+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 2. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 En SonEn Son
57 sonuçtan 11 ile 20 arası gösteriliyor

Konu: Adres

cevizin en küçük avatarı pirilti Adlı Üyenin Profil Grafiği

ok birinci problemi şu şekilde çözebilirsiniz.. Örneğin ülkeyi kullanmayacaksınız ve ülke datasının boş yere veritabanından cekilmesini istemiyorsunuz ozaman şu satırı şu şekilde kendinize ögre değiştirin...

var xhr = new XHR('eklentiler/adres.php');
    xhr.talep('tur=il&ulke='+ulke+'&il='+il+'&ilce='+i lce+'&secim='+adres.secim);
    Enson 21/02/2007 17:59 tarihinde pirilti tarafından düzenlenmiştir.
    Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et

... HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Örneğin seçimde ülkeyi kullanmak istemiyoruz sadece il-ilçe-semt olsun istiyoruz çok güzel çalışıyor fakat her sorguda ülkeleri cekiyor oysaki ülke ile ilgili biz bir değer göstermek istemiyoruz..boş yere sorgu ve performans düşmesi demek bu...
    Ulke lıstesı yalnızca tur=ulke oldugunda gelıyor.. Buda yalnızca sayfa yuklendıgınde veya ulke lıstesı degıstıgınde olabılır.. Eger ulke lıstesı olmayacaksa ozaman sadece sayfa yuklendıgınde gereksız bı yukleme olacak demektır.. Ornegın ıller degıstıgınde gelen lıste su sekılde,
    http://www.eyildirim.org/test/adres/...p?tur=il&il=41

Ama sıstemde hıc ulke kullanılmayacaksa su satır altta verdıgım sekılde degıstırılebılır.. Yada bu bı degıskene baglanır..

Kod:
    xhr.talep('tur=ulke&ulke='+ulke+'&il='+il+'&ilce='+ilce+'&secim='+adres.secim);

Kod:
    xhr.talep('tur=il&il='+il+'&ilce='+ilce+'&secim='+adres.secim);

Bı sonrakı surume kadar gecıcı bı cozum..

Sınıfı çok beğendim (herzamanki gibi ellerine sağlık) fakat çok fazla ön tanımlı yani sırf ülke-il-ilçe-semt dörtlüsüne göre hazırlanmış oysaki madem bu bir sınıf bu şu şekilde olmalıydı kanatimce..."zincirleme seçim sınıfı"
    Boyle bı sınıfı nasıl yazabılecegımı cok dusundum.. Ama boyle genel bı sınıf yazmanın bazı zorlukları var.. Ornegın fazla karısık yada fazla katı olabılır..

Mısal.. Sorgular nasıl olusturulacak, tablo alan ısımlerı nasıl verılecek, krıterler nerden gelıcek.. Yanı ıs sadece bı ustekı lıstenın nosunu bı alttakıne vermekle bıtmıyor.. Bazen bı lısteyı olusturmak ıcın dısardan baska bır degısken almanda gerekebılır.. Bu tanımlama nasıl yapılacak?

En onemlısı.. Sorguların esnek oldugu bu tıp bı sınıfta guvenlık nasıl saglanacak?

Aklıma gelen tek cozum, gereklı tum tanımlamalar yapıldıktan sonra sınıfın PHP tarafında hem PHP hem JS ıcın dınamık olarak uretılmesı.. Bunu yapmakta hakkaten mesele..

Yer
    İstanbul

Benden hızlı davranmıssın

aslında nasıl yapılabileceğini biraz düşünmedim değil...
    -tek bir js sınıfı hazırlanır diğerleri bundan türetilir.
    bu js sınıfında şöyle tanımlar olur id,name,onchange olduğunda bağlanacağı ikinci türetilmiş sınıfın id,php ile verinin cekileceği functionun adi
    -php de ise şunu düşündüm
    call_user_func_array($func_name, $args) yardımı ile js den gelen function adı yakalanır ve buna argüman dönderilir.
    Yani php de birden çok function olur biz js sonucunda dönen function adını yakalayıp ordan işlem yapabiliriz.
    --
    Birde ülke,il,ilçe,sehir için bu tablolar kullanışlı fakat gereksiz br çok işlem yapılıyor...
    Örneğin kodlar derlenebilir(kendimizce tabi)
    Şöyleki. Ülkeler,şehirler,ilçeler ve semtler kolay kolay değişmez..oysaki biz her seferinde bunları yeniden veritabanından cekiyoruz ve js array şekline sokuyoruz...Bunları birkere derleyip derlenmiş halini veritananında tutsak hazır derlenmiş halini çağırsak bence sorgu daha hızlanır. Eğer yeni bir ülke yada semt işin içine girdiğinde verileri yeniden derlemek oldukca yararlı olacaktır kanatindeyim...

Cevizci ebubekir Adlı Üyenin Profil Grafiği

bunun asp versiyonunu da ekleyebilir misiniz?

Yer
    İstanbul

Ben ASP bılmedıgım ıcın yapamam.. Ama bılen bırı ısterse adres.php'nın ASP versıyonunu yazabılır..

Cevizci ebubekir Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ben de php bilmediğim için aspye dönüştüremiyorum. Bilen birisi varsa yardımcı olursa memnun oluruz.
    Teşekkürler...

scripte şöyle bir problem çıktı...
    alt alta seçimlerde bir seçim yapıldığında alt seçimler yüklenmeden tıklandığında ie hata veriyor ve pencereyi kapatıyor..
    bir şekilde seçimler yapılmadan diğer seçimlerin yüklenmeden önce pasif seçimler yüklendikten sonra aktif hale getirilmesi lazım ben şu şekilde yapmaya calıştım ve sayısız denemelerime rağmen bunu bir türlü yapamadım
    ----> adres.ulke.disabled=true;
    ----> adres.ulke.disabled=false;
    buna bir çözüm bulmak lazım ama nasıl?

Yer
    İstanbul

alt alta seçimlerde bir seçim yapıldığında alt seçimler yüklenmeden tıklandığında ie hata veriyor ve pencereyi kapatıyor..
    Hıc basıma gelmedı pirilti.. Ama durum vahım gorunuyor.. Ilk fırsatta su dısabled olayına bakarım..

zaten 100 denemede bir defa felan oluyor
    kritik uygulamalarda bu şekilde kullanmak zor görünüyor.
    Enson 26/04/2006 12:45 tarihinde pirilti tarafından düzenlenmiştir.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)