Başlığa bakıpta hemen heyecanlanmayın. Tek bir konuda tüm mevzuyu anlatabilecek bilgiye henüz sahip değilim. Malümunuz bizim bankanın sitesini ömer hocanın ve www.IQBilisim.com katkılarıyla ASP.NET üzerine inşaa ediyoruz. Bazılarınız neden PHP, ASP, PERL değilde ASP.NET diyecektir. Öncelikle bu benim kişisel tercihim değil. Arşivbank Projesi her ne kadar henüz fiili olarak çalışan organize olmuş bir ekibe sahip değilsede ileriye dönük bir ekip sisteminin temelleri oluşturulmuş bir projedir. Bu nedenle gerek halen bir şekilde proje içinde yer alan ekip arkadaşlarım gerekse ileride ekibe girecek adaylar için ASP.NET teknolojisini ve bu teknolojinin Delphi ile kullanımınıda pekiştirmeyi amaçlıyorum.
PHP, ASP gibi dillere nazaran evveliyatımda çok azda olsa ASP.NET ile tanışmışlığım var. ASP.NET ile www üzerinde hem Türkçe hem diğer dillerde kaynak sıkıntısı çekeceğimizi/çekeceğinizi sanmıyorum. Ancak Delphi 2006 gibi bir dille ASP.NET uygulamaları konusunda henüz yeteri kadar kaynak yok. Hatta öyleki delphi'nin yerleşik imdat (Help) sisteminde bile .NET FRAME WORK class yardımı ağırlıklı geliyor. .NET FRAME WORK'e yönelik VB., C#, J# gibi diller için örnekler yardımın içinde mevcut. Ancak yardımın içinde delphi 2006 için daha .NET ile ilgili tek bir örnek satır göremedim. Ya ben bakmayı bilmiyorum, yada Delphi'yi geliştiren ekip unutmuş.
Başlıktan da anlayacağınız üzere dilim döndüğü, vaktim yettiği kadar bizim bankanın site tasarımını yaparken yaptığım işleri, kodları, rastladığım ipuçlarını burdan paylaşacağım. Olaki daha iyisini bilen arkadaşlarımız bize extra bilgiler sağlayarak katkıda bulunurlar. Bu bilgiler sadece delphi 2006 için değil, .NET FRAME WORK uygulamalarının tamamını kapsayacaktır. Cevizde zaten ASP/ASP.NET için bir forum mevcut olduğundan, muhtemelen eksiklerimizin, yanlışlarımızın çoğunu bu bölümdeki arkadaşlarımızın desteği ile gidereceğiz. Biz onlara Visual Studio sürümlerine alternatif olarak Delphi 2006 masalını okuyacağız, onlarda bize ASP.NET ile ilgili konuları anlatacaklar.
Sabitlenecek olan bu başlığın ileriki bölümlerinde görüşmek üzere, hoşça kalın, dostça kalın.

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks