+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 4 5 ... En SonEn Son
57 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Adres

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Adres

http://www.eyildirim.org/test/adres

Bıraz gec oldu ama tablolar benı epey ugrastırdı.. Hatta onları bı baska yerden almak zorunda kaldım.. Yınede en sonunda ulke -> ıl -> ılce -> semt secımı orneklenebıldı.. Tabı ısteyen buna mahalle ve koylerıde ekleyebılır

Sımdı.. Isleyısıne kısaca degınmem gerekırse, adres.js scrıptını sayfanıza cagırdıktan sonra formlarınızın altına su satırları eklemenız yeterlı,

Kod:
    var mform = new Form('form');                       // Formun adı
    var adres = mform.adres('ulke','il','ilce','semt'); // Alanların adları
    adres.secim = 'evet';                               // Secınız olsun, olmasın
    adres.getir('1','2','3','4');                       // Alanlar ıcın on tanımlı degerler

Daha fazlasını verdıgım lınkın kaynagında gorebılırsınız.. Bunun dısında script su an ıcın sadece utf8 ıle calısabılıyor.. Buna latin5 eklenebılır.. ve tabı ASP destegı de yok.. Ama ısteyen onuda ekleyebılır

Adres v0.1:
    Eklenmiş Dosyalar

Agresif Üye turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

eline sağlık, semtlerde eksiklikler var, bilgilerinize...

Tembel Coder Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

teşekkürler , herkeze birgün lazım olacaktır , arşivimize ekleyelim
    meteryus.com // yenilendi

Kodlarım, Canlarım... cemaliozan Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    » Burası «

Üstad eline sağlık...
    Ustalarla çırakların farkı bir kez daha belli oldu.
    Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin...

cevizin en küçük avatarı pirilti Adlı Üyenin Profil Grafiği

biz istedik bir göz allah verdi Hunter
    orjinali:"biz istedik bir göz allah verdi iki göz"
    -Teşekkürler.
    Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et

yaşamak bir sanattır

hunter ellerine sağlık her şeyde sınıf kullanmak zorundamısın imrendiğim için söylüyorum kodların çok güzel gözüküyor
    Haydi Bil Bakalım
    www.haydibil.com

Yer
    İstanbul

Sınıflarla cambazlık yapmak daha kolay.. Sınıflarla dusunmekte oyle.. Kı zaten JS'de her sey bı nesne.. Dolayısıyla ben sadece "nesnenın dogasına" uygun hareket etmeye calısıyorum..

Guzellık konusuna gelınce.. Aslında benım bu konuda bı tezım var ama sıze delı sacması gelebılır.. Ama ozetle.. Ben calısan kodun aynı zamanda guzel gorunmesı gerektıgını dusunuyorum..

Not: Materyus lısans konusunu sormus ozelden.. Su kadarını soyleyım bu kodu (ve yazdıgım dıger tum kodları) dıledıgınız gıbı kullanabılırsınız.. Ama materyus haklı.. Benım bunları ıyı kotu bı lısansa baglamam lazım.. En kısa zamanda uygun bı lısans bulup bunuda halledıcem..

yaşamak bir sanattır

Sınıflar konusunda sana katılıyorum hunter yazdığımız kodları lisanslamanın ne gibi bir faydası olur bu konuları bilmiyorum çünkü
    Haydi Bil Bakalım
    www.haydibil.com

Yer
    İstanbul

Sızın acınızdan bı faydası var.. Uc gun sonra cıkıp "bu kodu kullanıyosun ama onu ben yazdım, sımdı ode bakalım su parayı" dıyebılırım.. Bunun olmaması ıcın bı metın ıle kendımı baglamam gerekıyor..

cevizin en küçük avatarı pirilti Adlı Üyenin Profil Grafiği

kendimce hata gördüğüm birşeyden bahsetmek istiyorum...
    1.Örneğin seçimde ülkeyi kullanmak istemiyoruz sadece il-ilçe-semt olsun istiyoruz çok güzel çalışıyor fakat her sorguda ülkeleri cekiyor oysaki ülke ile ilgili biz bir değer göstermek istemiyoruz..boş yere sorgu ve performans düşmesi demek bu...

2. sınıfı çok beğendim (herzamanki gibi ellerine sağlık) fakat çok fazla ön tanımlı yani sırf ülke-il-ilçe-semt dörtlüsüne göre hazırlanmış oysaki madem bu bir sınıf bu şu şekilde olmalıydı kanatimce..."zincirleme seçim sınıfı" ben bu sınıfa diyebilmeliyimki git A tablosuna bağlan ve bir select oluştur A select bir değişiklik olduğunda B tablosuna bağlan B tablosunda bir değişiklik olduğunda git C tablosuna bağlan C tablosunda bir değişiklik olduğunda diyerekten zincirlemeyi istediğimiz kadar uzatabilmeliyiz. Bukadar güzel hazırlanmış bir scriptin bukadar dar kapsamlı kullanımının olması bence bir eksiklik yarın öbür gün bu scripti bir çok alanda kullanabilmeliyiz..bugün adres yarın ürün kategorileri vs vs...

Not: Eleştiri yapacağına oturda yap diyebilirsiniz..valla yapabilsem oturup yazardım...Maksat güzel birşeyi daha bir çok yerde kullanabilmek..Adam oturmuş yazmış neden daha iyisi olmasın...
    Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)