+ Cevap Yaz
4 sonuçtan 1 ile 4 arası gösteriliyor

Konu: Yansı İndirme ( Mirror Downloading ) Nasıl oluyor?

Üye

Yansı İndirme ( Mirror Downloading ) Nasıl oluyor?

Merhaba.
    Yansılama indirme yi araştırıyorum arkdaşlar.

Elbette nete bağlı bir makine ve dosyalar bütününden oluşuyo ama önemli olan bunun nasıl yapıldığı?

daha doğrusu:

Bir makine modem yoluyla nete çıkıyo ve İP adresi alıyo. O makinenin birde bulunduğu ortamdaki 192.168.1.... gibi adresi oluyo.
    Bu makineden dosya indirtebilmem için NE ( İP veya MAC Adres veya ne gerekiyosa ) Yİ bilmem gerekiyo?

Ağımdaki bir bilgisayardan internete download vermek istiyorum...

Üye

Merhaba Arkdaşlar.

Ağ ortamında bulunan PC üzerinden nete download verme nasıl oluyor du Soru
    Bi Forumdan Şu msj geldi:

Alıntı PozitifPC, mesajından alıntı:
    Çıkış IP'sini herhangi birine verir ve makinada Apache gibi bir web suncusu çalıştırırsanız, dışardaki kişi içerkeki IP'leri bilmeden modeminizin (çıkış) IPsini kullanarak indirme yapabilecektir. Bunu modemiz kendi içindeki router tablosu ile ayarlamaktadır. IP spoofing denen hadise de zaten bunun gibi bir mantığa dayanmaktadır. Yapacağınız şey oldukça basit yani. Kullanıcıların yerel IP'leri bilmesi gerekmiyor (hatta bunu istemezsiniz de!)

Benzer bir yöntemle zamanında bir groupware uygulaması bile çalıştırıyorduk. İşyerindeki makinada sabit bir IP vardı ve Apache çalışıyordu. Aslında bu şekilde bir de DNS kurarsanız hosting firması olmuş oluyorsunuz!

Mirroring ise farklı birşey; aslında sanırım kastettiğiniz mirroring değil. Mirror olayında iki farklı IP ve iki farklı ağ vardır. Aynı IP üzerinde webserving yükünü içerideki makinalara dağıtacaksanız, buna load balancing deniliyor ve işletim sistemi ile alakalı. O zaman bir ana server kurmanız ya da doğru dürüst bir router almanız gerekli.
    Bende tşk ettim ve

Name Server ve Datacenter espirisini biliyordum zaten. Bizim bu ağ içinde nerdeyse her pc de Apache Server Yüklüdür.
    Hangisini açacağıma nasıl karar verdirebilirim ?

dedim

/0x80/ AhmetBSD Adlı Üyenin Profil Grafiği

olaya tam anlami ile load balancing denilio fakat yuk dengelemesi farkli metodlarda kullanilabilir
    orneğin kurmus oldugunuz bir dns serverda 212.* ile baslayan bir ip nin querry yapmasi sonucu gelen istegi 1. serveriniza 81.* ile baslayan bir ip den gelen querry i 2. serveriniza gonderebilirsiniz..
    ornegin birinci avantaji türkiyeden bagalnacak olan kisileri turkiye de bulunan sunucunuza gondererek kullanicinin daha hizli bir sekilde iletisim kurmasini saglayabilirsiniz.
    ikinci avantaji fazla bir kullanici kitlesine sahipseniz belirlediginiz kullanici saysini a serverina geri kalanini b serverina yonlendirerek yuk dengelemesini gerceklestirebilirsiniz..
    yapiyi bir cok yolla kurabilirsiniz http://www.isc.org/index.pl?/sw/bind...d-load-bal.php
    fakat yazilimsal load balancing onerebileceğim bir yontem deildir.
    cünkü dns serveriniza gelecek olan asiri isteklerde bu sefer dns server iniz yetersiz kalacaktir.
    hotmail google gibi firmalar remote clustering kullanarak tek bir veri tabaninda kullaniciya en yakin noktadan hizmet verir. bu hizmetleri remote clustering yapan firmalar la anlasarak yapmaktalar. ve maliyet cok fazladir.

Üye

Tşk ederim hocam.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)