![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Sorun nereden kaynaklaniyor bir turlu cozemedim. Sizlere bir danisayim, fikirlere gore degisik seyler deneyeyim diyorum. Olay sudur : Cok uzun zamandir sorunsuz kullandigimiz ADSL'de bir aksam bir problem oldu. Durduk yere ne paylasim programlari internete baglanabiliyordu, ne browser sayfa acabiliyordu ne de ben modem'in yonetici sayfasina ulasabiliyordum. Ama LAN trafigini gosteren (Isletim sistemi XP) isik sistem cubugunda surekli yaniyordu. Once buna sebep olanin yukledigim ag ile ilgili program oldugunu dusundum kaldirdim. Duzelmedi. Modem ayarlarini 50 kere bastan yaptim, denedim olmadi. En sonunda birsey herhalde iyi bir bozukluk yapti diyerek (ve icim kan aglayarak) isletim sistemini bastan kurdum. Gene olmadi. Gene modeme reset, ayar ustune ayar... Olmadi. Isletim sistemindeki ayarlari tek tek degistir-boz-yap. Olmadi... Deli eden durum soyle gelisiyor : 1 Normal bir sekilde internete bagli olarak surf yapiyorum, dosya indiriyorum. 2 Bir 20-25 dakika (bazen bir saat) geciyor ve birden hicbir sayfa acilmaz hale geliyor. 3 Bundan sonra modeme restart basiyorum ya da modemle olan yerel ag baglantisini devre disi birakip tekrar baslatiyorum. 4 Bu islemden sonra gene 1 numarali maddeye donus oluyor. Ek bilgiler - Telekom ADSL servisini aradim. Yardimci olabileceklerini sanmiyorum. DNS ile ilgili bir sorun var dediler, ama dns ile ilgili attigim taklanin haddi hesabi yok. - Isletim sistemi XP. Ancak temiz kurulumdan sonra hatanin devam etmesi isin isletim sistemi ile alakali olmasi olasiligini 0'a indirgiyor. - Modem D-Link DSL 500G. Baglanti -zannedersem- UTP tipi kablo ile oluyor. Dikkat cekenler - Internette hicbir yer acilmazken LAN isiginin surekli yanip sonmesi. - LAN isigi surekli yanip sonerken modeme ping atamamak ve dogal olarak modemin yonetici konsolunu acmamak. - 20-25 dakika da bir ayni durumun soz konusu olmasi. Sizce sorun nerede? - Ethernet karti bir sekilde bozulmus olabilir mi? ( Bu da garip. Bu nasil bir bozulma ki 20-25 dakika calisiyor sonra cuvalliyor? ) - Modem bozulmus olabilir mi? ( Modemi notebook'a takarak denedim sorun yok... Ama 20-25 dakika kullanamadim. Bir muddet denedim ve sorun yok oldugunu gordum ) - Sorun kablodan olabilir mi? ( Notebook'a takarken ayni kabloyu kullanmistim ) Imdaaaaaat! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
Baglantı koptugunda sniffer ile hattaki paketleri incele (yada bir kacını buraya yolla). Modemle bilgisayar arasında bir konusma oluyor mu, oluyor ise, modem cevap veriyormu.. Hımm birde baglantı koptugunda bilgisayarın, modemin mac adresini hala hatırlıyormu ona bak.. (baglantı kesilir kesilmez bak) "arp -a"
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
valla benzer bir olayı sistemdeki tüm virüsleri ve spyları temizleyerek halletmiştim. Fakat bende 20-25 dakika bile kullanılamıyordu internet. modemin sağlam olduğundan emin olduktan sonra işletim sistemine dön bence... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| It's Time To Rock!! Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Aachen, Almanya
|
ya buna benzer bir sorun bir arkadaşta da vardı. bi çalışıyor bi çalışmıyor. kısır döngü resmen ![]() bence sorun telekom ile ilgili. adamlar hiçbir işi düzgün yapmıyorlar ki hocam. ara desteği üzerlerine git bırakma. benim geçen yaz bir sorun vardı. tam adsl yeni almışım, bir hafta kadar çalışmadı. deli ettiler beni aramaktan, hatayı makinemde aramaktan. en sonunda teknisyenleri, telefona bakan kızların şeflerini tanır hale geldim istediğim kişiyle görüşüyordum. bi hafta sonra sonunda işten anlayan, mantıklı bi teknisten santralde benim portumla ilgili bi sorun olduğunu ve çözdüklerini söyledi.yani diyeceğim o ki, sorun sende olsa hiç çalışmaz bence. telekom bu aralar acayip zaten adsl'de dns sorunları var. ben de ara ara site açamıyorum veya çok yavaş açılıyor, outlook news server'lara bağlanmıyor filan..
__________________ You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Sırma Saçlı Kel Kıvırcık Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Ankara
|
Birincisi, bazı modemler aynı hatayı veriyor, bir süre sonra kendini hattan kesiyor ve sizin tekrar bağlanmanız gerekiyor. Benzer bir problem daha önce başımıza gelmiş ve modemi değiştirerek kurtulmuştuk. (Telekomdan DNS alamadığımızı söylemişlerdi...) İkincisi, modeminizi sürekli meşgul eden bir yazılım olabilir, makinenizde değilse bile ağınızda bulunan diğer makineleri de kontrol etmenizi öneririm. Kolay gelsin... |
| | |
| | #7 (permalink) | ||||||
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Oncelikle arkadaslar sunlari soylemeliyim. 1 ) Modemi degistirerek denedim. 2 ) Modemin ara kablosunu degistirerek denedim. 3 ) Farkli ethernet karti ile denedim. Bu donanimsal testlerin hicbirinde soruna bir cozum getiremedik. Hepsinde gene ayni durum devam etti. TT'nin servisini aradim. Bayag bir firca yedim. Once yukarida dedigim gibi DNS sorunu dediler ve verdikleri DNS'leri girmemi istediler. Girdim. Cozum olmadi. Daha sonra sadece modemin DNS ayarlarini kapatip Windows uzerinden DNS tanimlamamai istediler. Cozum olmadi. Daha sonra her iki kisimdan da DNS'leri kaldirip isi otomatige ver dediler. Cozum olmadi. Ben bu esnada bir suru kombinasyon ve bir suru DNS denedim. Cozum olmadi. Son defa tekrar aradim. Biz size ip veriyoruz sorun tamamen sizde dedim. Yaptiklarimi anlattim anlamadilar. Illa sizde sizde. Baska birsey olamaz mi dedim. Yok dediler. Sonra sizin yazdiklariniza gelmek istiyorum : Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Velhasili kelam sorun aynen devam ediyor. Yanliz birsey daha dikkatimi cekti. Makineyi oylece emule acik sekilde birakip gidiyorum. Sonra geldigimde emule tam limit hizda download yapiyor, bunu goruyorum. Ama bir browser acip birkac siteye istek yolladik mi hat 0'a dusuyor. Acaba HTTP'de mi bir sorun var diyerek WGET'le bazi sitelerin birkac yuz sayfasini indirdim. Sorun olmadi. Sonra birkac siteden buyuk dosyalar indirdim (Flashget ile) Gene sorun yasamadim. Ama browse etmege basladigimizda sorun vardi. Ama her zaman boyle degildi. Bazen baktigimda hicbirsey yapmama ragmen kendiliginden tum baglanti gidiyor. Aslinda : Alıntı:
Imdaaaaat! | ||||||
| | |
| | #9 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
hımm ozaman soruna yaklasımımızı degistimek lazım.. bir kac gun linux kullan, mesela knopix... Eger linuxda da işe yaramazsa, sorun telekom kaynaklı olabilir . Bu durumda (son care olarak), buraya bakmanı oneririm...
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |