Çok teşekkürler İnancalio, verdiğin bilgiler çok kıymetli idi. Acaba sahsi geçen program hakkında daha fazla bilgi de verebilir misin?
Teşekkürler...
Çok teşekkürler İnancalio, verdiğin bilgiler çok kıymetli idi. Acaba sahsi geçen program hakkında daha fazla bilgi de verebilir misin?
Teşekkürler...
Sensiz kalan bu şehri yakmayı çok istedim...
bende bir derginin görsel yönetmenliğini yapıyorum. Zamanında sabah gazetesinin 3 ve4üncü sayfalarını hazırladım, almanya da stern dergisinde tasarımcı olarak calıstım. ve bunda tecrubeden sonra bana gore cok sayfalı (dergi, gazete, kitap vb) tasarımlar için Quark isin piri.
PC versiyonunda Türkçe bölmelerde uyumsuzluklar oluyor ancak o kadar ender ki pek göze çarpmıyor. Hele Quark 6.0 çok iyi hazırlanmış bir program. Fakat Corel gibi Quark 6.0'da anladıgım kadarıyla resimleri sayfaya gömüyor ve böyle olunca da sayfalar geç açılıyor ve işlemler biraz uzun suruyor. Corel'de takriben 25 ile 50dpi'lık çözunurluk kayıpları olabiliyor. Ayrıca kullandığın background renklerde bazı sürprizlerle kaşılaşabiliyorsun. birde corel üzerinde efekt vermeyi denersen yaptığın işlerin çöpe gitme olasılığı yükseliyor.
Sadede geliyorum...
Corel, zamanında MAC alamayan ve PC'lerde tasarımlar yapanlar için üretilmiş bir Freehand+Quark karışımı program..Ancak bildiğin gibi her iki programda farklı amaçlara hizmet ediyor.
Kime gidersen git aynı şeyisöyleyeceklerdir; çok sayfalı işlerde tek program Quark, renk ayrımı konusunda da endişen olmasın bütün renk ayrımcılarda kullandığımız programların tamamı hatta fazlası var.
Neme lazım sen önünü kış tut bırak yine de yaz gelsin....![]()
herşeyi bildiğini zanneden, hiçbir şey bilmediğinin görmezden gelir
Adobe indesighn hakkında bilgisi olan yok sanırım ama trelemesi pc de quark göre daha sağlıklı ben quark 6 ve 4.1, 5b da denedim indesign daha iyi trelemede ve fimciler quarkta sorun yaşadıklarını söylüyorlar 6 için ben quark karşıtı değilim fakat adobenin programı görsel olarak daha fazla içerige sahip photoshop ve benzeri programlarla daha uyum içinde çalışıyor ve bu programın filmcide olmadını düşünersek ki (yeni sayılacak program) .pdf yapılabiliyor ve sağlıklı oluyor.
Tabi bir gazete için görsellik ne kadar önemli o bakışa göre değişir sanırım bir gazetede reklam hariç en göze hitap eden dekupeler herhalde bu yüzden gazete için yeterli tabi gölge verme photoshopta yapılan başlıkları sağlıklı ama altı boş olarak taşıyamam gibi problemleride var tabi pc için macler için bişey demiyorum kolay gelsin..
www.quarkegitim.com Yakında
Adobe Indesign PDF tabanlı ve yine aynı firmanın Pagemaker programına alternatif ve Quark'a rakip olarak çıkardığı bir mizanpaj programı. Adobe son yıllarda PDF formatını her alanda yaymaya çalışmakta, buna filmçıkış sistemlerindeki pdf workflowlar da dahil. Indesign ve Illustrator programlarıyla entegre olarak çalışan bu format (PDF) indesign için de farklı bir özellik ve gelişme getirmiş. Quark'ta EPS dosyalarını linkler gibi Indesign'da PDF dosyalarını linkleyebiliyorsunuz. - Sanki adobe EPS formatını kaldırıp yerine daha geniş kapsamlı olan PDF formatını getirmeye çalışıyor. -
Indesign'da PDF ile çalışınca hemen hiç problem ve hız kaybı yaşanmamasına rağmen, temel grafik motorunu illustratorden aldığı için (illustrator ile çalışanlar bilir) bu mantıkla çalışılırsa döküman birkaç sayfa sonra şişiyor.
Fakat indesign CE (central eropan) sürümünde (tüm adobe CE sürümlerinde olduğu gibi) Türkçe tirelemeyi doğru ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca CS sürümünde OpenType desteği ile daha geniş metin kodlaması biçimlerine destek veriyor.
