+ Cevap Yaz
8 sonuçtan 1 ile 8 arası gösteriliyor

Konu: Otomatik ürün ekleme listesi (ufak bi istek)

ASP Profesörü Fuzz Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İzmir

Otomatik ürün ekleme listesi (ufak bi istek)

Ziyaretçilerin otomatik ürün ekleme çıkarma yapabiliceği basit bi dhtml üstünde çalışıyorum.
    Aslında script'in orjinali gmail attachment kopyasıydı, ben düzenliyerek en fazla aşağıda kodlarını verdiğim hale getirdim.

İstediğim olay: sabit bi SELECT nesnesi olsun, bu SELECT nesnesinin de ürün adları ve idleri verilmiş OPTIONları olsun. Şuan ki örnekte sadece içi boş, option değerleri olmayan selectler oluşuyor...
    Bu konuyla ilgili google'da epey araştırma yaptım, bi çok siteye baktım fakat hepsi input nesneleri üzerine örnek vermiş.
    Umarım istediğimi düzgün bi şekilde anlatabilmişimdir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Kod:
    <head>
    <style type="text/css">
    	body, p
    	{
    		color: #666666;
    		font-family: Verdana;
    		font-size: 10pt;
    	}
    	body
    	{
    		background-color: #F0F0F0;
    	}
    	#main
    	{
    		padding: 20px;
    		width: 90%;

}
    	#border
    	{
    		padding: 10px;
    		border: 1px solid #B0B0B0;
    		background-color: #FFFFFF;
    	}
    	p#heading
    	{
    		margin-bottom: 30px;
    	}
    	h1
    	{
    		font-size: 13pt;
    	}
    	p#abstract
    	{
    		color: #000000;
    		text-indent: 1em;
    		text-align: left;
    	}

xmp
    	{
    		margin: 0px;
    		padding: 0px;
    	}
    	.add, .remove
    	{
    		color: #0000FF;
    		cursor: pointer;
    		text-decoration: underline;
    	}
    	.remove
    	{
    		font-size: 75%;
    	}
    	</style>

<script type="text/javascript">
    var form_count = 0;

function add()
    {

var new_attachment = document.createElement('select');
    	new_attachment.setAttribute('id', 'child_attachment_' + form_count);
    	new_attachment.setAttribute('name', 'urun_' + form_count);
    	document.getElementById('content').appendChild(new_attachment);

var new_text = document.createElement('span');
    	new_text.setAttribute('id','child_attachment_text_' + form_count);
    	new_text.innerHTML = '&nbsp;<span class="remove" onclick="remove(' + form_count + ');">kaldır</span><br />';
    	document.getElementById('content').appendChild(new_text);

form_count++;

document.getElementById('toplam').innerHTML = "<input type='hidden' name='toplam_urun' value='"+form_count+"'>"

document.getElementById('more').innerHTML = 'Yeni ürün ekle';
    }

function remove(remove_form_num)
    {
    	form_count--;

document.getElementById('content').removeChild(document.getElementById('child_attachment_' + remove_form_num));
    	document.getElementById('content').removeChild(document.getElementById('child_attachment_text_' + remove_form_num));

document.getElementById('toplam').innerHTML = "<input type='hidden' name='toplam_urun' value='"+form_count+"'>"

if (form_count == 0)
    	{
    	document.getElementById('more').innerHTML = 'Ürün ekle';
    	}
    }

</script>
    </head>

<body>
    <form action="testet.asp" method="post">
    <span id="content"></span>
    		<p id="more" class="add" onclick="add();">Ürün ekle</p>
    		<span id="toplam"></span>
    		<input type="submit" name="submit" value="yolla">
    </form>
    </body>

Yer
    İzmir

Yapılamayacak bişeyse en azından söyleyin alternatif yöntemler arıyayım

Ya da ufak bi örnekle "şu şekilde yapılınca oluyor" deyin, o örneği alıp kendime göre uyarlıyım...

Agresif Üye turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

şahsen bedavaya, istek üzerine spesifik kodlar yazmıyorum.

Yer
    İzmir

Alıntı turker, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    şahsen bedavaya, istek üzerine spesifik kodlar yazmıyorum.

Dikkat ettiysen kim yazmıyor, kim yardımcı olmaz diye sormadım arkadaşım. Burası ücretsiz bi yardım platformuysa ve yüzlerce soruna çözüm bulunmuşsa ben de şansımı "yardımcı olacak" kişiler açısıncan deniyorum.

Bilen adam için ortada spesifik bi durum da yok aslında, javascript'e hakim biri için bi kaç ekleme-çıkarmalık işi var...

Üye Sniper Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Alıntı Fuzz, mesajından alıntı:
    Burası ücretsiz bi yardım platformuysa ve yüzlerce soruna çözüm bulunmuşsa ben de şansımı "yardımcı olacak" kişiler açısıncan deniyorum.
    Evet burası "ücretsiz bi yardım platformu", ama istemesini bilene...

Alıntı Fuzz, mesajından alıntı:
    Bilen adam için ortada spesifik bi durum da yok aslında, javascript'e hakim biri için bi kaç ekleme-çıkarmalık işi var...
    Neden o "bi kaç ekleme-çıkarmalık" diyerek basite indirgediğin kısmı, javascript'i öğrenerek çözmeyi denemiyorsun?

Yazdıklarım seni kızdırdıysa uslubunu kontrol et. Objektif olmayı başarırsan neden böyle davrandığımı anlarsın. Şimdi gelelim "şu şekilde yapılınca oluyor" kısmına:

document nesnesinin createElement metoduyla SELECT ve OPTION elemanlarını oluşturursun, appendChild metoduyla option elemanlarını select'in içine eklersin ve son olarak ta BODY'e (veya o an eklemek istediğin katmana) yine appendChild metoduyla select elemanını gömersin.

Anahtar kelimeler kalın olarak yazılmış olanlar. Bunları google'da veya yardım dokümanlarında arat. Altı çizili olan kelimeleri ise Türkçe kullanımına dikkat çekmek amacıyla vurguladım. Buna da genel olarak riayet etmeye özen göstermen dileğiyle...

Yer
    İzmir

Alıntı Sniper, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Evet burası "ücretsiz bi yardım platformu", ama istemesini bilene...

Neden o "bi kaç ekleme-çıkarmalık" diyerek basite indirgediğin kısmı, javascript'i öğrenerek çözmeyi denemiyorsun?

Yazdıklarım seni kızdırdıysa uslubunu kontrol et. Objektif olmayı başarırsan neden böyle davrandığımı anlarsın. Şimdi gelelim "şu şekilde yapılınca oluyor" kısmına:

document nesnesinin createElement metoduyla SELECT ve OPTION elemanlarını oluşturursun, appendChild metoduyla option elemanlarını select'in içine eklersin ve son olarak ta BODY'e (veya o an eklemek istediğin katmana) yine appendChild metoduyla select elemanını gömersin.

Anahtar kelimeler kalın olarak yazılmış olanlar. Bunları google'da veya yardım dokümanlarında arat. Altı çizili olan kelimeleri ise Türkçe kullanımına dikkat çekmek amacıyla vurguladım. Buna da genel olarak riayet etmeye özen göstermen dileğiyle...
    Yardımın için çok teşekkürler Sniper
    Yazdıkların beni kızdırmadı, üslûp olayını üstüne alınmak isteyen alınsın (Adamına göre muammele hesabı Cevap yazmasını bilene aynen bu şekilde cevap yazarım, bilmeyene de o şekilde Neyse... )

Arkadaş olaya spesifik demiş, fakat yukarıdaki kod gayet basit (javascript ve bilimum yazılım dillerine basit demiyorum elbette). O yüzden ben "yukarıdaki" script düzenlemesini basite indirgedim.
    Senin yazdığın tek cümlelik cevap da benim işimin "bi kaç ekleme çıkarmalık" iş olduğunu destekliyor...

Her neyse, yol gösterdiğin ve desteğin için tekrar teşekkürler.
    Hemen şimdi işe koyulup createElement ve appendChild olaylarına giriyorum

Dipnot : günlük hayatta diksiyon ve düzgün konuşma gereği kimse bir demez, bir denmemeli. "Bi" olayı ordan alışkanlık kalmış, bunun haricindeki Türkçe'ye gösterdiğim özen zaten anlaşılıyordur

Cevizci ajnglagla Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Shanghai, Çin

Alıntı Fuzz, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    İstediğim olay: sabit bi SELECT nesnesi olsun, bu SELECT nesnesinin de ürün adları ve idleri verilmiş OPTIONları olsun. Şuan ki örnekte sadece içi boş,..
    kardeş "select nesnesini nasıl oluşturabilirim?" deseydin belki yardım ederdi birileri ama şu olsun bu olsun deyince inan insan kendini "patrondan emir alıyormuş gibi" hissediyor
    Keşke herkes Firefox kullansa da siteleri bir de ayrıca IE için optimize etme derdinden kurtulsak. Çin Macerası - Kişisel Portfolyom

Yer
    İzmir

Alıntı ajnglagla, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    kardeş "select nesnesini nasıl oluşturabilirim?" deseydin belki yardım ederdi birileri ama şu olsun bu olsun deyince inan insan kendini "patrondan emir alıyormuş gibi" hissediyor
    Haklısın

Durumun aciliyetinden ve istediğim form özelliklerine sahip scripti piyasada bulamamdan dolayı sanki çok yeni ve zor bişey istiyormuşum gibi sanmıştım. O yüzden iyice ayrıntılı anlatma gereği duymuşum o mesajda

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)