Hangi dille kodladın sayfanı? Belki kodları da yazarsan daha fazla yardım alabilirsin. Ama dikkat et, bu sefer kodları bu konunun devamına yaz. Yeni konu açma![]()
Forma yerleştirdiğim radyo butonların değerlerini mail olarak göndercem.(sadece iki radyo button var.Evet-Hayır ) Tek bir değerin gidebilmesi için her iki radio buttonada aynı ismi verdim ve gidiyorda fakat burda sorun olan formu gönderirken radyo butonların seçili olup olmadığını kontrol eden ve eğer biri seçiliyse mail gönderen bir kod yazdım.Yanlız bu kod her iki butonun da seçilmesini istiyor.sadece biri seçiliyken sürekli mesaj çıkarıyor. Lütfen bana yardım eder misiniz?Çok acil!![]()
Hangi dille kodladın sayfanı? Belki kodları da yazarsan daha fazla yardım alabilirsin. Ama dikkat et, bu sefer kodları bu konunun devamına yaz. Yeni konu açma![]()
Şimdi javascriptle yazdığım kodlar çok uzun olduğu için hepsini yazmayım. radio buttonları forma
<strong>EVET</strong>
<strong>
<input type="radio" name="choice2" value="EVET">
HAYIR</strong>
<input type="radio" name="choice2" value="HAYIR"> böyle yerleştirdim.
Daha sonra
function CheckForm () {
var errorMsg = "";
gibi bir fonksiyon oluşturarak
if (document.form1.choice2.value==""){
errorMsg += "\n- Lütfen aile indirimi için seçenek giriniz";
}
if (errorMsg != ""){
errorMsg += alert(errorMsg + "\n\n");
return false;
} bu kodlarla kontrol etmeye çalıştım. Bu kodlarla radio buttonları atlayıp bir sonraki kontrole geçiyor.Yani sadece text kontrolü yapıyor.
if (!(document.form2.choice2.select)){
errorMsg += "\n- Lütfen yapý tarzý için seçenek giriniz";
}
if (errorMsg != ""){
return false;
}
//Bu kodu yazdığımda radio buttonlardan biri seçili olsa bile masaj çıkarıyor.
if (!(document.form2.choice2[0].checked)) || (!(document.form2.choice2[1].checked)) ||{
errorMsg += "\n- Lütfen yapý tarzý için seçenek giriniz";
}
if (errorMsg != ""){
return false;
}
Bu kodla ise hiç birşey yapmıyor. Umarım bu kadar bilgi yeterlidir. Bana yardım ederseniz sevinirim.
Öncelikle kodlar süper karışık. Önce yazdıklarını çözmeye çalıştım sonra da koddaki hatayı.
Bu koddaki "||" karakterini "&&" ile değiştir, en sondaki "||" ları ise sil, gereksiz. Böylece her iki seçenekte işaretsizde uyarı mesajı çıkar. İkisinden biri işaretlenince uyarmadan devam eder.Kod:if (!(document.form2.choice2[0].checked)) || (!(document.form2.choice2[1].checked))
Çok sağol ya çok işime yaradı sanırım bundan sonra ufak ayrıntılara çok dikkat etmeliyim
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks