p2p programlarında (kazaa, dc++, edonkey, emule, torrent vb.) bulabilirsin.
p2p programlarında (kazaa, dc++, edonkey, emule, torrent vb.) bulabilirsin.
GAzete ve dergi dizaynı icin gorsellik (özellikle dergi için) çok onemlidir. quark ta bu gorselligi yakalayamazsın.. Tavsiyem Corel kullanman. Ek olarak PS kullanabilirsin.. Bu arada Corel 12 Cıktı ve PS uyumlulugu da bayagı arttırılmıs.. Corel Kullanırsan Matbaaya gittigi zaman sorun yaşamazsın. Özellikle film cıkıslarının ters (mirror) verilmesi konusunda... İyi calısmalar..
Ben şu anda Corelde (PS) çalışıyorum ama treleme yönünden şikayetçiyim bü yüzden geçiş yapıcam fakat kendim için söylüyorum biraz daha görsele dayalı bir iş oldugundan Adobe Indesign ile çalışmak istiyorum hem photoshop hemde Ilıstratör geçişleri rahat ve .pdf gibi güzelikleri ve bir çok + var tabi daha bu programı biraz daha ilerletmem gerekiyor
ilk sayıdan sonra tabiki bende QuarkXpress 6.0 var Türkçe Yaması filanda var türkçe karekter destegi yine yok treleme de yine istenilen sonuçları vermiyor (kopya olmasından da kaynaklanabilir) sayfa sayısı az olduğundan Corelde karar kıldım herkezin ddigi gibi en iyi yol bildiğin yoldur.
www.quarkegitim.com Yakında
Ne gibi uyum artırımları yapılmış? Açıklarsan sevinirim.JANUCE, mesajından alıntı:
Corel Draw'ın en büyük sorunu tireleme yapamaması, diğer yönlerini ise şiddetle tavsiye ederim. 32, 64 ya da daha büyük sayfalı projelerde de pekâlâ kullanabilirsiniz. Ben 64 sayfalık iki adet dergi yaptım. Afiş vb. şeylerde hazırladım, gayet başarılı idi.
Neye alışırsanız öyle devam ediyor aslında...
Sensiz kalan bu şehri yakmayı çok istedim...
RGB bitmaplarda hiç bir problem olmuyor. Riplerken bitmaplar otomatik olarak CMYK'ya çevriliyor. En az 8 sürümünden bu yana bu işlem var.
Quark ta calısanarkadaslar tif e cevirdiklerini soyluyolar. tif gercekten ii bi formatama kesinlikle boyutlar yuksek oluyor. ayrıca yazıların resme cevrilmesi sonucunda cozunurluk iyi ayarlanmazsa kırıklıklar olusur buda grafi tasarımın ve tasarımcının prestijini dusurur.. cok sayfalı islerde quark hızlı ewet ama soz konusu bi dergi olunca bence gorsellik ve kalite basta gelir.. ben tasarımları corel ve ps ile yapıyorum.. onunda kolayı war. bi şablon hazırlarsanız isiniz quark kadar kolay olabilir... Herkese iyi calısmalar...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks