 ay kadar kullandım Freehand'i.

Dipnot : Ayrıca eski üyeyim buraya ama uzun zaman girmeyince nickim silinmiş veya ben hatırlayamadım nickimi.. :-) Çenem düşdü bu gece..
    allah allah sen bizim kullandığımız corel programından mı bahsediyosun anlayamadım freehand e göre gayet üstün bi programdır ama. ya arkadaşlar şu font sorunlarını falan nasıl yaratıyonuz nasıl bi sistem kuruyonuz hiç anlamıyorum. ben bazen kendi kullandığım bilgisayar dışında ki bilgisayarları kullandığımda komik komik hatalarla karşılaşıyom (aynı programlar olmsına rağmen) doğru corel biraz hantaldır ama hiç te öyle ezik bi programda değildir yani. benimde freehand e alejim var.kullanmak zorundayım kullanıyorum. illustrator ise favorim.in design da şüpesiz ki quark a göre oldukça üstündür. ha bu arda benim sorunum heryerde freehand in olması nasıl oluyoda freehand kullanan bi yer bulamıyon şaşılacak bişey
    PC: P4 3.2 800 Mhz Proscot Processor, Asus P5GD2 Premium LGA 775, 2 x 36 GB western Digital 10.000 rpm, 2 GB Kingston 533 Mhz DDR-2 Ram, 21" Samsung SyncMaster 1100df monitör

master of stars tristan Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    ankara

Enteresan bisiy var. Ben üç tane aylık dergi çıkartıyorum.
    Normalde sadece bu işe yönelik olarak hazirlanmis 3 program biliyorum
    Adobe indesign
    Quark
    Page Maker
    bunlarin 3unu de kullanabilecek durumdayim ama senelerdir israrla bu isleri Corel Draw da yaparim.
    www.geocities.com/erdemhertzel

oza
    oza hatta değil
    ..... oza Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    izmir

(bi corelci olarak) corel'de şu anda bir dergi hazırlıyoruz ve hiçbir sorun yaşamıyoruz.

corel'de dosya boyutunun şişmesine karşı fotoğrafları link olarak eklemeniz bir yol olabilir...

corel 12nin en önemli yeniliği; verimliliği ve önceki pek çok sorunun ortadan kalkması. coreli bir nevi aşağılayan arkadaşlar eski versiyonlarına takılıp kalmış olabilir...

quarkın mizanpaj avantajları gazeteler için geçerli. ama görsel olarak zengin bir derginin gereksinimlerine yanıt veremez gibi geliyor...

"en iyi yol, bildiğin yoldur" ama freehand gibi tatsız tuzsuz garip bir program değildir...

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)