Peki isimler nasıl satılacak? Önce gelen mi alacak?
Öncelikle biz bir ön kayıt işlemi yapalım dedik. Türkiye'de 200 bini aşkın tescilli marka var. Bir o kadar da kuruluş var. 'Biz şu anda ön kayıt yapıyoruz. Hak sahibi olduğunuzu düşündüğünüz isimlerle birlikte bize gelin, belgelerizle tabii'... Bunu yapan oldu ama istediğimiz seviyede olmadı. Dolayısıyla madem öyle biz en azından tespit edebildiğimiz kadar hak sahipleri olduğunu düşündüğümüz isimleri bir süre saklayalım dedik. Böylece doğru adresler doğru yere gitsin. Bu süre içinde de kurumlar gelsin bana 'bu ismi almak istiyorum' desin, belgelesin. O zaman ben ona o ismi veririm. Diyeceksiniz ki isim kişiye ait olabilir, kuruma ait olabilir, tescilli markası vardır. onun kararını bilemeyiz. Onun için baştan beri duyurduğumuz bir şey var. İLK GELEN ALIR GİDER. Siz gelirsiniz, hak sahipliğinizi doğrularsanız isim sizindir. Bir başkası da gelirse ikinizin arasındadır o. Biz bu saklama işini ekimden beri yapıyoruz. Bu tür ticari kurumlar için sözcükleri ayırmayı 17 Şubat tarihi itibariyle bırakmak istiyoruz. O yüzden herkese yazıyoruz. Diyoruz ki 'gelin, evrağınızı getirin. Çünkü 17 şubattan sonra isminizi tutmayacağız. Dolayısıyla a, b, c birisi isminizi alıp gidebilir, ben ilelebet tutamam'
Bookmarks