+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 4. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 En SonEn Son
57 sonuçtan 31 ile 40 arası gösteriliyor

Konu: Adres

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

adres.php ıcınde ıl bılgılerının cekıldıgı sorguyu duzenleyebılırsın,

Kod:
    $sorgu = mysql_query("SELECT no,ilce FROM adres_ilce WHERE il='$this->ilno' ORDER BY sira DESC, ilce ASC");
    while($sonuc = mysql_fetch_assoc($sorgu)) $ilce[] = "['$sonuc[no]','$sonuc[ilce]']";

Ornegın aynı tabloda nufus adında bır alan daha oldugunu varsayarsak bunu sonuca yansıtmak ıcın kodun son bolumunu su sekılde degıstırmelısın,

Kod:
    $sorgu = mysql_query("SELECT no,ilce,nufus FROM adres_ilce WHERE il='$this->ilno' ORDER BY sira DESC, ilce ASC");
    while($sonuc = mysql_fetch_assoc($sorgu)) $ilce[] = "['$sonuc[no]','$sonuc[ilce] - $sonuc[nufus]']";

Üye

Alıntı HunTER, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    adres.php ıcınde ıl bılgılerının cekıldıgı sorguyu duzenleyebılırsın,

Kod:
    $sorgu = mysql_query("SELECT no,ilce FROM adres_ilce WHERE il='$this->ilno' ORDER BY sira DESC, ilce ASC");
    while($sonuc = mysql_fetch_assoc($sorgu)) $ilce[] = "['$sonuc[no]','$sonuc[ilce]']";

Ornegın aynı tabloda nufus adında bır alan daha oldugunu varsayarsak bunu sonuca yansıtmak ıcın kodun son bolumunu su sekılde degıstırmelısın,

Kod:
    $sorgu = mysql_query("SELECT no,ilce,nufus FROM adres_ilce WHERE il='$this->ilno' ORDER BY sira DESC, ilce ASC");
    while($sonuc = mysql_fetch_assoc($sorgu)) $ilce[] = "['$sonuc[no]','$sonuc[ilce] - $sonuc[nufus]']";

Sayın hunter
    sayın hunter cevabınız için teşekkürler dediginiz sekilde yaptım fakat olmadı ekranda sadece {} çıktı
    öncelike şunu sorayım
    Kod:

burda demişşiniz ki il bilgilerinin çekildiği sorgu ama alttaki kod zannedersem ilce bilgilerinin çekildiği sorgu değil mi?
    yoksa doğru yazdınız da gerçekten il sorgusunda mı değişiklik yapmam gerekiyor?

Üye

Merhaba arkadaşlar!
    Doğrusu Hunter dostumun çalışması bana ileç gibi geldi. Ben bu konuda http://forum.ceviz.net/iller-ilceler...du-t38930.html adresinde aman dilemiştim zaten. Amam Hunter sağolsun genel bir cevap vermiş.
    Gerçi benim tablolarım, Hunter dostumun tablolarından farklı yapıda ama, ben bu güzel çalışmanın hatırına, kendi tablolarımdan vazgeçiyorum.
    Ancak:
    Hunter'ın gönderdiği dosyaları indirdim, adres.sql dosyasından tabloları oluşturdum. (Vt adı "adres"). Diğer js ve php sayfasında herhangi bir değişiklik yapmadım. Wamp serverı (Wamp5.1.4.6) çalıştırdım. Amam index deki listelere veriler gelmedi, ilk başta ie, engelledi engellemeyi kaldırdım, tekrar denedim, yine olmadı.
    Gönderilen sayfalardan kaynaklanan bir hata olduğunu sanmıyorum, çünkü herkes çalıştırmış ve beğenmiş. Ben yapmış olduğum hatayı merak ediyorum
    Şimdiden teşekkür ederim.

Üye

veritabanı bağlantısında bir problem olmasın veritabanı ismine varsa şifrene vs.vs. gibi birkaç şeye bakman lazım

Yer
    İstanbul

burda demişşiniz ki il bilgilerinin çekildiği sorgu ama alttaki kod zannedersem ilce bilgilerinin çekildiği sorgu değil mi?
    yoksa doğru yazdınız da gerçekten il sorgusunda mı değişiklik yapmam gerekiyor?
    Ilceler ustunde bır degısıklık yapmaya calıstıgını sanıyordum.. Ama ıller ustunde yapman gerekıyorsa bununla aynı yapıda kı ıl sorgusunu kullanabılırsın..

Bu arada (ıl ıcın ornek verıyorum) degıstırmen gereken alan su,

Kod:
    $il[] = "['$sonuc[no]','$sonuc[il]'";

Ama dıkkat etmen gereken bu alana yanı $sonuc[il] ın bulundugu bolume ekledıgın hersey utf8 olarak kodlanmalı ve tabı ıcersınde yenı satır (\n), satır sonu (\r) ve tek tırnak (') bulunmamalı..

Aksı halde JavaScript bu dızıyı yorumlarken hata verır..

Yer
    İstanbul

Hunter'ın gönderdiği dosyaları indirdim, adres.sql dosyasından tabloları oluşturdum. (Vt adı "adres"). Diğer js ve php sayfasında herhangi bir değişiklik yapmadım. Wamp serverı (Wamp5.1.4.6) çalıştırdım. Ama index.htm deki listelere veriler gelmedi, ilk başta ie, engelledi; engellemeyi kaldırdım, tekrar denedim, yine olmadı.
    Gönderilen sayfalardan kaynaklanan bir hata olduğunu sanmıyorum, çünkü herkes çalıştırmış ve beğenmiş. Ben yapmış olduğum hatayı merak ediyorum
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Kullandıgın Wamp paketının ozellıklerı ne bılmıyorum ama senın de sorunun buyuk ıhtımalle encodıng'den kaynaklanıyor..

Ozetle tablo encodıng'lerıne bak.. Olması gereken uf8_turkish_ci .. Bunun aksı bır sey varsa duzelt calısacaktır..

Üye

Merhabalar.
    Bu kadar kısa sürede cevap geleceğini tahmin etmemiştim.
    Hunter dostum, veritabanının encodinglerini (karşılaştırma) utf8_turkish_ci yaptım. Olmadı. index.htm' de sözdizimi hatası veriyor.(satır 64,karakter 7, kod 0, URL http://localhost/adres/ ). Bence hata benim server versiyonundan kaynaklanıyor. Adres.sql dosyasına işlenmiş olan server ve php sürümünden daha güncel sürümler kullanıyorum. Benimkiler: Server sürümü:5.0.16, PHP Sürümü: 5.1.0;
    seninkiler: Server sürümü:4.1.15, PHP Sürümü:5.0.3.
    Acaba, yeni serverların kabul etmediği bir kod dizimi mi var?
    Kolay gelsin!

Üye

sayın hunter
    çok özür dilerim
    ben adres.php yi çalıştırıp sonuçları görmeye çalışıyormuşum
    dolayısıyla ekranda doğal olarak {} çıkıyordu çok çok özür dilerim
    şu anda güzel bir şekilde çalışıyor
    yalnız müsaitseniz birde bu çıkattığımız değeri index.htm de bit textboxa nasıl atayabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Yer
    İstanbul

Hunter dostum, veritabanının encodinglerini (karşılaştırma) utf8_turkish_ci yaptım. Olmadı. index.htm' de sözdizimi hatası veriyor.(satır 64,karakter 7, kod 0, URL http://localhost/adres/ ). Bence hata benim server versiyonundan kaynaklanıyor. Adres.sql dosyasına işlenmiş olan server ve php sürümünden daha güncel sürümler kullanıyorum. Benimkiler: Server sürümü:5.0.16, PHP Sürümü: 5.1.0;
    seninkiler: Server sürümü:4.1.15, PHP Sürümü:5.0.3.
    Acaba, yeni serverların kabul etmediği bir kod dizimi mi var?
    Bu konuda benzer bır hata alan bırı sorunu su sekılde cozmustu.. Belkı yardımı olur.. Bunun dısında pek bır fıkrım yok acıkcası.. (Kodun daha yenı surumlerle de calısması gerekıyor)

merhaba problemi çözebildik. meğerse adres.php de değişiklik yaparken vista'daki not defteri belgeyi farklı biçimde kaydediyormuş. değişikliği dreamweaver ile yaparak utf8 biçiminde kaydettik ve çalıştı.

Üye

Merhabalar!
    Gerçekten ne yaptıysam olmadı. Bütün encodingler utf8 olarak kaydedildi ama yine, liste/menülere veri gelmedi. Hatayı da anlayamadım bir türlü.
    Yine de herkese teşekkürler.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)