Bu rekabetin sonu ne olacak bilemem ama hangi programda rahat ediyorsanız onunla çalışmanızı tavsiye ederim.
3 senedir corel+(PS ve diger gorsel programlari hatta 3ds max) kullanarak cikardigim bir dergim var. Bu arada Quark'in teorik prensiplerini bilmekle birlikte pratik işlevlerini simdiye kadar kullanmadim.
Oncelikle soylemek istedigim su ki mizanpaj olusturma veya gorseller konusunda Quarkin Corel e gore bir avantaji oldugunu pek sanmiyorum. (Varsa inanin duymak isterim)
Benim dergi 40 sayfa ve icinde 10-12 bolum oluyor. Corelin buyuk handikapi agir calismasi ve convert yaparken yasanan sorunlar. benim 40 sayfalik dergi tek bir dosya olarak calistigimda cogu zaman 600-700 MB yi buluyor.ve bunu acip kapamak olum. isi renkli cikisa vs. gonderirken PDF yapip gondermek mantikli. 700 mb lik is 50 mb ye falan dusuyor hatta ben filme bile montaji corel de yaptiktan sonra PDF olarak gonderiyorum.
Ama dedigim gibi Corelin bu acma-kapamalari, save etmeleri onun icin buyuk negatif puan. Birde bu sureler icinde yanimda bir editor varsa onlarla geyik yapmak zorunda kaliyorum
Son zamanlarda adobe indesign ile ilgili ilgi cekici seyler duyuyorum. Ve bir merak uyandi
sanirim deneyecegim ama yine de Corel'e tamamiyla hakim birisinin Corel'den tamamen vazgecebilecegini sanmiyorum. Cunku kendi adima sunu soyleyebilirim. (neden bilmiyorum ama ve butun eksikliklerine ragmen) Corel ile calismak gercekten bir zevk.
rgb siyahi reproya gonderdiginizde c:100-m:100-y:100-k:100 cikiyor. ama diger renkler oyle degil. rgb cmyk convertindeki sapmalarin dogal oldugunu kabul edersek rgb ler kapkara cikmiyorns, mesajından alıntı:
Corel draw'da bütün sayfaları tek bir dosya altına almaktansa konularına göre ayrı ayrı sayfalamak daha mantıklı. Söz gelimi, dergideki spor bölümü 5 sayfa ise 5 sayfalık dosya yaparsın. Ve diğerleri içinde aynı...
Ben öyle yapıyordum şahsen, bir sıkıntı meydana gelmiyordu...
Sensiz kalan bu şehri yakmayı çok istedim...
yasasin quark.... banada lazim nerden bulabilirim....?
Dostum sLosH un derdi benim derdime yakın olduğu için yeni bi konu açma ihtiyacı hissetmedim. Yerel bi tane gazete çıkartıyoruz. Bildiğiniz Hürriyet, Milliyet ebadında.. 20 sayfa.. Buraya kadar herşey güzel. İlk başta söz dinlemeyip eşeklik ettim ve "Corel" gibi salak bi programda hazırlamaya kalktım. Bu arada corelciler alınmasın, bende 7-8 senelik Corel+PS+FH kullanıcısıyım. Corel kadar salak bi programla daha çalışmadım. Herneyse.. Qurak ı hiç kullanmamıştım, bi kaç saatte çözdüm ve güzelcene çalışmaya başladım. .doc belgesinden kopyaladığım, quark a yapıştırdığım yazılar vardı. Bu güne kadar sorun yaşamıyordum. Aynı yazıları, aynı Quark' aynı yazı alanına (galiba text area deniyo) yapıştırdığım zaman, "ı" ve "ş" gibi karakterleri "i" ve "s" gibi karakterlere çeviriyor. PC aynı, Quark aynı, yazı aynı.. Nerden kaynaklanıyo bu sorun ?
Başka bir durumda, dosyayı dün akşam kaydetip kapattım, sabah açtığımda tüm ariallerdeki ı ş vb karakterler garip garip haller almış. Bilirsiniz türkçe karakter sorunu. Dün düzgündü.. Hiç bi ayar değişmedi :S
Bunu da neden yapar diye sorsam çok olmam heralde.
Saygılar
nortH
Bence corel hem typing olarak hem vektöring olarak çok daha rahattır ve de V12 PS ile çok uyumlu çalışıyor. ancak çok sayfalı çalışmalarada save ve export sürelerinden sıkıntı çekebilirsin.
Corel 12 + PS derim
Eğer bir sürecin kurbanı isen kendini her çaresiziliğe karşı affedebilir, hayatına devam edebilirsin. Kendini asla affetme!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks