![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Bu sorunun yerı burasımı tam olarak emın degılım ama, degınmek ıstedıgım sey su.. Son bı kac zamandır eskıden berı gelen kodda ıngılızce ıfadeler kullanma (degısken, fonksıyon adları, alan, tablo ısımlerı gıbı) ısrarımdan vazgectım ve farkedılır bı sekılde hızlandım.. Yanı artık daha hızlı kod yazıyorum.. Bu nedenle sormak ıstıyorum acaba kod yazarken kullandıgımız dılın performansımıza etkısı nedır? Yada sızın ıcın durum nasıl? Dıger yandan kendı adıma ben bunda ısrar edıyordum cunku, olurya bır gun bu kodları turkce bılmeyen bırıyle paylasırsam ısının kolaylasacagını dusunuyordum.. Sımdıyse elde ettıgım bu performansı bu ugurda kaybetmek ıstemıyorum.. Bu durumda sız ne dusunuyorsunuz bı soruyum dedım.. Sızce ne yapmak lazım? Not: Bendekı bu degısımın asıl nedenı aslında ıngılızce bılmıyor olusum olabılır.. Ama eger oyle degılse, sızede tavsıye ederım bunu bı deneyın.. |
| |
| | #2 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
şimdi PHP gibi güzel bir dildetüm fonksiyonları çevirmek ollldukça rahatlatır insanı ama sadece web ile ilgili 1600 civarı fonksiyon vrmış 2001 civarınlarında... Konuya gelelim, uluslar arası projelerde İngilizce, diğerlerinde işlevler için bir kütüphane oluşturulması taraftarıyım. |
| |
| | #3 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Benim kodlari paylasma gibi bir sorunum olmadigi icin nasil anlayacaksam oyle yaziyorum. Bazen turkce ile uzun bir fonksiyonu ingilizce olarak kisa bir halle yazmak mumkun olabiliyor. Bazen de tam tersi. Yani pek bir standartim yok. Ama paylasacak olursam illa ingilizce yazmam. Not düşerim gibi geliyor... |
| |
| | #4 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
kolay yazımı ve anlaşılabilirliği ile coldfusion.... tabii server kurmak zor ama olsun... ben kurabiliyorum....
__________________ http://www.ozay.net |
| |
| | #5 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bir firmaya, kisiye kod yazarken ben gittikten sonra kodu anlamakta zorluk cekmesinler diye Turkce kullaniyorum. Kendim icin yazarken Ingilizce kullaniyorum ve bu sekilde daha hizli yaziyorum. Eskiden notlari da ingilizce yazardim ama artik sadece kodu Ingilizce, notlari Turkce yaziyorum. |
| |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
ingilizce kullaniyorum aliskanlik oldu cunku calistigim sirketin code revision bolumu vardi ve tum kodlar gozden geciriiyordu simdiki olayimdada kodlarimi paylastigim kisiler sadec ingilizce bildigi icin ingilizce tercih ediyorum yani aliskanlik ve zorunluluktsn ingilizce
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| |
| | #7 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
| Alıntı:
| |
| |
| | #8 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Yanı demek ıstıyorkı Axion PHP gıbı bır dıl ıcın (cunku bu dılde genelde her ısın bı fonksıyonu vardır) tum fonksıyonların alias'ları yanı turkce benzerlerı yazılırsa kodun hem yazımı hemde okunması oldukca kolaylasır.. Ornegın sunun gıbı PHP Kodu: |
| |
| | #9 (permalink) |
| Silinme Tarihi:23.07.2004 Üyelik Tarihi: 05/2004
|
kod yazarken inek dili kullanıyorum yok bulamadım koyun dili o da olmadı at dili yeterli oluyor.
__________________ Uzakta olman neyi değiştirir ki Güneşte benden uzakta ay da Ama hiç bir günüm güneşsiz Hiç bir gecem aysız geçmiyor Tıpkı yüreğimin sensiz olmadığı gibi... |
| |
| | #10 (permalink) | |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
| Alıntı:
Böyle fonksiyon fonksiyon çevrilir mi? define(boluekle,"addslashes"); boluekle($metin); | |
| |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |