+ Cevap Yaz
Toplam 10 sayfadan 3. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 ... En SonEn Son
91 sonuçtan 21 ile 30 arası gösteriliyor

Konu: Dergi Quark'tamı ? Corel'de mi ?

Üye JANUCE Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Internet

Alıntı kursad, mesajından alıntı:
    Ne gibi uyum artırımları yapılmış? Açıklarsan sevinirim.
    Bence bi denemelisin. bence 12 de hala bazı yonlerden eksik. ama arayuzde kullanım kolaylıkları war.. corel 7 den itibaren kullanıyorm.. 12 cıktıgında bazı arkadaslar hicbir degisiklik yok demislerdi.. ama degisiklikleri gercekten farketmek icin corel i kullanmak gerek. ben bu degisiklikleri farkedebildim... bence deneyin.. uyum problemleri azaltılmıs. ayrıca word de yazılmıs bi dosyayı import edebiliyorsunuz ve o dosyayı corel kendisi otomatik sayfalara boluyor ve sayfalar arasında bag kuruyor. tabi font ve satır duzenini gozden gecirmeniz gerekiyor... herkese iyi calısmalar.

Lunatic Design kursad Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Smyrna

Sevgili Januce, Corel12 de elbette değişiklikler var. Hem de çok faydalı ve corel için oldukça başarılı ve de corel'e has değişiklikler de var. Fakat bu PSD uyumluluğu konusunda henüz bir uyum artırımı göremedim. İlk kullandığım corel 3 versiyonuydu (Türkçe). Ayrıca bahsettiğin word import özelliği 11 versiyonunda da var.
    Amacım Corel'i kötülemek değil fakat yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Sevgiler.

ns
    ns hatta değil
    nobody ns Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Bursa

RGB bitmaplarda hiç bir problem olmuyor. Riplerken bitmaplar otomatik olarak CMYK'ya çevriliyor. En az 8 sürümünden bu yana bu işlem var.
    corel da değil mi?
    freehand in son sürümlerinde böyle birşey var mı?
    Painting is just another way of keeping a diary__ Pablo Picasso

Yer
    Smyrna

Freehand'de bu baskı moduna bağlı. Eğer işi seperation basarsanız RGB bitmaplar tek renk siyah olarak çıkacaktır. Composite basarsanız yine aynı corel'de olduğu gibi bitmapları CMYK'ya çevirecektir.

Üye

İşin kolayına kaçmayın...

Arkadaşlar, bu forumda yeniyim ama yayıncılık ve reklamcılık dünyası içinde 15 yıllık bir geçmişim var. Bu dönem içerisinde 4 ayrı dergi çalışmam oldu. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki dergi konusunda en doğru çözüm Quark tır. Diğer saydığınız programlar çizim ağırlıklı programlardır. Oysa Quark mizanpaj programı olarak tasarlanmış ve bu anlamda geliştirilmiş bir programdır. Tüm saydığınız programlarla yaptığınız her çalışmayı Quark üzerine sağlıklı bir şekilde alabilirsiniz. Ki doğrusu da budur. Bu size belki baştan zaman kaybettirici gibi gelebilir ama derginin ikinci üçüncü sayılarında size nasıl bir hız kazandırdığını anlarsınız... Çok basit bir örnek vereyim; Bir dönem "Deniz Magazin" dergisini part time olarak hazırlıyordum. ilk sayılardan sonrasını koca dergiyi 2 günde çıkarır oldum. Bu dergi 96 sayfa idi.... Size dostça tavsiyem hiçbir programa karşı önyargıyla yaklaşmayın. Font problemi vs gibi şeylere de aldanmayın. Bilmediğiniz şey size problem çıkartır. Misal fontsa problem bu fontlar ne menem şeyler diye bir araştırın bakalım. O kadar korkulacak şeyler olmadığını görebilirsiniz... Ha yine de Quarktan çıkışa gönderirken zorlanıyorum diyorsanız, bunu sizin yerinize yapacak programlar da var ( örneğin: Flight Chek). Kısaca işin kolayına kaçıp ufkunuzu daraltmayın....

Inanc Ali Ozdemir

Yer
    Smyrna

Üstad verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Bizleri de aydınlatmış oldun böylece.
    Flight Chek programında da detaylı bilgi verirsen sevinirim.

Yeni sLosH Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Belgie

Üstad verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Bizleri de aydınlatmış oldun böylece.
    Flight Chek programında da detaylı bilgi verirsen sevinirim.
    +1

Birde O programını nasıl temin edicemiz hakkında

Www.YaGaMi.NeT YaGaMi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Benim gibi photoshop bağımlıları için sorarsan
    photoshop CS CE(central edition) sürümü ile hepsini yapabilirsin ama biraz zahmetli.
    ben dergiyi de dershane soru kitapçıklarını da dizgiyi de photoshop SC CE ile yapıyorum.
    sayfaları 300dpi de büyük büyük yapıyorum. renkli baskılarda da renklerin en ufak kayması söz konusu olmuyo. (şimdilik...)
    ama kolay yol olarak freehand MXa kullanın. Grafikleri PS de yapın.
    http://www.fotoyla.net - Fotoğraf Oylama Şeysi

Eski Cevizci merak Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    burasıı

Bildiğim kadarıyla Quarkta Gölge vs verilemiyor. (Ben 3.32 ve biraz 4.0 kullandım) Ayrıca imagelara direk olarak filitre uygulanamıyor. Buna karşın kullanımı oldukça basit bir program. Örneğin ben hiç birşey bilmeyen biri olarak 1 saat içinde gazete mizanpajı yapabilecek seviyeye geldim. Ve uzunca bi süre yaptım bu işi. Bence Quark işin KOLAYINA KAÇMAK tır.

Eski Cevizci merak Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    burasıı

Arkadaşlar yanlışlık olmasın Quark 5.0 ve üzeri sürümleri fazlaca kullanma vaktim olmadı. Bu yüzden söylediğim eksiklikler giderilmiş yada giderilmemiş olabilir. İnancalio'ya katılıyorum. Quark gerçekten Dergi-Gazete için ideal sayılabilecek bir yazılım. Gerek hafiflik olsun, gerekse mizanpaja yönelik program fonksiyonları olsun güzel. Lakin QuarkXPress kullanırken birçok şeyde PS, TypeStyler gibi ek programlara ihtiyacınız olacaktır. CorelDrw kullanırken bu tip ihtiyaçlar minimuma iner. Ayrıca bu işte çalışan (ve Quark ile günlük gazete çıkartan) bir arkadaşım Quark'ın çıktılarında bozukluklar olduğunu ve FreeHand e geçeceğini söyledi. Ayrıntıları bilemem ama Corel'in çıktısı güzel. Ben olsam "enfes" bir dergi "DIZAYNI" (mizanpaj değil) için Corel Draw 9-12 arası bir versiyon kullanırdım.
    Ayrıca Corel kusursuz değil. RGB de web için grafik çalıştığımda Renk sorunu ile karşılaştım ama bu sorun CMYKda yok.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)