IE, GNU/Linux'da dağıtımla birlikte gelmiyor ve emulasyon olmadan çalışmıyor.
Nedir bu Firefox. Neden insanlar tercih ederler? İE neyimize yetmez? neden yetmez? Neden farklı browser arayışımız vardır? buna benzer bir takım soruların cevaplarını yazalım buaya...
IE, GNU/Linux'da dağıtımla birlikte gelmiyor ve emulasyon olmadan çalışmıyor.
IE, Spyware geçiriyor
"Nefrete sevgiden daha çok güvenirim"
Dedi Şeytan
"Çünkü nefretin sahtesi olmaz."
emulasyon olmadan çalışmıyor ile ne demek istedin acaba?
Sıradan bır ev kullanıcısı ıcın FF'ın hıc bır anlamı yok.. (Cunku spyware'nın adını bıle duymamıstır ve genellıkle wındows kullanır.)
Ama kalbur ustu kullanıcılar ve gelıstırıcıler ıcın anlamı buyuk.. Ilk olarak bıze IE dısında da tarayıcılar oldugunu hatırlatmıstır.. Arkasından bı cok sey sıralanabılır,
1. FF daha guvenlıdır.
2. FF daha hızlıdır.
3. FF daha kolaydır.
4. FF daha guzeldır.
5. FF acık kaynak kodludur bu yuzden ıyıdır.
6. FF ozgurdur bu yuzden ıyıdır.
...
Aslında bunların tumu gorecelıdır. Yanı kısıye gore degısır. Ama bılısım camıasında dogru olduklarına ılıskın yaygın bı ınanıs var..
Dıger yandan benım ıcın FF'ın en onemlı avantajı beraberınde kullanabıldıgım eklentılerı.. Ornegın bır Web Developer eklentısı varkı o bıle tek basına benım FF'ı sevmem ıcın yeterlı..
Ama sorf yaparken kullandıgım tarayıcı o degıl.. (Cunku hala bı cok web sıtesını -sorumlusu olsun yada olmasın- duzgun goruntuleyemıyor..)
Yınede ıyıkı var demeden edemıycem..
"GNU/Linux'da IE'yi doğrudan kurup çalıştıramıyorsun. Çalıştırmak için önce çalışabileceği ortamı hazırlaman lazım, ancak ondan sonra çalıştırabiliyorsun" demek istedim.emulasyon olmadan çalışmıyor ile ne demek istedin acaba?
Ben Opera kullanıcısı olarak neden Opera kullandığımı şöyle açıklayabilirim :acemiberber, mesajından alıntı:
- Linux ve Windows ortamlarında kullanabiliyorum.
- Yaklaşık 5 senedir Tablı gezinti ile genelde hiç pencere kapatmadan gezebiliyorum.
- Farklı sessionlar oluşturup gerektiğinde istediğim session'dan devam edebiliyorum.
- Diğer browserlara nazaran daha az bug içeriyor.
- Daha ergonomik, daha kullanışlı. Mouse'la kullanmak daha kolay. Klavye ile Mouse kullanmadan kullanmakta mümkün.
- Şimdilik güvenli. ( Haliyle sadece tamamen güvendiğim ve Opera'da sorun verebilecek siteleri IE'de geziyorum. )
- Birçok gerekli ayarına müdahale edebiliyorum.
- Mevcut browserlardan hızlı.
- Gerektiğinde resimsiz gezme gibi özellikleri var.
Bunlar Neden Opera? diye sorduklarında ilk aklıma gelenler oluyor. Ama genelde sadece şunları yazıyorum : Güvenli, Hızlı, Kullanışlı. Ve biz bunları 5 senedir kullanırken birçok kişi Firefox çıkana kadar "Alternatif Browser mı?" sorusuna cevap veremiyordu. 5 senedir bu özellikler varken kişilerin birçoğu bu özellikleri Firefox ile tanıdı. Haliyle kişiler "Nasıl olurda ben yıllardır bu özelliklerden mahrum olarak IE kullanmışım. Yaşasın Firefox!" dediler.
Opera bir yana, Firefox'da eski Mozilla/IE kültürünü ( Bir text alanı, ileri geri yenile stop düğmeleri, özellik yok, kullanışlılık yok vs) bir yana bırakıp temiz bir başlangıç yaptığı için, ve aslında gelen özellikler günde 10 saat sörf yapanların aradığı şeyler oldukları için haliyle tuttu. ( Opera Firefox çıkmadan önce kendini bedava yapabilse, ya da özgür yapıp daha çok kişinin sahiplenmesini sağlasaydı bugün Firefox yerine Opera'da diyebilirdi herkes)
Neyse özetle budur.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks