![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Hüseyin Karagöz Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Frankfurt
|
internet sitesi içerisinde bir radyomuz olacak, bu radyo listedeki parçaları sıradan çalacak, gerek duyulduğundada canlı yayın yapılabilicek... konuyla ilgi bilgi olan yazarsa sevinirim.. |
| |
| | #2 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
| www.shoutcast.com Öncelike bağlantı ve ram iyi olmalı, özellikle bir sunucu kiralanırsa iyi olur aksi takdirde bu yayın pek sağlıklı olmaz, şarkılar dinlenmez, siz dersiniz saat 09:30 ama onlara 09:40'ta gider bu ses... Vs... Sunucu vs. sorun olmazsa shoutcast kurulumunu yapın, takıldığınız bir yer olursa buradan yardım ederim...
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| |
| | #3 (permalink) |
|
söz konusu siteye girdim kurulumdan önce sistem hakkında bana biraz bilgi verirsen daha çabuk sonuca ulaşırız.... önce ben mevcut sistemimiz hakkında bilgi vereyim sende buna uygun bana bir yol göster.. 7/24 açık kalabilecek yüksek donanımlı makinamız mevcut bunun yanında 768k dsl bağlantımız var (1mbit yapma ikanımızda) çok aşırı bir dinleyici kitlesi olmayacak... sunucu kiralama başlangıç için uygun olmaz önce bir süre mevcut imkanlarla denemeli sonra taleb doğrultusunda sunucuda kiralanabilir ancak şuan mevcut sistem üzerinde ilerleyelim.. siteyi inceledim tam kavrayamadım olayı... * serverımız linux ,buraya kurcağımız yazılım ve yapacağı işlem nedir ? * işletim sistemide xp , buradaki müzik listemiz winamp üzerinde olacak anladığım kadarıyla , mic aracılığı ile yapılacak canlı yayında winamp üzerine bir yama ilemi gerçekleşecek ? * ziyaretci dinle bölümüne girdiğinde yayını bilgisayarında yüklü winamp aracılığı ilemi alıcak yok medya player biçiminde browser penceresindemi.. kuruluma geçmeden bu noktalarda biraz bilgi verirsen memnun olurum.. saygılar. |
| |
| | #4 (permalink) |
|
Şimdi 3-4 farklı canlı yayın (online broadcast) imkanı var. En çok kullanılanlar; -Windows Media Player -Shoutcast Winamp Shoutcast şöyle; Bir yazılım yüklüyorsun bu windows, unix, linux makinalarda çalışabiliyor. Bu sadece sunucu oluyor ve boyutu küçük, oradan bazı temel ayarları yapabiliyorsun. Ve isteyen kişi uzaktan winamp'ına DJ plugin'i yüklüyor oradan kendi bilgisayarındaki şarkıları çalabiliyor. Bu pluginde mikrofonu açma ayarıda var... Ses kartının bir programı var ise veya işte nereden ayar yapabiliyorsan WHAT U HEAR diye birşey var. Yani mikrofon olmasa dahil sanal bir mikrofon yaratıyor bu da bilgisayarda çalan herşeyi dinletiyor. Yani hoparlörden duyabileceğin herşeyi mikrofon girişinden geliyor gibi gösteriyor... Bu şekilde profesyonel DJ programları kullanabiliyorsun. Tavsiyem bir linux makina bu shoutcastın sunucusu olsun, aynı ağ'a bağlı (uzakta da olabilir ama hemen yanında olur ve ağ kaliteli olursa iyi olur...) bir bilgisayarda windows bulunur. Bu windowsta Traktor DJ Studio (tavsiyem) , BPM Studio gibi programlar ile şarkıları çalabilirsin, geçişleri ayarlayabilir vs.. Ki şöyle birşey var şarkıları winamptan çalıp RADYO XYZZZ STEREEOO gibi intro müzikleride başka bir programdan çalabilirsin... Ayrıca mikrofonlada konuşabiliyorsun sanırım... En güzel şeylerden biri; Mesela MSN Messenger ile birisiyle sesli görüşme yapıyorsun, mikrofonun ayarını What u hear diye ayarlarsan sanki radyoda telefonla canlı görüşme yapıyor gibi olabiliyorsun.... Tavsiyem shoutcasttır. Shoutcastı kullanıcılar bir linke tıklayacaklar ve bu çok küçük bir dosya yüklüyor ama yüklerken sormuyor bile yükleyeyim mi gibi... Sonra winamptan bu siteye bağlanıyor...
| |
| | #5 (permalink) |
|
ömer kardeş baya uğratıştım bu yazılımlara yanlız bu bize uymadı, media player olayına eğilelim.. şöyle birşey oluyor zannedersem listeyi asx olarak kayedip web koyuyoruz web makina üzerinden yapıyor bu işi yanlışmı biliyorum ? mic erişimi mp de nasıl oluyo.. |
| |
| | #6 (permalink) |
|
Media Player'ı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim: Shoutcast daha kullanışlı bence ve dj olacak kişi 2.ci makinadan değil aynı zamanda sunucu makinadanda çalışabilir, fakat yanında bir windows makina olursa "maalesef" daha çok yazılım bulabilirsin. (Lisanslıda daha çok tabii...)
| |
| | #8 (permalink) |
|
Evet para alıyorum
| |
| | #9 (permalink) |
| onu.Я Üyelik Tarihi: 04/2004
|
yaa hazır birilerini bulmuşken sorayım bende 2-3 gündür bu winamp üzerinden radyo yayınlatmakla uğraşıyorum. Eskiden Dial-up kullanırken bir sorun olmuyordu, yayınlayabiliyordum ama ADSL'e geçince herşeyi yapıyorum hatta kendim açıp dinleyebiliyorum ama başkalarına linki verdiğimizde onlara hata çıkarıyor. Benim aklıma adsl modeminin firewall'ı mı engel olur acaba diye geliyor. Yoksa hiçbir sorun, aksilik yok.Birde ben bunu ev bilgisayarımda denedim. Ama bunu mesela sitesine atıp; www.bilmemne.com/listen.pls diye çıkartanlar var. Sizce bu mu daha iyi olur yoksa ev bilgisayarımı mı kullanmak ?? |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |